Ο Βασίλης Σκουρής πρόεδρος στην Επιτροπή Ηθικής της FIFA!

Ο Βασίλης Σκουρής πρόεδρος στην Επιτροπή Ηθικής της FIFA!

Ο Έλληνας καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Βασίλης Σκουρής εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής της FIFA στο 67ο συνέδριο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που διεξάγεται στο Μπαχρέιν

Ο Βασίλης Σκουρής πρόεδρος στην Επιτροπή Ηθικής της FIFA!
Ο Βασίλειος Σκουρής, διετέλεσε από το 2003 έως το 2015, πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ενώ έχει χρηματίσει σε δύο διαφορετικές θητείες ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών (1989 και 1996). 

Ο 69χρονος δικαστικός κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη όπου φοίτησε στη Γερμανική Σχολή, ενώ σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο. Το 1989 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Ιωάννη Γρίβα, ενώ το 1996 διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στην κυβέρνηση Κώστα Σημίτη.

Τον Νοέμβριο του 2009, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, φαίνεται πως συμφώνησε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου ο Βασίλης Σκουρής να ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ωστόσο εν τέλει προτιμήθηκε η λύση του Λουκά Παπαδήμου. Στη FIFA θα διαδεχθεί τον Χανς Γιόαχιμ Έκερτ.

Ο κ. Σκουρής θα αναλάβει το νέο του αξίωμα στη FIFA για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης