Βάσει κανονισμών κινδυνεύει με -6 κι 6 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ!

Βάσει κανονισμών κινδυνεύει με -6 κι 6 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την βαριά καμπάνα με την οποία κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ, βάσει του πειθαρχικού κώδικα.

Βάσει κανονισμών κινδυνεύει με -6 κι 6 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ!
Δεν μπορώ να ξέρω τι γράφει η έκθεση του παρατηρητή και η έκθεση της Αστυνομίας για όσα έγιναν χθες στο Βόλο.

Αυτό που ξέρω είναι τι είδαν τα μάτια όλων μας. Κι επειδή διαβάζω ότι ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ κινδυνεύουν με καμπάνα κεκλεισμένων των θυρών με…μία-δύο αγωνιστικές, εγώ θα καταγράψω τι λένε οι κανονισμοί βάσει των όσων έγιναν. Διότι εδώ είχαμε δύο πράγματα πριν την έναρξη του αγώνα. Πρώτον, άγριο ξύλο στην εξέδρα, στην αερογέφυρα, μεταξύ δεκάδων οπαδών των δύο ομάδων. Και δεύτερον εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο. Συν τους τραυματισμούς κλπ, κλπ.

Και τα δύο ήταν ξεκάθαρα. Για το πρώτο δεν υπάρχει καν συζήτηση, ενώ για το δεύτερο αν θελήσει κάποιος να το αμφισβητήσει υπάρχουν τα ρεπορτάζ του συνόλου των ΜΜΕ, με ενδεικτικό π.χ. του gazzetta (http://www.gazzetta.gr/football/article/1080647/erixan-molotof-oi-opadoi-toy-paok-vids).

Κι αν κάποιος θέλει εικόνα ακόμη πιο αποκαλυπτική, υπάρχει το βίντεο του Σκάϊ από το 3.09 (http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=289171).

Άρα, έχουμε εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τα οποία το άρθρο 15 παράγραφος 6 προβλέπει: «Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα».
Κλείσιμο

Και δεν σταματάμε εδώ, γιατί υπάρχει υποτροπή του ΠΑΟΚ από πέρσι, όταν είχε τιμωρηθεί πάλι για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου στο διακοπέν παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (είχε μείον τρεις βαθμούς και τρία ματς κεκλεισμένων των θυρών). Κι εδώ προβλέπεται αφαίρεση άλλων τριών βαθμών, άρα σύνολο -6. Και τιμωρία για άλλες τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών!

Το ε) της παραγράφου 6 του άρθρου 15 τα λέει. Δεν τα λέω εγώ: «Σε περίπτωση υποτροπής…επιπρόσθετα, επιβάλλονται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές στην πρώτη υποτροπή…και ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα για την πρώτη υποτροπή».

Κοινώς, ο ΠΑΟΚ βάσει του πειθαρχικού κώδικα κινδυνεύει με -6 βαθμούς κι έξι ματς με κλειστές πόρτες. 

Πηγή : www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης