Ολυμπιακός: Εντός προγράμματος η ήττα στη Γερμανία από την Μπάγερν

Ολυμπιακός: Εντός προγράμματος η ήττα στη Γερμανία από την Μπάγερν

Οι ερυθρόλευκοι λύγισαν μπροστά στην αρμάδα του Γκουαρντιόλα - Κόστα, Λεβαντόφσκι, Μίλερ και Κομάν οι σκόρερ για τους Γερμανούς

Ολυμπιακός: Εντός προγράμματος η ήττα στη Γερμανία από την Μπάγερν
Ήταν μία βραδιά που για τον Ολυμπιακό έτσι και αλλιώς ήταν πάρα πολύ δύσκολη στην Allianz Arena. Εξελίχθηκε ιδιαίτερα άσχημα σε ένα ματς όπου σχεδόν όλα του πήγαν στραβά. Από την μία η απραξία αρκετών ημερών (σ.σ. είχε να παίξει επίσημο ματς από τις 8 Νοεμβρίου με τον Ηρακλή) και από την άλλη (κυρίως) η τεράστια κλάση και διαφορά ποιότητας της Μπάγερν Μονάχου που αποτυπώθηκε ξανά στο γήπεδο οδήγησαν στο τελικό και βαρύ 4-0. Χαρακτηριστικό είναι πως οι Βαυαροί ακόμα και με παίκτη λιγότερο είχαν φάσεις και για άλλα γκολ και δοκάρι. Ο Ολυμπιακός τώρα θα τα παίξει όλα για όλα στον... τελικό με την Άρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου στο Καραϊσκάκη.
 
Οι επιλογές του Γκουαρδιόλα
Κλείσιμο
 
Η Μπάγερν ξεκίνησε το ματς με τον Νόιερ κίπερ και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούρμπερ και Ραφίνα. Σε ρόλο αμυντικού χαφ μπροστά τους ο Βιδάλ. 
 
Εσωτερικοί μέσοι οι Μίλερ και Ντάγκλας Κόστα, στα... φτερά οι Κομάν και Ρόμπεν και φορ ο Λεβαντόφσκι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατέβασε την ομάδα του Μονάχου όσο πιο επιθετικά γινόταν.
 
Στον πάγκο ο Φορτούνης
 
Ο Μάρκο Σίλβα δεν επεφύλαξε εκπλήξεις από την άλλη. Ο Φορτούνης έμεινε στον πάγκο. Βασικοί εξτρέμ ήταν οι Σεμπά και Πάρντο.
 
Ο σχηματισμός του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο κίπερ, Ομάρ δεξιά και Μαζουάκου αριστερά στην άμυνα, Σιόβας και Ντα Κόστα τα δύο στόπερ, στο κέντρο οι Καμπιάσο, Κασάμι και Μιλιβόγιεβιτς, δεξί εξτρέμ ο Πάρντο, αριστερό ο Σεμπά και φορ ο Ιντέγιε.
 
Πίεση ψηλά και γκολ νωρίς για την Μπάγερν
 
Από το πρώτο λεπτό η Μπάγερν έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά, κάτι αναμενόμενο άλλωστε, καθώς αυτό είναι το παιχνίδι των Γερμανών, ειδικά μέσα στην έδρα τους. Στο 7ο λεπτό ο Ομάρ γύρισε με ωραίο τρόπο την μπάλα σε Ιντέγιε που όμως δεν πρόλαβε την μπάλα για να κάνει το σουτ.
 
Στο 8ο λεπτό οι Βαυαροί προηγήθηκαν σε μία φάση όπου οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει την παραβίαση της εστίας τους. Μετά από ένα μακρινό και δυνατό σουτ του Μπόατενγκ ο Ρομπέρτο έδιωξε την μπάλα και ο Κόστα πήρε το... ριμπάουντ και έχοντας αφήσει πίσω του τον Ομάρ έκανε από κοντά το σουτ για το 1-0.


 
Ήταν μία φάση όπου ο Ισπανός κίπερ θα μπορούσε να είχε αποκρούσει πιο καλά και παράλληλα αδράνησε και η ερυθρόλευκη άμυνα, καθώς ο Κόστα είχε βγει στην πλάτη της.
 
Τυχερό το γκολ για το 2-0 και μετά 3-0
 
Στο 16ο λεπτό η Μπάγερν σκόραρε σε μία ακόμα επίθεσή της έχοντας και την εύνοια της τύχης. Ο Κομάν έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Λεβαντόφσκι που βρέθηκε σε καλό σημείο και έκανε το 2-0.


 
Στο 20ό λεπτό οι Βαυαροί βρήκαν πάλι δίχτυα. Μετά από... στραβοκλωτσιά του Κομάν η μπάλα δεν βγήκε έξω. Πήγε στο κεφάλι του Ρόμπεν που τροφοδότησε τον Μίλερ ο οποίος από κοντά έκανε το 3-0. Στο 24' ο Λεβαντόφσκι έχασε ένα απίστευτο τετ α τετ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.
 
Στο 28' ένα σουτ του Μίλερ έφυγε έξω. Ο Γκουαρδιόλα προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή επειδή ο Ρόμπεν χτύπησε ενώ στο 34' ένα σουτ του Βιδάλ πέρασε άουτ ενώ και στο 35' είχε φάση για γκολ.
 
Στο 43' ο Ολυμπιακός είχε μία καλή στιγμή με φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς που πέρασε λίγο έξω. Και κάπου εκεί έληξε το α' μέρος, που ήταν δεδομένα πολύ δύσκολο για τους πρωταθλητές Ελλάδας.
 
Με 10 η Μπάγερν από αποβολή Μπαντστούρμπερ
 
Στο 52ο λεπτό η Μπάγερν από μία ανόητη ενέργεια και φάουλ του Μπαντστούρμπερ στον Ιντέγιε που έβγαινε μόνος του στην αντεπίθεση και ανατράπηκε. Όπως ήταν λογικό και επόμενο η Μπάγερν δεν θα μπορούσε να είχε την ίδια εικόνα με παίκτη λιγότερο.
 
Ακόμα και έτσι όμως απείλησε στο 58' με φάουλ του Κόστα λίγο άουτ αλλά και χαμένο τετ α τετ του ίδιου παίκτη στο 59'. Ο Ολυμπιακός -που παρουσίασε πιο καλό πρόσωπο στην επανάληψη- προσπάθησε για το γκολ με τον Ιντέγιε στο 60'.
 
Ο Σίλβα επιχείρησε να βοηθήσει την ομάδα του με δύο αλλαγές στο 68'. Μέσα και ο Φορτούνης και ο Ερνάνι και έξω οι Κασάμι και Πάρντο.


 
Σκόρερ και ο Κομάν για το βαρύ 4-0
 
Στο 70ό λεπτό ήρθε δυστυχώς και το 4-0 και σε ένα σημείο όπου ο Ολυμπιακός φαινόταν να στέκεται πιο καλά. Ο Λαμ έκανε την πρώτη μπαλιά, ο Μίλερ την κεφαλιά και ο Κομάν σκόραρε με υπερπροσπάθεια με το κεφάλι για το 4-0.
 
Ο Πορτογάλος τεχνικός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Σαλίνο. Στο 84' ένα καλό σουτ του Φορτούνη πέρασε λίγο άουτ. Στο 86' ο Κίμιχ βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο αλλά 'νικήθηκε'. Στις καθυστερήσεις ο Μίλερ πλαγιοκόπησε και έκανε το σουτ με τον Ρομπέρτο να διώχνει την μπάλα και να καταλήγει στο δοκάρι και μετά κόρνερ.
 
MAN OF THE MATCH: Ο Κομάν. Έχει συμμετοχή σε δύο φάσεις όπου η Μπάγερν σκόραρε και ενώ έβαλε και γκολ. Άκρως θετικό ματς από τον άσο των Βαυαρών. Και δημιουργικά και επιθετικά.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι περισσότεροι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου δεν υστέρησαν. Από τον Ολυμπιακό δύσκολα μπορεί να γράψει κανείς πως ξεχώρισε ουσιαστικά κάποιος σε μία τέτοια βραδιά. 
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ρομπέρτο και άμυνα βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα. Με λάθη και ευθύνη στα τέρματα της Μπάγερν.
 
Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση του πρώτου γκολ και ο Ρομπέρτο και η άμυνα έχουν εμφανή ευθύνη. Και ο Ισπανός για το πως έδιωξε την μπάλα και η άμυνά του που αδράνησε. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει και ο Μπαντστούρμπερ για το φάουλ του στον Ιντέγιε και την αποβολή του.
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Έρικσον με τους βοηθούς τους δεν έχουν κάνει το μεγάλο λάθος στο παιχνίδι. Αντίθετα συνολικά είχαν ιδιαίτερα καλή παρουσία. Στην φάση του 3-0 πάντως υπάρχουν κάποιες... ενστάσεις καθώς όταν γίνεται το σουτ του Κομάν φαίνεται ο Μίλερ να είναι εκτεθειμένος.


Ο... τελικός με την Άρσεναλ: Πώς προκρίνεται ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αφήνει το άσχημο βράδυ στο Μόναχο και πλέον είναι έτοιμος για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ραντεβού των τελευταίων ετών! Αντίπαλος στον τελικό, η Αρσεναλ, με τους Πειραιώτες να έχουν το δικό τους... μαξιλαράκι ασφαλείας! Στις 9 Δεκεμβρίου στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» οι «Ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν τους Λονδρέζους για μια θέση στις «16» καλύτερες ομάδες του Champions League!

Ο Ολυμπιακός με τις τρεις διαδοχικές του νίκες έφτασε τους εννέα βαθμούς και βρίσκεται στο +3 από την Αρσεναλ! Η κατάσταση είναι... απλή, με τους γηπεδούχους να έχουν το πλεονέκτημα... τριών αποτελεσμάτων! Με νίκη ή ισοπαλία ο Ολυμπιακός βρίσκεται πανηγυρικά στην επόμενη φάση, όμως περνά και με... ήττα! Αν οι Πειραιώτες χάσουν από τους «κανονιέρηδες» 1-0 ή 2-1 θα έχουν κατακτήσει τη 2η θέση, αφού το 3-2 στο Emirates τους έχει δώσει το πάνω χέρι!

Ομως, δεν θέλει ήττα με δυο γκολ διαφορά ή με... 4-3. Αν οι «ερυθρόλευκοι» ηττηθούν 3-2, τότε θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο! 

Η Βαθμολογία

1. Μπάγερν 12  17-3

2. Ολυμπιακός 9  6-10

3.  Άρσεναλ  6  9-10

4. Ντιναμό Ζ. 3 3-12

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης