Μαραθώνιος: Βραδιά αστέρων στο Κολέγιο Αθηνών

Μαραθώνιος: Βραδιά αστέρων στο Κολέγιο Αθηνών

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του αθλήματος - Στην εκδήλωση Όλγα Κεφαλογιάνη, Ηλίας Ψηνάκης, Λιάνα Κανέλη, Πηγή Δεβετζή, Εύα Καϊλή και πολλοί άλλοι

Μαραθώνιος: Βραδιά αστέρων στο Κολέγιο Αθηνών
Σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κολέγιο Αθηνών, βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του μαραθώνιου δρόμου. Το θέατρο του Κολεγίου... έλαμψε από την παρουσία των αστεριών του αγωνίσματος, ενώ κατακλύστηκε από από προσωπικότητες της πολιτικής, του αθλητισμού, της επιχειρηματικής και της καλλιτεχνικής σκηνής της χώρας.

Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που διοργανώθηκε το Γκαλά της AIMS (Ενωση Διεθνών Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων), προκειμένου να αναδειχτούν διεθνώς οι καρυφαίοι αθλητές στο μαραθώνιο. Την παράσταση έκλεψαν όπως ήταν αναμενόμενο ο Ντένις Κιμέτο και η Φλόρενς Κιπλάγκατ, που ήρθαν στην Αθήνα, προκειμένου να παραλάβουν το ειδικό βραβείο, που τους αναγάγει κορυφαίους δρομείς της χρονιάς στο επίπονο αγώνισμα. 

Ο Ντένις Κιμέτο είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των δύο ωρών και τριών λεπτών, ενώ η Φλόρενς Κιπλάγκατ είναι η νέα κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο.

Κλείσιμο




Η βραδιά έκλεισε με τα λόγια του προέδρου της AIMS, Πάκο Μποράο, ο οποίος ανακοίνωσε την παραμονή της έδρας της AIMS στην Αθήνα για τα επόμενα έξι χρόνια.«Θέλουμε να τιμήσουμε τους καλύτερους δρομείς μεγάλων αποστάσεων και με αυτό τον τρόπο να δώσουμε ένα παράδειγμα στα παιδιά μας» ανέφερε ο κ. Πάκο Μποράο και τόνισε: «Ο αθλητής είναι Παιδεία είναι το καλύτερο σχολείο της ζωής. Πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμη και θα τα κάνουμε με προσπάθεια, δουλειά, αλληλεγγύη και φιλία».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος στο χαιρετισμό του ανέφερε: «Ο μαραθώνιος δεν είναι απλά ένα αθλητικό γεγονός, για τους Ελληνες, αλλά συνδέει τον θρύλο, με την ιστορία.Ο μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένας αγώνας 42 χιλιομέτρων αλλά είναι πηγή αξιών για τους Έλληνες και το επιστέγασμα της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου. Πιστεύουμε ότι η Αθήνα γενέτειρα του μαραθωνίου είναι η κατάλληλη έδρα για να υποδέχεται τους καλύτερους του μαραθωνίου και εσάς», ήταν τα λόγια του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου.



Στη συνέχεια τη σκυτάλη «πήρε» η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογίαννη, η οποία δήλωσε δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μία από τις πιο ιστορικές πόλεις του κόσμου και γενέτειρα του Μαραθωνίου. Απόψε τιμούμε τον εξαιρετικό θεσμό, του μαραθωνίου και όσους συμμετέχουν. Ο θεσμός αυτός αποτελεί ώθηση για τον τουρισμό και συμβολίζει τη φιλοξενία και την ειρήνη».




Τον μεγάλο χορηγό του ΣΕΓΑΣ, την ΟΠΑΠ ΑΕ, εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Σπύρος Φωκάς: «Ο μαραθώνιος έχει ξεπεράσει τα στενά όρια ενός αθλήματος. Φέτος έχουν περάσει 2.504 χρόνια από την ιστορική μάχη, που έσωσε τον πολιτισμό της Ευρώπης. Είναι ένα άθλημα που γεφυρώνει την ιστορία με ένα θρυλικό κατόρθωμα. Ο ΟΠΑΠ στηρίζει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, προσφέρει χρήματα για την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία».




Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας, ενώ τα βραβείο παρουσίασαν έξι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης. Ο Ντένις Κιμέτο, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 2.02.57, από τον μαραθώνιο του Βερολίνου, παρέλαβε το βραβείο από την Υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο της AIMS Πάκο Μποράο. Την παρουσίαση του βραβείου έκανε η Ανδριάννα Παρασκευοπούλου. «Ευχαριστώ για την τιμή και διάκριση και εύχομαι στο μέλλον να επιστρέψω και πάλι ως ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της χρονιάς», είπε ο 30χρονος δρομέας.




Η Φλόρενς Κιπλάγκατ παρέλαβε το βραβείο της κορυφαίας γυναίκας για το 2014 από τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και τον αντιπρόεδρο του ΟΠΑΠ Σπύρο Φωκά. Την παρουσίαση του βραβείου έκανε ο Αντώνης Σρόιτερ. «Αυτή η βράβευση σημαίνει πολλά για μένα, γιατί βρίσκομαι μπροστά σας, μετά από πολλές ώρες προπόνησης. Είναι σημαντικό για την πατρίδα και είναι πολύ σημαντικό ότι η βράβευση γίνεται στην Αθήνα, όπου γεννήθηκε ο μαραθώνιος. Χαίρομαι που η ΑΙΜS αποφάσισε να διοργανώσει αυτό το μεγάλο γεγονός», είπε η αθλήτρια από την Κένυα.



Το πρώτο βραβείο της βραδιάς απένειμε η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου και αφορούσε στο «Έργο Ζωής», το οποίο απέσπασε ο George Hirsch, ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού "Runners' world". Το βραβείο του «Πράσινου μαραθωνίου» που παρουσίασε η δημοσιογράφος Αννα Μπουσδούκου πήγε στο μαραθώνιο της Φρανκφούρτης, ενώ ο μαραθώνιος του Τόκιο που παρουσίασε η δημοσιογράφος Ευη Φραγκάκη απέσπασε το κοινωνικό βραβείο



Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαρκαδούλα παρουσίασε μια ειδική βράβευση, του «ανώνυμου δρομέα», που καθιέρωσε φέτος η AIMS σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ. Οι Αργυρω Πλουμή, Αλεξάνδρα Μοναστηριώτη, Ελίνα Μακρίδη, Χριστίνα Καλτσά τιμήθηκαν για την συμμετοχή τους στο δρομικό κίνημα.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης