Για απόκρυψη τεσσάρων εκατ. ευρώ κατηγορείται ο Μέσι!

Για απόκρυψη τεσσάρων εκατ. ευρώ κατηγορείται ο Μέσι!

Οι δικαστικές αρχές της Βαρκελώνης ερευνούν την πληροφορία ότι ο Αργεντίνος μαζί με τον πατέρα του Χόρχε δεν δήλωναν έσοδα εκατομμυρίων τα οποία έκρυβαν σε offshore - Τι απαντά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής 

Για απόκρυψη τεσσάρων εκατ. ευρώ κατηγορείται ο Μέσι!
Αντιμέτωπος με την ισπανική δικαιοσύνη κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ και για ψευδείς φορολογικές δηλώσεις βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Αργεντινής Λιονέλ Μέσι.

Ο “καλύτερος ποδοσφαιριστής” του πλανήτη και ο πατέρας του Χόρχε κατηγορούνται από τις αρμόδιες οικονομικές και δικαστικές αρχές της Βαρκελώνης για φοροδιαφυγή ύψους τεσσάρων εκατομμύριων ευρώ.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος της Βαρκελώνης Ρακέλ Αμάδο, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση και κατέθεσε επίσημη καταγγελία κατά του Μέσι, ο ίδιος και ο πατέρας του Χόρχε Χοράσιο, ο οποίος διαχειρίζεται την εμπορική εικόνα του υιού του και το brand name του, κατέθεταν επί σειρά ετών, από το 2007 έως τουλάχιστον το 2009, ψευδείς ή... μη πλήρεις φορολογικές δηλώσεις, αποκρύπτοντας έσοδα εκατομμυρίων ευρώ που κατηύθυναν σε offshore εταιρείες.

Ουσιαστικά ο Μέσι φορολογείτο μόνον για τα καθαρά ετήσια έσοδά του από την Μπαρτσελόνα, που υπολογίζονται στα 16 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Για τα υπόλοιπα θα κληθεί να τα δικαιολογήσει ενώπιον δικαστηρίου...

Η απάντηση του Μέσι

Με μήνυμα του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook απάντησε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν διέπραξε φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Μόλις μάθαμε μέσω των μέσων ενημέρωσης για το αίτημα των ισπανικών φορολογικών αρχών. Είμαστε έκπληκτοι για την είδηση, γιατί ποτέ δεν διαπράξαμε φοροδιαφυγή. Πάντα εκπληρώναμε τις φορολογικές μας υποχρεώσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες των οικονομικών συμβούλων, οι οποίοι θα αναλάβουν και να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης