Euroleague, Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 79-74: Της... έραψε κοστούμι στο ΣΕΦ - Βίντεο

Euroleague, Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 79-74: Της... έραψε κοστούμι στο ΣΕΦ - Βίντεο

Με το δεξί στο 2024 ο Ολυμπιακός που προηγήθηκε και με 15 πόντους - Δέκατη νίκη για την ομάδα του Μπαρτζώκα που την Πέμπτη υποδέχεται τη Μονακό

miloy
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη του στην Euroleague επικρατώντας της Αρμάνι Μιλάνο με 79-74.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα 

Οι «ερυθρόλευκοι» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έπαιξαν σπουδαία άμυνα η οποία τους βοήθησε και στην επίθεση, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο… έσβησαν και αγχώθηκαν. Τελικά το 74-74 με πρωταγωνιστή τον Μουσταφά Φαλ μετατράπηκε σε 79-74 και πλέον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβηκε κι άλλο στην κατάταξη.


Κλείσιμο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση κάτι το οποίο αποτυπώθηκε από νωρίς και στον πίνακα του σκορ (10-2, 4’). Ο Μεσίνα θέλοντας να εκμεταλλευτεί την άμυνα με αλλαγές των «ερυθρόλευκων» ξεκίνησε με ψηλό σχήμα (Μέλι, Φόιγκτμαν, Καμαγκάτε) προκειμένου να εκμεταλλευτεί το mismatch κοντά στο καλάθι, αλλά μάταια. Το «διάβασμα» του Κάνααν σε συνδυασμό με τους πόντους από Φαλ, Γουόκαπ και Πίτερς διατηρούσαν ένα ικανοποιητικό προβάδισμα (15-7, 7’). Η Αρμάνι πήγε σε πιο ορθολογικό σχήμα και μέχρι το τέλος της περιόδου χάρη σε 2/2 τρίποντα του Τόνουτ προσπέρασε με 18-19.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή για να ανακτήσει τον ρυθμό της αναμέτρησης, ωστόσο μόνο ο Λαρεντζάκης ανταποκρινόταν όπως έπρεπε στο παρκέ κι έτσι ο Νέιπιερ με τρίποντο έκανε το 24-26 (14’). Ο Ελληνας γκαρντ μαζί με τον Πετρούσεφ και τον Μιλουτίνοφ πρωταγωνίστησαν στο επόμενο δίλεπτο με τρομερές άμυνες και καλάθια έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (31-26, 16’) ζεσταίνοντας τον κόσμο του.

Τα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου έφεραν αφενός μία άκρως πιεστική άμυνα και αφετέρου σκορ με κάθε τρόπο (Πίτερς, Φαλ, Κάνααν) κι έτσι για πρώτη φορά η διαφορά πήγε σε διψήφιο επίπεδο πόντων (49-37, 24’). Οι Πειραιώτες κάθε φορά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν περισσότερο έβρισκαν αντίσταση από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο με την άμυνα να παραμένει σε υψηλό επίπεδο νομοτελειακά θα συνέβαινε (61-46, 29’).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, αλλά έπρεπε να μείνουν συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο τους για μία περίοδο ακόμη. Δεν το έκαναν και με 3/3 εύστοχα σουτ (Μπορτολάνι, Τόνουτ) η διαφορά έπεσε στους 4 πόντους (74-70, 36’). Ο Ολυμπιακός είχε χάσει την ηρεμία του και ο Νεϊπίερ ισοφάρισε στους 74 πόντους. Ο Γουίλιαμς Γκος με τρίποντο, η τάπα του Φαλ και η ασίστ του Γάλλου στον Πίτερς έδωσαν σημαντική «ανάσα» και τη νίκη (79-74, 39’).

Η κατάταξη
Ρεάλ 16-1
Βίρτους 12-5
Μπαρτσελόνα 11-6
Μακάμπι 11-7
Παναθηναϊκός 10-7
Φενέρμπαχτσε 10-8 (4)
Μονακό 10-8 (3)
Ολυμπιακός 10-8 (2)
Παρτίζαν 9-8
Βαλένθια 9-8
Μπασκόνια 9-8
Μπάγερν 8-9
Αρμάνι 7-10
Εφές 7-10
Ερυθρός Αστέρας 7-11
Ζάλγκιρις 6-12
Άλμπα 3-15
Βιλερμπάν 2-15

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ στην Κρήτη

Το θαύμα της διάσωσης 379 ανθρώπων που βγήκαν ζωντανοί από το φλεγόμενο αεροπλάνο - Δείτε βίντεο


Τρίτη σύλληψη για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό στον Ασπρόπυργο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης