Σοφία Σακοράφα: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι γεγονός εθνικής σημασίας»

Σοφία Σακοράφα: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι γεγονός εθνικής σημασίας»

Σαράντα ημέρες πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη Τύπου, του φετινού επετειακού αγώνα, του 40ου Μαραθωνίου της Αθήνας, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης

Marathon1
Η εκκίνηση για τον 40ο Μαραθώνιο Αθήνας (11-12/11) δόθηκε με τη συνέντευξη Τύπου στο εντυπωσιακό και εμβληματικό Μουσείο της Ακρόπολης.
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, o υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκκας και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τον 40ο επετειακό μαραθώνιο, το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της πόλης.


«Οικοδέσποινα» της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία πήρε και πρώτη το λόγο ευχαριστώντας πρωτίστως τους παρευρισκόμενους. Η κ. Σακοράφα μίλησε για την σημασία της διοργάνωσης, τις θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία, τις συνεργασίες μέσα από τις οποίες βγαίνει το τελικό αποτέλεσμα.

«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα σε αυτή τη συνέντευξη για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τον 40ο και επετειακό. Αναμφισβήτητα για τον ΣΕΓΑΣ ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι το κορυφαίο δρομικό γεγονός. Προ πολλού έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδας και προβάλλεται σαν γεγονός αθλητικό, αγωνιστικό και πολιτιστικό παγκοσμίως. Η Διοίκησή μας το αντιμετώπισε εξαρχής ως γεγονός εθνικής σημασίας, γιατί κουβαλάει ένα τεράστιο ιστορικό βάρος, αλλά και φωτοβολεί το μέγιστο παγκόσμιο αγαθό την ειρήνη, εφόσον είναι αφιερωμένος στο σύμβολο του ειρηνικού κινήματος, στον αθλητή, που ταύτισε τη δράση του δίνοντας τη ζωή του στον αγώνα για την ειρήνη, τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Και η σημερινή παγκόσμια συγκυρία, αυτού του αγώνα για όλους μας, τον καθιστά επίκαιρο και επιτακτικό όσο ποτέ. Ως γεγονός λοιπόν, εθνικής σημασίας επιδιώξαμε την εμπλοκή και συμμετοχή όλων θεσμικών φορέων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, σε μια συνεργασία απαιτούσε καθαρές σχέσεις, προσήλωση στο στόχο μιας άρτιας διοργάνωσης και συνέργειες που πολλές φορές φαίνονται και δύσκολες και πολύ αδύνατες, λόγω των παθογενειών που πιθανά ταλανίζουν το κράτος μας», είπε αρχικά η κ. Σακοράφα και συμπλήρωσε:

Κλείσιμο
Marathon


«Επιτρέψτε μου να δηλώσω υπερήφανη και συγκινημένη, αν αυτό δεν θεωρηθεί υπερβολικό, ότι στη φετινή επετειακή διοργάνωση μπορούμε να υποστηρίξουμε όλοι, όχι μόνο αυτοί που βρισκόμαστε σήμερα στο πάνελ, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες αφανείς συνεργάτες, ότι το πετύχαμε όλοι μαζί. Όχι απλώς ξεπερνώντας, αλλά ουσιαστικά αδιαφορώντας, με την έννοια του εμποδίου, όλες τις επιφυλάξεις και αγκυλώσεις που συνηθίζονται να προβάλλονται, είτε σε πολιτειακό, είτε σε γραφειοκρατικό επίπεδο. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που προσωπικά πιστεύω ότι θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, είναι ένα συλλογικό αποτέλεσμα και επιτρέψτε μου να αναφέρω τους συντελεστές. Καταρχήν θα αναφέρω το σπίτι μας, τον ΣΕΓΑΣ, με το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του, το οποίο αποδεικνύει για άλλη μια φορά την υψηλότατου βαθμού γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευσή του. Της Περιφέρειας Αττικής, η οποία πέρα από τη σημαντική οικονομική συμβολή της, ως συνδιοργανώτρια, συνέβαλε και συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας. Της Πολιτείας, με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη δημιουργία και λειτουργία ΚΕΜ στη ΓΑΔΑ, το οποίο αποτελεί πρότυπο που συνεργάζονται όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου, όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, ραδιοερασιτέχνες, εθελοντές κ.λπ. Το ΑΣΑΕΔ, όπου προΐστανται ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο Μαραθώνιο δρόμο και είναι παλιός συναθλητής μου, ο οποίος είχε πάρα πολλές συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, ο Σπύρος Ανδριόπουλος. Βοηθάει με την κινητοποίηση μεγάλου αριθμού έμψυχου δυναμικού και την παροχή διευκολύνσεων. Τη μεγάλη συνεισφορά του στην προβολή του γεγονότος, τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων και των πολλών χρόνων αγαστής συνεργασίας που είχαμε. Του Δήμου Μαραθώνα, που υπερήφανα φιλοξενεί την αφετηρία του Μαραθωνίου, δίπλα στον Τύμβο. Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που έχει το προνόμιο και την τιμή να διαχειρίζεται το ιστορικότερο στάδιο του κόσμου και να το παρέχει έτοιμο και λαμπρό, όπως αρμόζει στον τερματισμό του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και τις κεντρικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμπιστεύτηκαν και που συνεισφέρουν ουσιαστικά στην προσπάθειά μας για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ώστε προοπτικά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας να είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος στον κόσμο. Και φυσικά των δεκάδων εθελοντικών οργανώσεων και εθελοντών, κριτών, γιατρών και φυσικοθεραπευτών. Όλοι αυτοί οι θεσμικοί επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς, συνεργαστήκαμε άψογα. Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός είναι σίγουρα το μεγαλύτερο φιλειρηνικό κίνημα στον κόσμο, που οι πανανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει μπορούν να συνεγείρουν, να υποχρεώσουν όλους μας σε μιας τέτοιας ποιότητας και αποτελεσματικότητας συνεργασία».

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος μίλησε για το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του μαραθωνίου και τις θετικές επιπτώσεις του αγώνα στην οικονομία της Αττικής και της χώρας γενικότερα και στάθηκε στη σημασία του αγώνα.

Marathon_2


Ο αναπληρωτής Υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, αλλά και στην σημασία του Μαραθωνίου Αθήνας λέγοντας: «Η συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, την κ. Σακοράφα και το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αδιαπραγμάτευτη. Εκτιμώ απεριόριστα την προσπάθεια που έχουν κάνει. Η συνεργασία μας μέχρι τώρα είναι καλή και θα είναι μέχρι τέλους, ενώ σε κάποια πράγματα που θα περιγράψω θα τη βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο.

Βρίσκομαι εδώ καλεσμένος από το ΣΕΓΑΣ που είναι η διοργανώτρια αρχή για κάτι πολύ σημαντικό, για κάτι που μας ενώνει όλους, για κάτι που μας κάνει όλους περήφανους. Ο τίτλος που θα έβαζα στη σημερινή συνάντηση είναι τρεις λέξεις: Πόσο τυχεροί είμαστε, που είμαστε Έλληνες. Θα σας κάνω ένα περίγραμμα του τι βίωσα τις τελευταίες δύο ώρες.

Πριν λίγο βρισκόμουν με τον κ. Καπράλο στο Καλλιμάρμαρο, είδαμε την Ιερή φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων να ανάβει κάτω από τον αττικό ουρανό, ένα βίωμα που δεν μπορεί να ζήσει κάποιος στον υπόλοιπο κόσμο.
Αμέσως μετά έρχομαι εδώ με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού, καλεσμένος της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, για να κάνουμε κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό. Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, σε αυτή την εμβληματική αίθουσα του μουσείου Ακρόπολης, να δώσουμε Συνέντευξη Τύπου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που και αυτός γεννήθηκε στην Ελλάδα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι αξίες τους και του αθλητισμού γενικότερα. Πόσο περήφανοι και τυχεροί αισθανόμαστε εμείς οι Έλληνες.

Vroytsis


Από αυτή την περηφάνια και την τύχη απορρέει και υποχρέωση διαχρονική να στηρίξουμε τον αθλητισμό, να τον σηκώσουμε ακόμα ψηλότερα, να κάνουμε τις επόμενες γενιές να αισθανθούν ακόμα πιο περήφανοι για αυτό κληρονομήσαμε εμείς.

Εμπόδια, προκλήσεις μας δυσκολεύουν να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το όραμα διαχρονικά. Οι προθέσεις είναι καλές από όλες τις κυβερνήσεις, το πιστεύω αυτό. Οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας μας, τα προβλήματα, η γεωγραφική θέση της χώρας μας, ίσως να εμποδίζουν αυτό το μεγάλο όραμα που θέλουμε όλοι οι Έλληνες. Όμως είμαστε εδώ για να προσπαθούμε.

Το μήνυμα του Φειδιππίδη, του στρατιώτη που έκανε τη διαδρομή από το Μαραθώνα, τον αυθεντικό μαραθώνιο όπως μου είπε η Σοφία (Σακοράφα) και το έβαλα στο μυαλό μου, ήταν το “Νενικίκαμεν”, ένα μήνυμα διαχρονικό, που διαπερνά τον κόσμο όλο για όλα τα πράγματα, για προκλήσεις και δύσκολα ζητήματα όπως κι αυτό που αντιμετώπισα πριν λίγες μέρες με το θέμα του ΟΑΚΑ παραδείγματος χάριν. Είχαμε τη δυσμενή εξέλιξη να πρέπει να δώσω την εντολή για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του. Το “Νενικήκαμεν” είναι το μήνυμα που λέμε. Ναι, είναι μία πρόκληση, είναι ένα πρόβλημα, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε γιατί το ΟΑΚΑ είναι η καρδιά του ελληνικού αθλητισμού ως αθλητή εγκατάσταση και δεσμευόμαστε ότι δε θα σταματήσει ποτέ να χτυπάει και ότι όποιο και να είναι το πρόβλημα θα το διορθώσουμε. Θα επαναλειτουργήσει και στο στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο. Το “Νενικήκαμεν” είναι για κάθε περίπτωση, για κάθε πρόκληση.

Είμαστε εδώ για τα 40 χρόνια του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Αισθάνομαι τυχερός που καθόμουν πριν δίπλα στον κύριο Καπράλο και τη κυρία Σακοράφα και έβλεπα απέναντι μου την κυρία Πολύζου, την κυρία Φυρίγου, την κυρία Ζυγούρη το φίλο μου κύριο Κεντέρη, αθλητές με δύναμη και ψυχή, παραδείγματα της ζωής και του αθλητισμού στη χώρα μας. Δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα στο ΣΕΓΑΣ και τις προσπάθειες που κάνει, έχω διακρίνει την αγνότητα των προθέσεων, αν και ενίοτε μπορεί η θεμιτή αγωνιστική προσπάθεια που κάνετε για περισσότερα να με ξεπερνάει. Καταλαβαίνω την αγωνία σας και συμμερίζομαι τις καλές σας προθέσεις. Θα με έχετε αρωγό σε ό,τι κάνουμε.

Διασφαλίσαμε μέσα στη δυσκολία αυτή πόρους που ξεπερνούν το 30% σε αύξηση των μεταβιβάσεων του Υπουργείου Αθλητισμού. Το θετικό αυτής της υπόθεσης είναι ότι αυτοί οι πόροι, 13.5 εκ. ετησίως, δεσμεύτηκαν για την ανάπτυξη του αθλητισμού και μόνο, για προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για να βελτιώσουμε τα αθλητικά μας κέντρα. Είμαι λοιπόν εδώ με την ιδιότητα του Υπουργού, περήφανος ως Έλληνας, να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας πω εκ νέου ότι θα είμαι κοντά σας. Τα 40 χρόνια του Αυθεντικού Μαραθωνίου είναι μία μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα, για τον ελληνικό αθλητισμό, για όλους όσους είμαστε εδώ που θα το βιώσουμε. Σίγουρα θα πετύχει, να είστε καλά”, είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής μάρκετινγκ του ΟΠΑΠ, του μεγάλου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Ρόκκας, είπε: «Αγαπητοί φίλοι του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα καθώς γιορτάζουμε τα 40 χρόνια της διοργάνωσης. Αυτός ο αγώνας αντιπροσωπεύει την αντοχή, την αφοσίωση και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Ως στέλεχος του ΟΠΑΠ, του μεγαλύτερου χορηγού του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά και μέγα χορηγού του ΣΕΓΑΣ, είμαι περήφανος για το ρόλο που διαδραματίζουμε στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας μας.

Παράλληλα, είμαστε δίπλα περήφανοι που μαραθώνιος πλέον στα 40 χρόνια της πορείας του έχει καταφέρει να γίνει ένα παγκόσμιο πράγμα που προσελκύει χιλιάδες φίλους από όλο τον κόσμο. Ο μαραθώνιος αποτελεί ένα γεγονός όχι μόνο για αυτούς που συμμετέχουν, αλλά και για όλους τους Έλληνες που θέλουν να απολαύσουν από κοντά ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και να ξέρετε ότι ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο μαραθώνιο της Αθήνας και δίπλα σε όλους εσάς. Σε αυτό τον αγώνα δεν τρέχεις μόνος σου, αλλά τρέχουμε όλοι μαζί. Κλείνοντας να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας στην οργανωτική επιτροπή, στους εθελοντές μας, στους αθλητές μας και σε όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ για να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε το κλίμα του μαραθωνίου και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης για πολλά πολλά ακόμα χρόνια».

Rapti


Το Υπουργείο Τουρισμού διαχρονικά είναι δίπλα στην Ομοσπονδία και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνα γεφυρώνει το χθες με το σήμερα και αφήνει ένα τεράστιο τουριστικό αποτύπωμα στη χώρα μας. Θα αγωνιστούν συνολικά 62.000 δρομείς από 140 χώρες. Θα συμμετάσχουν επίσης 8.000 μαθητές, 12.000 φοιτητές. Περισσότεροι από 1.000.000 τηλεθεατές αναμένεται να δουν τον αγώνα, την ιστορική διαδρομή και φυσικά την Αθήνα. Είναι ένα σπουδαίο αθλητικό, πολιτισμικό, γευστικό αλλά και συνεδριακό γεγονός, μέσω του συνεδρίου Authentic Talks, και ως εκ τούτου οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, επεσήμανε πως η ΕΟΕ θα στέκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις, που θυμίζουν πως όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την αγάπη του συγκεκριμένα για τον στίβο.

«Όλοι μαζί, με την ΕΟΕ είμαστε και θα είμαστε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για να προβάλει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Γιατί ο Μαραθώνιος δεν είναι απλώς ένα αγώνισμα του στίβου που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ολυμπιακοί Αγώνες και Μαραθώνιος είναι συνυφασμένοι και επομένως υπάρχουν δύο λόγοι που μας κάνουν να είμαστε πάντα κοντά σε αυτή τη διοργάνωση.

Είμαστε εδώ γιατί η ΕΟΕ πάντα στέκεται και πρέπει να στέκεται στο πλευρό του ΣΕΓΑΣ και οποιουδήποτε άλλου θέλει να προβάλει τη χώρα μας κάνοντας τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις στο Καλλιμάρμαρο. Από την άλλη, εγώ προσωπικά αγαπώ τον μαραθώνιο. Είναι ένα σπουδαίο αγώνισμα, μία σπουδαία προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του να φτάσει στον τερματισμό. Πόσω μάλλον στον τερματισμό του Αυθεντικό Μαραθωνίου, σε μία δύσκολη διαδρομή που όσοι τα καταφέρνουν νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση.

Kapralos


Είναι πολύ σημαντικό, έτσι όπως είναι πια η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου, βοηθάει πάρα πολύ αυτό που θέλουμε να προβάλουμε και να μεγαλώσουμε: το ότι ο αθλητισμός είναι για όλους. Το Σάββατο που έχει τους αγώνες στα 5χλμ. και στα 10χλμ. δίνεται η δυνατότητα σε πάρα πολύ κόσμο να πάρει τη χαρά της συμμετοχής, να τερματίσει σε αυτό το υπέροχο στάδιο- πράγμα εξίσου σημαντικό με τους δρομείς του μαραθωνίου».

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου, είπε: «Είναι εξαιρετική χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση που για πρώτη φορά κάνετε το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κοινωνούς αυτής της μεγάλης γιορτής, του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η Ευρώπη γνωρίζει και αναγνωρίζει τον εαυτό της μέσα από τα ιδεώδη του Μαραθωνίου. Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλός αγώνας δρόμου. Είναι ένας αγώνας που συμβολίζει τη νίκη της Δημοκρατίας απέναντι στον δεσποτισμό. Συμμετέχουμε κυριολεκτικά καθώς θα τρέξουμε με τους συναδέλφους, αλλά είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που στηρίζουμε τον αγώνα υλικά ώστε ο Μαραθώνιος να είναι πράσινος. Γι αυτό και ζητήσαμε να κατασκευαστούν 65.000 τσάντες για όλους τους συμμετέχοντες από αποκλειστικά ανακυκλωμένο υλικό με τεράστιο όφελος από τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος. Στηρίζουμε ενεργά το πρόγραμμα ανακύκλωσης αθλητικών παπουτσιών κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου. Αυτές οι δράσεις ειναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας που έχει ως στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Μαραθώνα, Νικόλαος Καραγιάννης, δήλωσε: «Ο Μαραθώνας είναι έτοιμος για να γίνει μια μεγάλη αγκαλιά 12,2 χιλιομέτρων για τον Μαραθώνιο. Είναι πιο έτοιμος από κάθε άλλη φορά, δεδομένου ότι τελειώσαμε και τον περιφερειακό δρόμο, προκειμένου να βοηθήσουμε περισσότερο τους αθλητές. Είμαστε πιο έτοιμοι, πιο δυνατοί, πιο έμπειροι».

Η Νίκη Αραμπατζή, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, χαιρέτισε με τη σειρά της και εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ενώ παράλληλα μετέφερε και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι στη Συνέντευξη Τύπου του Αυθεντικού Μαραθωνίου, στο τιμόνι του ΟΠΑΝΔΑ. Οφείλουμε να πούμε ότι πραγματικά ο ΣΕΓΑΣ, με την τωρινή διοίκηση, αποδεικνύει στην πράξη με τον καλύτερο τρόπο τις έννοιες που πρέπει να μας δείχνει, να προβάλλει και να καλλιεργεί ο αθλητισμός: τη συνεργασία. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, το μεγαλύτερο κλασσικό αθλητικό γεγονός με διεθνή εμβέλεια, καλεί και φέτος αθλητές και αθλήτριες να διανύσουν τα 42.1 – χιλιόμετρα, σε έναν αγώνα που ενσαρκώνει το πνεύμα αντοχής και αποφασιστικότητας και αναδεικνύει τη δύναμη της θέλησης. Η κοινή αφετηρία του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηνών λειτουργούν ως πρεσβευτές τουρισμού για την πόλη μας και δρουν ως πόλος έλξης για την αύξηση της τουριστικής κίνησης για μία πρώτη γνωριμία με την Αθήνα, με το πολλά υποσχόμενο μέλλον που πηγάζει από τον παλμό των αγώνων δρόμου. Εκ μέρους και του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και να βεβαιώσουμε πως ο Δήμος Αθηνών και ο ΟΠΑΝΔΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν και να διευκολύνουν αυτή τη διοργάνωση».

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ντελιβεράς πυροβόλησε 21χρονο YouTuber που του έκανε πλάκα αφού του ζήτησε 3 φορές να σταματήσει

Το πόρισμα για το στέγαστρο Καλατράβα - «Ούτε στο ελάχιστο επιτρεπόμενο η στατική επάρκεια»

Καλοκαιρία διαρκείας με βοριάδες στο Αιγαίο - Πού θα έχουμε βροχές σήμερα



Περιφερειακές
 & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης