Ο Βίντα έχασε τη μήνυση που υπέβαλε κατά Ολλανδού δημοσιογράφου που τον αποκάλεσε «άσχημο»

Ο Βίντα έχασε τη μήνυση που υπέβαλε κατά Ολλανδού δημοσιογράφου που τον αποκάλεσε «άσχημο»

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Σίρντ Ντε Φος είχε μιλήσει με υποτιμητικό τρόπο για τον Κροάτη αμυντικό της ΑΕΚ, την εποχή που φορούσε τη φανέλα της Μπεσίκτας, ωστόσο ο Βίντα δεν δικαιώθηκε στη μήνυση που υπέβαλλε

besiktas_ajax
Τον Νοέμβριο του 2021 η Μπεσίκτας υποδέχθηκε τον Άγιαξ για τους ομίλους του Champions League με τον αγώνα να διεξάγεται στην απογευματινή ζώνη (σέντρα στις 19:45) και τον σπορτκάστερ Σιρντ Ντε Φος, ο οποίος περιέγραφε τον αγώνα για το ολλανδικό κανάλι που είχε τα δικαιώματα να κάνει ένα απίστευτο σχόλιο μετά την ανταλλαγή λαβάρων μεταξύ των δύο αρχηγών Ντομαγκόι Βίντα (Μπεσίκτας), Ντούσαν Τάντιτς (Άγιαξ).

«Η Μπεσίκτας πήρε ειδική άδεια από την UEFA για να χρησιμοποιήσει τον Βίντα σ' αυτό το παιχνίδι γιατί είναι πολύ άσχημος! Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν επιτρέπεται να παίζει αυτήν την ώρα γιατί πολλά παιδιά βλέπουν τηλεόραση», ήταν τα λόγια του, για τα οποία ενημερώθηκε κάποια στιγμή κι ο νυν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ο οποίος λίγες εβδομάδες αργότερα κατέθεσε μήνυση κατά του Ντε Φος.



Κλείσιμο
Στη μήνυση του ο Βίντα απαιτούσε από τον Ολλανδό δημοσιογράφο να ανασκευάσει τα λεγόμενα του, να ζητήσει συγνώμη και να του πληρώσει 5.000 ευρώ αποζημίωση.

Η δική διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο με τον κατηγορούμενο να τονίζει στην απολογία του για το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι ήταν ένα χιουμοριστικό και σε καμία περίπτωση (για τον ίδιο) προσβλητικό σχόλιο.

Σχεδόν πέντε μήνες αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης του Ολλανδού δικαστή ο οποίος απέρριψε το αίτημα του Βίντα, θεωρώντας ότι σε καμία περίπτωση το σχόλιο του Ντε Φος δεν ήταν χιουμοριστικό, αλλά αντιθέτως κακόγουστο και άστοχο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έκανε κάτι παράνομο (ενώ δεν προκύπτουν και σοβαρές συνέπειες για την καριέρα του μετά το συγκεκριμένο σχόλιο).

Κι έτσι ο Βίντα κλήθηκε να πληρώσει κι ένα ποσό κοντά στις 4.000 ευρώ που αφορούν τα δικαστικά έξοδα.

Πάντως ο Βίντα είναι σε ανοικτή κόντρα με τους Ολλανδούς από το 2011 όταν ως παίκτης της Ντινάμο Ζάγκρεμπ αντιμετώπισε τη Λιόν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων και το εντυπωσιακό 1-7 με το οποίο νίκησαν οι Γάλλοι, άφησε τον Άγιαξ εκτός συνέχειας.

Κι από εκείνο το βράδυ για τους Ολλανδούς ο Βίντα είναι ο «wink Croat» (ο Κροάτης που κλείνει το μάτι) καθώς μετά από ένα γκολ των Γάλλων προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα για καθυστέρηση, αλλά στο βίντεο φαίνεται να κλείνει το μάτι στον φορ της Λιόν Μπαφετιμπί Γκομίς...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης