Basket League, Απόλλων Π. - Προμηθέας Π. 68-57: Αφεντικό στην Πάτρα

Basket League, Απόλλων Π. - Προμηθέας Π. 68-57: Αφεντικό στην Πάτρα

Με τον Τέβιν Μακ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση ο Απόλλωνας επικράτησε του Προμηθέα με 68-57 και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή του 

5844770
Τη δική του μάχη δίνει ο Απόλλωνας Πάτρας προκειμένου να κερδίσει τη μάχη της παραμονής στην Basket League και τη νέα σεζόν.

Ιδιαίτερα κομβικό ήταν το ματς με τον συμπολίτη Προμηθέα. Αν και το... αουτσάιντερ η ομάδα του Νίκου Βετούλα μπόρεσε να ελέγξει απόλυτα το ματς από την αρχή έως και το τέλος και να φτάσει σε μια υπερπολύτιμη νίκη με την οποία έκανε ένα μεγάλο βήμα για τη «σωτηρία» της.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crfkhkdqb1dl)


Ο Τέβιν Μακ ήταν «όλα τα λεφτά» για λογαριασμό των νικητών (27π., 6/11δίπ., 5/9τρ.), ο Μπόγρης είχε ένα «γεμάτο» ματς (10π., 10ριμπ., 5ασ.) και κάπως έτσι ο Απόλλωνας έφτασε τις 5 νίκες στο πρωτάθλημα αποκτώντας προβάδισμα όσον αφορά την παρουσία του στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ και τη νέα σεζόν.

Το ματς
Η ευστοχία έξω από τα 6.75 μέτρα ήταν εκείνη που έδωσε τη δυνατότητα στον Απόλλωνα να πάρει τα ηνία του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο και να προηγηθεί με 23-14 στο πρώτο δεκάλεπτο. Αρχικά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13-5 χάρη στους Μακ, Ντέιβις και Γκρίφιν έχοντας πάρει το μομέντουμ του αγώνα και παρά το γεγονός ότι ο Προμηθέας μείωσε σε 16-14 έκλεισε την 1η περίοδο με σερί 7-0. Ένα σερί που έγινε και 9-0 με την έναρξη του β' δεκαλέπτου για το διψήφιο προβάδισμα με 25-14!

Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα επέμεναν στο να σουτάρουν τρίποντα αλλά από τη στιγμή που η μπάλα σταμάτησε να «γεμίζει» το διχτάκι του Προμηθέα και σε συνδυασμό με κάποια βιαστικά λάθη, έδωσαν τη δυνατότητα στους (τυπικά) φιλοξενούμενους να επιστρέψουν στο ματς και με επιμέρους 13-1 να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με 26-27. Όμως ακολούθησαν τρία τρίποντα από τους Γκρίφιν, Μακ, Βερτζ τα οποία βοήθησαν τον Απόλλωνα (Μακ 14π., 4/7τρ.) να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα στο 37-31.

Με τον Βερτζ να κρατάει γερά τη μπαγκέτα του Απόλλωνα και τον Γιώργο Μπόγρη να είναι ο παίκτης-κλειδί, ο Απόλλωνας επέστρεψε στο +10 (47-37) στα μισά της 3ης περιόδου ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Ο Τέβιν Μακ επέστρεψε και πάλι στην επιθετική εξίσωση της ομάδας του και με συνεχόμενα καλάθια εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στο +13 (53-40) στο 27'. Παρόλα αυτά οι βιαστικές επιλογές επέστρεψαν και πάλι στους «μελανόλευκους», κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Προμηθέας, (που παρά τα τα μόλις 2/15 τρίποντα) μειώνοντας σε 55-46 με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Απόλλωνας κρατούσε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα σε διψήφια διαφορά (60-48 στο 36'). Ουσιαστικά δεν κινδύνευσε από τον Προμηθέα. Για δύο λόγους. Αφενός λόγω του ότι η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν πολύ άστοχη έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων και αφετέρου για την κυριαρχία που έδειξε ο Απόλλωνας στα ριμπάουντ. Μάλιστα η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς ήταν το +15 (63-48) τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Προμηθέας μπορεί να έκανε την ύστατη προσπάθεια στο τέλος ωστόσο ήταν πολύ αργά για να αλλάξει η κατάσταση στο παιχνίδι.

Κλείσιμο
Τα δεκάλεπτα: 23-14, 37-31, 55-46,68-57.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο και ατελείωτη ουρά για μία μερίδα μπακαλιάρο στη Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο


«Πυροβόλησε τα παιδιά από τα 5 μέτρα», λέει οικογενειακός φίλος των 16χρονων στο Λαγονήσι


Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη στη Βουλή μετά τη σύγκρουση για τον «άγνωστο Χ πρωθυπουργό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης