Λευτέρης Πετρούνιας: Για έκτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης
Ο Λευτέρης Πετρούνιας με 15.133 βαθμούς κατέκτησε στο Μόναχο το 6ο χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και έγραψε ιστορία
Ιστορία έγραψε στο Μόναχο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο Λευτέρης Πετρούνιας.
Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους που είναι το 6ο του στη διοργάνωση και έτσι έγινε ο αθλητής με τα περισσότερα στην ιστορία του αθλήματος.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmbqp3aty36p)
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmbr6y3ls381)
Ο Λευτέρης Πετρούνιας που αγωνίστηκε 5ος στον τελικό του Μονάχου βαθμολογήθηκε με 15.133 και ξεπέρασε τον Τούρκο Ασίρ που είχε 15.033.
Εκτελώντας υποδειγματικά το καινούργιο πρόγραμμά του, που είχε βαθμό δυσκολίας: 6,200 β., βαθμός εκτέλεσης: 8,933 β.) παρότι προερχόταν από αγωνιστική απουσία ενός έτους, λόγω επέμβασης στον δεξιό ώμο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmbq816xcsmp)
Ισοφάρισε τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).
Ο Λευτέρης Πετρούνιας ξεκίνησε με το χρυσό στο Μονπελιέ το 2015 και ακολούθησαν τα χρυσά σε Βέρνη (2016), Κλουζ (2017), Γλασκόβη (2018), Βασιλεία (2021), Μόναχο (2022).
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmbr1a8uprzd)
Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Αντέμ Ασίλ από την Τουρκία με 15.033 βαθμούς και το χάλκινο ο Κόρντεϊ Τάλοχ από τη Μεγάλη Βρετανία με 14.866.
Για πρώτη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε στο στάδιο την συμπαράσταση από τις δύο κόρες του οι οποίες ταξίδεψαν μαζί με τη μαμά τους Βασιλική Μιλλούση στο Μόναχο. Σε αυτό στάθηκε στις πρώτες του δηλώσεις μετά από το χρυσό ο Λευτέρης.
«Αισθάνομαι υπέροχα είναι ο έκτος τίτλος στην καριέρα μου, είμαι ικανοποιημένος που μετά από δύο χειρουργεία τα τελευταία τρία χρόνια είμαι ξανά εδώ και πήρα το μετάλλιο. Σήμερα πήρα έξτρα δύναμη από τις δύο κόρες μου που ήταν στην κερκίδα και με παρακολούθησαν για πρώτη φορά ζωντάνα. Δεν ξέρω αν είμαι ο Βασιλιάς του Μονάχου. Μου αρέσουν οι κρίκοι, είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ και είμαι καλά».
Η Σοφία, που έχει το όνομα της μητέρας του, γεννήθηκε το 2019 και η Ελένη το 2020.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.