Τσιτσιπάς: «Όλοι έχουμε τις ευκαιρίες μας στο Roland Garros»

Τσιτσιπάς: «Όλοι έχουμε τις ευκαιρίες μας στο Roland Garros»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποθέωσε στη συνέντευξη Τύπου του Roland Garros τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς αλλά τόνισε πως και η νέα γενιά, μαζί με εκείνος, έχει ευκαιρίες για τον τίτλο στο Παρίσι

5323758_2
Έτοιμος για μια ακόμη μάχη στο Roland Garros, το αγαπημένο του Grand Slam, δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι και τόνισε αρχικά πως δεν τον ενδιαφέρει η κλήρωση ενώ αναφέρθηκε στους Ναδάλ και Τζόκοβιτς που είναι τα φαβορί αλλά επεσήμανε ότι υπάρχει και η νέα γενιά που θα έχει τις ευκαιρίες της για τίτλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 23χρονος Έλληνας

Για την πορεία του στο Roland Garros και τον στόχο: «Έχω παίξει καλό τένις εδώ. Έχω παίξει καλά στα δύο τελευταία τουρνουά. Δεν έπαιξα πραγματικά το καλύτερο μου τένις στον τελικό πριν από λίγες μέρες στη Ρώμη. Δεν κοιτάζω πολύ μακριά στο τουρνουά, γιατί μου αρέσει να είμαι παρών και να το βλέπω αγώνα με αγώνα κάθε φορά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το διαχειρίζεται κανείς κατά τη γνώμη μου.

Έτσι η αναζήτηση αυτής της γλυκιάς ισορροπίας είναι το κλειδί για μένα. Έρχεται με τις καθημερινές μου ρουτίνες. Έρχεται με την ανατροφοδότηση που λαμβάνω και την ανάλυση που κάνω και την εφαρμογή πραγμάτων στο γήπεδο στην πράξη, και εκεί γνωρίζω την τρέχουσα κατάστασή μου, η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε καλό επίπεδο. Πρέπει να αρχίσω να παίζω αγώνες για να το αξιολογήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».



Για τον πρώτο του αντίπαλο: «Ο Λορέντζο (Μουσέτι) είναι ένας πολύ καλός παίκτης σε αυτή την επιφάνεια. Έχω παίξει εναντίον του στο παρελθόν. Νομίζω ότι είναι κάποιος που μπορεί να αναδείξει στο γήπεδο κάποιες καλές δυνατότητες και έχει δείξει στο παρελθόν ότι είναι ικανός να παίξει καλό τένις.

Προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω ξανά σε αυτά τα γήπεδα. Ξέρω ότι αυτός ο αγώνας του πρώτου γύρου χρειαστεί να έχω πολύ καλό επίπεδο, τουλάχιστον θα προσπαθήσω. Θα είναι η μάχη δύο παικτών με one-handed backhand και νομίζω ότι θα είναι ένας αρκετά ενδιαφέρων αγώνας για τους περισσότερους θεατές που θα τον παρακολουθήσουν».

Για το φαβορί στο Παρίσι: «Έχουμε δύο παίκτες στο ταμπλό που το έχουν κερδίσει, δεν είμαι σίγουρος ο ένας από αυτούς πόσες φορές, αλλά ο άλλος τουλάχιστον 28 φορές, αλλά ένας άλλος πιθανώς τρεις ή τέσσερις, δεν είμαι σίγουρος. Οπότε φυσικά οι πιθανότητες είναι με το μέρος τους. Είχαν μεγαλύτερη επιτυχία εδώ. Φυσικά έχουμε και άλλα παιδιά λίγο νεότερα και πολύ πεινασμένα. Φαντάζομαι ότι συμπεριλαμβάνομαι και εγώ. Έχουμε τον Αλκαράθ που είχε μια εξαιρετική πορεία στα δύο τελευταία τουρνουά και φαίνεται ότι παίζει τένις μόνο και μόνο επειδή του αρέσει το άθλημα.
Κλείσιμο

Δεν παίζει για τα χρήματα ή για τη φήμη ή για οτιδήποτε από αυτά. Απλώς απολαμβάνει πραγματικά να βρίσκεται στο γήπεδο και να κάνει το καλύτερο δυνατό. Οπότε υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο ταμπλό των ανδρών αλλά όλοι έχουμε τις ευκαιρίες μας».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αρχίσει τους αγώνες του την Δευτέρα ή την Τρίτη απέναντι στον Λορέντσο Μουσέτι.


Ειδήσεις σήμερα:

Σε ετοιμότητα ο ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πόσο επικίνδυνη είναι και ποια τα συμπτώματα

Ομόφωνα ένοχοι οι δύο δολοφόνοι της Τοπαλούδη - Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας της

«Κόλαση» στο Ντονμπάς, γιγαντιαίο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης