Euro 2020: Παίκτες της εθνικής Βελγίου δεν θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού

Euro 2020: Παίκτες της εθνικής Βελγίου δεν θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού

Μέλη της εθνικής Βελγίου αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού γιατί φοβούνται πως ίσως αυτό τους στερήσει την δυνατότητα να κατακτήσουν το τρόπαιο στο Euro 2020

Belgium
Ο γιατρός της εθνικής ομάδας του Βελγίου ανέφερε πως οι μισοί από τους ποδοσφαιριστές των «κόκκινων διαβόλων» δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Ο Ντιρκ Ραμανέκερς ανέφερε ότι «πολλοί παίκτες είχαν ήδη εμβολιαστεί στο εξωτερικό, άλλοι πρόσφατα έχουν περάσει από κορωνοϊό και άλλοι έχουν προστατευτεί για αρκετούς μήνες». Σύμφωνα με όσα είπε, υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ενώ η κυβέρνηση πρόσφερε τα εμβόλια στην εθνική ομάδα εν όψει του Euro.

Οι μισοί από τους ποδοσφαιριστές είπαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο (Pfizer) καθώς πιστεύουν πως θα επηρεάσει την απόδοσή τους λόγω παρενεργειών και έτσι υπάρχει η πιθανότητα να τους στερήσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Ο καθηγητής πολιτικής ιατρικής είπε πως ο προπονητής της ομάδας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει εμβολιαστεί.

«Ένας αριθμός των ποδοσφαιριστών είχε ήδη εμβολιαστεί στο εξωτερικό, ορισμένοι από αυτούς έχουν πρόσφατα βιώσει τον Covid-19. Οι τελευταίοι έχουν αντισώματα και προτιμούν να εμβολιάζονται μετά το τουρνουά» ανέφερε, σημειώνοντας πως από προσωπική επιλογή «ένας-δύο παίκτες» δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Παίκτες με παιδιά όπως οι Μέρτενς, Αζάρ, Λουκάκου, έχουν προτεραιότητα (για τα εμβόλια). Μέσα στην ομάδα, η πλειοψηφία προστατεύεται. Η ομαδική προστασία είναι μεγάλη γιατί αυτά τα παιδιά θα ζήσουν σε ένα πολύ απομονωμένο περιβάλλον για τις επόμενες εβδομάδες» σημείωσε ακόμη.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

ΠΑΟΚ: Στη Θεσσαλονίκη ο Λουτσέσκου - Οι πρώτες δηλώσεις του

Η πρώτη προπόνηση του Σπανούλη μετά την επιστροφή του στην Εθνική - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Θεόδωρος Θεοδωρίδης (ΓΓ UEFA): «Πιθανό να αποκλειστούν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης