Super League 1: Υπέρ της επανεκκίνησης κατά πλειοψηφία αλλά και με ενστάσεις

Super League 1: Υπέρ της επανεκκίνησης κατά πλειοψηφία αλλά και με ενστάσεις

Το ΔΣ της Super League 1 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκφράσει την πρόθεσή του στην κυβέρνηση για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα - Τι ψήφισαν οι ομάδες - Ο τελικός λόγος στην κυβέρνηση

superleague
Κατά πλειοψηφία τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος της Super League 1 οι ομάδες στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την Τετάρτη. Δεν πρόκειται πάντως για απόφαση για το αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ή όχι αφού αυτή θα κληθεί να την πάρει η κυβέρνηση.

«Δεν παίρνουμε απόφαση για το αν ξεκινάμε. Συζητάμε για το αν θα στείλουμε αίτημα και μετά βλέπουμε τα επόμενα βήματα. Αν είμαστε θετικοί, μπορούμε να αρχίσουμε την επόμενη εβδομάδα σε μικρά γκρουπ προπονήσεις και θα περιμένουμε την υγειονομική επιτροπή», τόνισε ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, με τις ΠΑΕ να αναμένουν πλέον το απόγευμα της Πέμπτης (18:00) τις ανακοινώσεις από τους Λευτέρη Αυγενάκη και Σωτήρη Τσιόδρα.

Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος τάχθηκαν ξεκάθαρα δέκα ομάδες, οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρας, Άρης, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ και Λαμία. Επίσης υπέρ τάχθηκε και η ΕΠΟ δια του εκπροσώπου της.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, εξέφρασε αμφιβολίες. «Οι αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Αν κολλήσει έστω κι ένας τι θα γίνει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης», ανέφερε, ενώ μαζί του συμφώνησαν οι εκπρόσωποι Παναιτωλικού (Φώτης Κωστούλας) και Πανιωνίου (Χρήστος Δάρας). «Αν αρχίσει το πρωτάθλημα θα έχουμε να χάσουμε πολύ περισσότερα από όσα αν σταματήσουμε οριστικά», πρόσθεσε ο κ. Αλαφούζος.

Σύμφωνος φάνηκε να είναι και ο ΠΑΟΚ, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση να λέει: «Προτείνω να δώσουμε ένα χρονικό περιθώριο για να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις και αν ξεπεραστεί αυτό, τότε να διακοπεί το πρωτάθλημα».

Από κει και πέρα με πλειοψηφία (8 υπέρ, 6 κατά, 1 λευκό) πέρασε και η πρόταση να μην υπάρχει αφαίρεση βαθμών σε περίπτωση μη αδειοδότησης.

Υπέρ της μη αφαίρεσης βαθμών τάχθηκαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ,ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Λαμία.

Κλείσιμο
Να αφαιρούνται τρεις βαθμοί ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος, Ατρόμητος και ΟΦΗ. Η ΕΠΟ ψήφησε λευκό.

Η εισήγηση της Λίγκας θα είναι μη αφαίρεση βαθμών και ο περιορισμός των μεταγραφών που ίσχυε και πριν.

Πηγήwww.sport-fm.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Super League 1: Ξαναρχίζουν οι προπονήσεις των ομάδων - Όλες οι αποφάσεις για τον αθλητισμό

Super League 1: «Σέντρα» με... ένταση στην τηλεδιάσκεψη

Μπερτομέου: «Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας τώρα, αλλά όλοι θέλουμε να ολοκληρωθεί η σεζόν στη Euroleague»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης