Κορωνοϊός - Μπάσκετ: «Λίγες οι πιθανότητες, αλλά θέλουμε να ολοκληρωθεί η σεζόν στη Euroleague»

Κορωνοϊός - Μπάσκετ: «Λίγες οι πιθανότητες, αλλά θέλουμε να ολοκληρωθεί η σεζόν στη Euroleague»

Ως μία υποχρέωση προς τον κόσμο βλέπει ο Τζόρντι Μπερτομέου τη συνέχεια της φετινής Euroleague, αλλά παραδέχθηκε πως αυτή την στιγμή οι πιθανότητες δεν είναι και πάρα πολλές λόγω κορωνοϊού

Μπερτομέου: «Καμία συμφωνία με τη FIBA φέτος»!
Όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν να γίνει η προσπάθεια να συνεχιστεί η φετινή σεζόν στην Euroleague, όπως τόνισε ο Τζόρντι Μπερτομέου, μιλώντας στον Τύπο της Ρωσίας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης δήλωσε πως είναι υποχρέωση προς τον κόσμο να ολοκληρωθεί η χρονιά, ωστόσο από την άλλη παραδέχθηκε πως τη δεδομένη στιγμή οι πιθανότητες είναι λίγες.

Από ‘κει και πέρα, στην ερώτηση για την αρνητική ψήφο των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αναφορικά με τη συμφωνία για τις περικοπές στους μισθούς, ο Μπερτομέου δεν τη σχολίασε, αναφέροντας πως κατέληξαν όλοι σε μία κοινή απόφαση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου στην ιστοσελίδα «sports.ru»:

Για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό στις ομάδες της Ευρωλίγκας: «Αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να κάνουμε κάποια πρόβλεψη, αφού εξαρτάται από το πόσο καιρό θα επηρεάσει αρνητικά την Ευρώπη ο κορωνοϊός. Από τις 12 Μαρτίου έχουμε σκεφτεί όλες τις πιθανές επιλογές για να συνεχιστεί η σεζόν. Στην τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου οι μέτοχοι της Ευρωλίγκας συζήτησαν όλα τα πιθανά προβλήματα, των μεταφορών, των κλειστών συνόρων… Ωστόσο, από την άλλη ομόφωνα ενέκριναν το νέο φορμάτ του τουρνουά και το πώς αυτό θα ολοκληρωθεί. Οι ομάδες, η λίγκα και όλοι συνέταιροί μας έχουν ήδη νιώσει τις αρνητικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Ο βαθμός επίδρασης εξαρτάται από το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονική ροή της ζωής και πως θα επιστρέψουμε στη δουλειά. Οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στα γήπεδα τη σεζόν 2020/21. Είναι πολλοί οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις απώλειες και τώρα είναι δύσκολο να κάνουμε μία πρόβλεψη. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ομάδες έχουν χάσει ένα σταθερό μέρος των εισοδημάτων τους, καθώς δεν παίζουν στην έδρα τους, μπροστά στον κόσμο. Είμαστε σε διαρκή διάλογο με τις ομάδες και συζητάμε την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να ανακάμψουν».

Για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντική η ολοκλήρωση της σεζόν: «Η Ευρωλίγκα είναι σαν το ΝΒΑ, καθώς είναι μία λίγκα που έχει έσοδα από όλον τον κόσμο και οι ομάδες με τα μεγάλα μπάτζετ έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό. Πριν από δύο εβδομάδες είχα πει ότι δεν θα πρόκειται να διακινδυνέψουμε την υγεία κανενός. Εάν οι αρχές και οι υγειονομικοί φορείς μας επιτρέψουν τα ματς και φυσικά εάν πάρουμε όλα τα μέτρα ώστε να μην ρισκάρουμε την υγεία κάποιου, τότε είμαι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η σεζόν. Και αυτό θα πρέπει να το κάνουμε όχι μόνο γιατί έχουμε υποχρέωση στους συνέταιρούς μας, αλλά έχουμε υποχρέωση στον κόσμο. Υπάρχουμε χάρη στον κόσμο και έχουμε υποχρέωση να του παρέχουμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Από τον Οκτώβριο μέχρι και τη διακοπή του Μαρτίου, οι περισσότεροι έλεγαν ότι ήταν η καλύτερη σεζόν στην ιστορία της Ευρωλίγκας, με εκπληκτικά ματς. Όλα τα γήπεδα είχαν κόσμο, οι τηλεθεάσεις συγκέντρωναν μεγάλα κοινά. Οι φίλαθλοι είναι η κύρια πηγή μας και η υποστήριξή του ήταν σημαντική για την απόφασή μας».

Για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ορισμένους παίκτες αναφορικά με τις περικοπές στους μισθούς: «Αν και υπήρχαν μερικοί παίκτες που εκφράστηκαν για τη συμφωνία με την Ένωση, να σας θυμίσω ότι στην Ευρωλίγκα αγωνίζονται περίπου 300. Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες για την κατανόησή τους, στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η κοινωνία. Κατάλαβαν ότι παίζουν σημαντικό ρόλο και μας βοήθησαν να βρούμε μία λύση για την κρίση. Η άποψη των παικτών σημαίνει πολλά για τον κόσμο, που περνάει δύσκολα αυτή την περίοδο και είμαι σίγουρος ότι εκτιμούν την απόφαση. Από την άλλη, η μείωση των μισθών δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά θα έχει μία θετική επίδραση στις ομάδες. Όλοι κάνουν προσπάθειες για να μειωθούν οι ζημιές και οι παίκτες έδειξαν κατανόηση. Η συμφωνία με την Ένωση παικτών προσφέρει έναν μίνιμουμ των υποχρεώσεων των ομάδων και των παικτών, όχι μόνο στους μισθούς, αλλά και σε άλλους τομείς. Προσφέρει τις εγγυήσεις στους συμμετέχοντες και στη λίγκα τους μηχανισμούς για να διαπιστώσει παρατυπίες. Είναι σημαντική συμφωνία, η πρώτη τέτοιου είδους στην Ευρωλίγκα. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή επετεύχθη σε δύσκολους καιρούς».

Για το γεγονός ότι παίκτες και προπονητές εμφανίζονται απαισιόδοξοι για τη συνέχιση της φετινής σεζόν: «Εάν κοιτάξουμε στην παρούσα φάση έχουν μία βάση. Αυτή την στιγμή, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της συνέχισης της σεζόν. Λέμε ότι τα ματς θα γίνουν μόνο με τις κατάλληλες εγγυήσεις. Φυσικά και αυτό συζητήθηκε με την Ένωση Παικτών και εκείνοι όχι μόνο συμφώνησαν, αλλά θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2020. Αυτό, μας επιτρέπει να ολοκληρώσουμε τη σεζόν τον Ιούλιο, εφόσον μας το επιτρέψουν οι αρχές. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι ότι στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, οι μέτοχοι και οι ομάδες υποστήριξαν την ιδέα να ολοκληρώσουμε τη σεζόν. Ήταν πολύ σημαντικό που υποστηρίξαμε την προηγούμενη απόφαση. Όσο μπορούμε να ελπίζουμε, έχουμε την υποχρέωση να ολοκληρώσουμε τη σεζόν».

Για το γεγονός ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ψήφισαν αρνητικά τη συμφωνία με την Ένωση Παικτών: «Εμείς ποτέ δεν αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες από τα κλειστά συμβούλια, αλλά μόνο τις συζητήσεις και τις τελικές αποφάσεις. Είμαστε ένα και μαζί παίρνουμε αποφάσεις. Και ακούμε τις απόψεις όλοι μαζί. Από την πρώτη ημέρα, επιθυμία μας ήταν να φτάσουν οι ομάδες σε μία κοινή απόφαση, ώστε να χτίσουν τις σχέσεις τους με τους παίκτες. Ειδάλλως, η συνέχεια της σεζόν θα έμπαινε σε κίνδυνο. Σκεφτείτε τι θα γινόταν, εάν δεν υπήρχε συμφωνία Ευρωλίγκας και Ένωσης Παικτών, αλλά διαπραγματεύσεις ομάδων με 300 παίκτες. Ακόμη και πριν την έξαρση της πανδημίας είχαμε συζητήσεις με την Ένωση Παικτών για μία μακροπρόθεσμη συμφωνία όπως έχει το ΝΒΑ με την Ένωση των παικτών εκεί. Μπορεί η συμφωνία αυτή να ήρθε σε δύσκολη εποχή, αλλά δημιουργεί μία καλή βάση ανάμεσα σε ομάδες και παίκτες».

Πηγή:www.sport-fm.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπας: «Μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει και πάλι η La Liga»

Super League 1: «Σέντρα» με... ένταση στην τηλεδιάσκεψη

Βίντεο: «Θα κολλήσουν ποδοσφαιριστές, είναι αναπόφευκτο...»

Για τέταρτη φορά θετικός στον κορωνοϊό ο Ντιμπάλα της Γιουβέντους

The Last Dance: Το ντοκιμαντέρ που αποκάλυψε τον πραγματικό Μάικλ Τζόρνταν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης