Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου - Πέρες

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου - Πέρες

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε, η για περίπου 40 λεπτά, συνάντηση μεταξύ του   πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες

 Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου - Πέρες
Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε, η για περίπου 40 λεπτά, συνάντηση μεταξύ του   πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες

Υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ισραήλ ευχήθηκε στον κ. Παπανδρέου η χώρα να εξέλθει της κρίσης:

«Ήρθατε στα πολιτικά πράγματα την πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα σας. Γνωρίζω ακριβώς πώς αισθάνεστε. Και για να είμαι πιο σαφής, πριν από αρκετά χρόνια σε μια αντίστοιχη περίοδο, στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία για τη δική μου χώρα, είχα αναλάβει και εγώ τη διακυβέρνηση. Ο πληθωρισμός ήταν εκτός ελέγχου και χρειάστηκε να πάρουμε μια σειρά από σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια κρίση αντίστοιχη αυτής που αντιμετωπίζετε εσείς και αυτή που αντιμετωπίσαμε εμείς, αρκετά χρόνια πριν, τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα. Είχαμε αντίστοιχες διαδηλώσεις για τα μέτρα που πήραμε, τα οποία ήταν ιδιαίτερα σκληρά, η δημοτικότητα της κυβέρνησής μου είχε βουλιάξει. Ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν ουσιαστικά και πραγματικά και είχαν άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία. Εύχομαι η Ελλάδα να εξέλθει της κρίσης αυτής και να μην επιστρέψετε ποτέ στο σημείο στο οποίο βρεθήκατε. Σας εύχομαι το τέλος της κρίσης να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα. Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι πλέον κοντά από ποτέ άλλοτε, ιστορικά, πολιτικά, καθώς επίσης και σε δεκάδες άλλους τομείς και καθημερινά διαπιστώνουμε τη βελτίωση και ανάπτυξη των σχέσεών μας».

Απαντώντας ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ισραήλ για τις ευχές τις οποίες εξέφρασε και τόνισε ότι η ίδια η κρίση αποτελεί μια πρόκληση για να την ξεπεράσουμε και να κερδίσουμε. «Καταφέραμε να πάρουμε μια σειρά από δύσκολα και επίπονα μέτρα χάρη στη στήριξη που είχαμε από τον κόσμο. Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό και έλεγχο του δημοσίου χρέους και έχοντας ξεπεράσει το δύσκολο κομμάτι, μπορούμε πλέον να ευελπιστούμε».

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται το Ισραήλ από την αναγνώρισή του και έπειτα. «Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε τη διμερή συνεργασία, την περιφερειακή συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και υπάρχουν αρκετά ζητήματα στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε για να δώσουμε ώθηση σε κάτι που και οι δύο έχουμε ταχθεί και αφορά την ειρήνευση στην περιοχή» πρόσθεσε.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης