Κλέβουν μετασχηματιστές της ΔΕΗ από κολώνες

Κλέβουν μετασχηματιστές της ΔΕΗ από κολώνες

Οι αλλεπάλληλες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα χωράφια έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες...

Εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους εργαζομένους στη ΔΕΗ
Οι αλλεπάλληλες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα χωράφια έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και του Δαμασίου Λάρισας. Αιτία είναι τα απανωτά κρούσματα κλοπών μετασχηματιστών υψηλής τάσης από τις κολώνες της ΔΕΗ στις αγροτικές περιοχές.
      
Οι μετασχηματιστές περιέχουν χαλκό βάρους περίπου 200 κιλών που αποτελεί δέλεαρ για αρκετούς οι οποίοι δεν διστάζουν να ριψοκινδυνεύσουν και την ίδια τους τη ζωή για να τον κλέψουν και να τον πουλήσουν σε χυτήρια! Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, έχουν κλαπεί δέκα μετασχηματιστές και τα κρούσματα δείχνουν έργο οργανωμένης συμμορίας.
      
Στην αγροτική τοποθεσία «Καμπύλ Αγά», από τύχη δεν υπήρξε θανατηφόρο ατύχημα όταν οι άγνωστοι δράστες δεν κατάφεραν να κλέψουν το μετασχηματιστή, ίσως γιατί χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα και τον εγκατέλειψαν, αφού όμως προκάλεσαν διακοπή στην παροχή. Πριν από μερικούς μήνες, άγνωστοι είχαν εγκαταλείψει νεκρό στο δρόμο έξω από το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου έναν συνεργό τους ο οποίος κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα καθώς προσπαθούσε να αφαιρέσει έναν μετασχηματιστή!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης