Σήμερα μαγειρεύουμε: Παστίτσιο κλασικό

Σήμερα μαγειρεύουμε: Παστίτσιο κλασικό

Δείτε πώς να το φτιάξετε στο σπίτι σας

Σήμερα μαγειρεύουμε: Παστίτσιο κλασικό
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 35΄ | ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΟ

Δεν υπάρχει ταβέρνα που να µην έχει στο µενού της παστίτσιο. Το καλύτερο παστίτσιο το έχω φάει
σε µια ταβέρνα στις Μυκήνες και σας δίνω τη συνταγή. Η πλούσια κρέµα κάνει τη διαφορά!

Υλικά για 6-8 άτομα

Για το παστίτσιο:

  • 500 γρ. µακαρόνια Νο 2 ή πέννες, βρασµένα

  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριµµένο

  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για τον κιμά:

  • 30 ml έ.π. ελαιόλαδο

  • 500 γρ. κιµά µοσχαρίσιο

Σήμερα μαγειρεύουμε: Παστίτσιο κλασικό
Κλείσιμο


  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος

  • 1 κρεµµύδι ξερό, ψιλοκοµµένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες

  • 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί ή κονιάκ

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • 4-5 κόκκους µπαχάρι

  • 200 γρ. ντοµατοχυµό

  • 200 γρ. ώριµες ντοµάτες ψιλοκοµµένες ή κονκασέ

Σήμερα μαγειρεύουμε: Παστίτσιο κλασικό


  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 150 ml ζωµό κρέατος, φρέσκο ή ψυγείου

  • αλάτι, µαύρο πιπέρι

Για την κρέμα:

  • 1.800 ml φρέσκο γάλα

  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 30 γρ. κορν φλάουρ

  • 1 πρέζα µοσχοκάρυδο

  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος

  • 2 κρόκους αυγών • αλάτι


Εκτέλεση

Κιμάς: Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τον κιµά µέχρι να πάρει χρώµα και να πιει τα υγρά του. Προσθέτουµε το βούτυρο, το κρεµµύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισµα µέχρι να βγάλουν το άρωµά τους. Σβήνουµε µε το κρασί. Μόλις εξατµιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε τα µπαχαρικά, τον ντοµατοχυµό, τις ντοµάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον ζωµό. Σιγοβράζουµε µέχρι να δέσει η σάλτσα του κιµά και αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά.

Αναµειγνύουµε τον κιµά µε τα βρασµένα µακαρόνια και το κεφαλοτύρι και τα ρίχνουµε σε ένα βουτυρωµένο ταψί.

Κρέμα: Σε µια κατσαρόλα βάζουµε το γάλα, το αλεύρι και το κορν φλάουρ, το µοσχοκάρυδο και αλάτι, ανακατεύουµε µε έναν αυγοδάρτη για µερικά λεπτά και ξεκινάµε να βράζουµε σε χαµηλή φωτιά. Ανακατεύουµε συνεχώς µέχρι να πήξει η κρέµα. Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και 2΄ µετά προσθέτουµε το βούτυρο και τους κρόκους, ανακατεύοντας δυνατά να οµογενοποιηθούν.

Περιχύνουµε τα µακαρόνια µε την κρέµα και ψήνουµε για περίπου 50΄ στους 180οC στον αέρα. Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό.

Σήμερα μαγειρεύουμε: Παστίτσιο κλασικό


Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Ειδήσεις σήμερα:

Η προοπτική του καιρού για τον Μάρτιο: Πότε έρχεται κρύο και κακοκαιρία - «Πέφτει» από σήμερα η θερμοκρασία

Η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης αρχίζει έρευνα σε βάρος του Κουόμο μετά τις κατηγορίες για παρενόχληση

Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου για το σκάνδαλο Barcagate
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης