LIVE

Κορωνοϊός

Η τέλεια μακαρονάδα με κιμά

spaghetti-2572100_1920

Δείτε πώς θα την φτιάξετε

Ποιος δεν υποκλίνεται στη νοστιμιά μιας καλοφτιαγμένης μακαρονάδας με κιμά; Πόσο μάλλον στην τέλεια εκδοχή της!

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6

  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο (σπάλα)

ground-meat-5615386_960_720


  • 400γρ. κιμά χοιρινό από μπούτι

  • 150γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους

  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες

  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο

  • 1 φύλλο δάφνη

  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά

  • 600γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

  • 500γρ. ζωμό κρέατος

  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι

  • παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο για το σερβίρισμα

  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνετε τους κιμάδες και σοτάρετε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζετε τον κιμά σε μπολ και επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Βγάζετε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει από το λάδι.

olive-oil-1596639_960_720


Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τις λιαστές ντομάτες. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τον κιμά, το μπέικον, τη δάφνη, την πάπρικα, τις ντομάτες, τον ζωμό, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.

minced-meat-4455072_960_720


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνετε και περιχύνετε με ελάχιστο λάδι να μην κολλήσουν. Σερβίρετε αμέσως το σπαγγέτι σε πιάτα και από πάνω τον κιμά, παρμεζάνα και βασιλικό.


Ειδήσεις σήμερα: 

Δένδιας: Υπονομευτής της ειρήνης η Τουρκία

Μητσοτάκης σε Μισέλ: Θα θέσουμε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τη νέα πρόκληση της Τουρκίας

Οι «Collapsologists» προετοιμάζονται για το τέλος του βιομηχανικού πολιτισμού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης