Φωτογραφίες: Ο Τσίπρας στο ελικόπτερο φωτογραφίζει τους Αρκιούς

Φωτογραφίες: Ο Τσίπρας στο ελικόπτερο φωτογραφίζει τους Αρκιούς

Ο πρωθυπουργός με το κινητό του τραβούσε φωτογραφίες ενώ το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο Αγαθονήσι έκανε δύο κύκλους πάνω από τους Αρκιούς

tsipras-elikoptero-tessera
Φωτογραφίες του πρωθυπουργού να φωτογραφίζει τους Αρκιούς μέσα από το ελικόπτερο Σινούκ που ανήμερα της 25ης Μαρτίου τον μετέφερε στο Αγαθονήσι, δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα militaire.gr.

Στα στιγμιότυπα που τράβηξε ο επίσημος φωτογράφος του πρωθυπουργού Αντρέα Μπονέτι, φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας να κοιτάει έξω από το Σινούκ που τον μεταφέρει στο Αγαθονήσι, ενώ κρατά το κινητό του τηλέφωνο και φωτογραφίζει.. κάτι. Τι άραγε φωτογράφιζε ο Αλέξης Τσίπρας; Σίγουρα όχι τα δύο τουρκικά F-4 που κινήθηκαν στην περιοχή των Δωδεκανήσων το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου, αφού σύμφωνα με στρατιωτικούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα τουρκικά αεροσκάφη απείχαν 4 ναυτικά μίλια από το Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι. Βλέποντας από τα ραντάρ τα τουρκικά F-4, οι αξιωματικοί του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων έδωσαν εντολή στους πιλότους του Σινούκ να κατεβάσουν το ελικόπτερο περίπου στα 600 πόδια και δια παν ενδεχόμενο να μείνουν για λίγο χρόνο πάνω από τους Αρκιούς. Αυτό έγινε προκειμένου να κερδίσουν χρόνο οι πιλότοι των δύο ελληνικών F-16 που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι της Κρήτης ώστε να προσεγγίσουν τα τουρκικά F-4 και να προστατεύσουν το Σινούκ του Αλέξη Τσίπρα.

Αερομαχία μεταξύ των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής και των τουρκικών F-4 δεν σημειώθηκε ούτε στην περιοχή του Αγαθονησίου, ούτε στους Αρκιούς, ούτε οπουδήποτε αλλού στα Δωδεκάνησα, όπως άλλωστε βεβαιώνεται και στην επίσημη καταγραφή του ΓΕΕΘΑ. Αφού λοιπόν δεν υπήρξε dogfight μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών κατά την πτήση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου είναι απορίας άξιον πώς κάποιες «πηγές» από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν τόσο ψύχραιμος που δεν υπάκουσε ούτε στις συμβουλές των πιλότων να καθίσει και να δέσει την ζώνη του, κατά την διάρκεια των ελιγμών που απαιτήθηκαν λόγω της τουρκικής παρενόχλησης προς το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε».

Τι είδους ελιγμοί απαιτήθηκαν άραγε όταν τα τουρκικά F-4 δεν προσέγγισαν το ελληνικό Σινούκ εγγύτερα της απόστασης των τεσσάρων μιλίων; Βεβαίως, το γεγονός ότι η υποτιθέμενη παρενόχληση του στρατιωτικού ελικοπτέρου με τον Αλέξη Τσίπρα περισσότερο μπορεί να ειδωθεί σαν απόπειρα παρενόχλησης παρά σαν πραγματική απειλή, δεν άρει τον προκλητικό χαρακτήρα της κίνησης των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Κι αυτό διότι τα τουρκικά F-4 μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο ανήμερα εθνικής εορτής κατά τη διάρκεια της οποίας υπάρχει αμοιβαία δέσμευση για αναστολή στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αλλά κυρίως διότι οι Τούρκοι γνώριζαν ότι στο ελληνικό Σινούκ επέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και παρ' όλα αυτά επέλεξαν να προσπαθήσουν να το παρενοχλήσουν!

Οι φωτογραφίες μέσα από το Chinook που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα τραβήχτηκαν από τον Αντρέα Μπονέτι, τον προσωπικό φωτορεπόρτερ του πρωθυπουργού και δεν διανεμήθηκαν προς όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης -όπως συνέβη με 30 άλλες φωτογραφίες του κ. Τσίπρα στο Αγαθονήσι- αλλά διοχετεύθηκαν επιλεκτικά, για λόγους που μόνο οι συνεργάτες του πρωθυπουργικού γραφείου γνωρίζουν.

tsipras-elikoptero-ena
tsipras-elikoptero-tessera
Κλείσιμο

tsipras-elikoptero-tria
tsipras-elikoptero-dyo
tsipras-elikoptero-pente
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης