Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε με τον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

papandreou_main

Την χαρακτήρισε θετική - Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου  - Το κείμενο της συνέντευξης αναμένουν στο Κίνημα Αλλαγής

Την άποψη που είχε διατυπώσει τον Ιούνιο του 2018 στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία είχε καλωσορίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί αύριο 19/1/2019.

Για την ώρα η Χαριλάου Τρικούπη τηρεί στάση αναμονής, αλλά ο προβληματισμός είναι εμφανής. Θα προτιμούσαν ο Γιώργος Παπανδρέου να είχε αποφύγει τη συνέντευξη, αλλά εφόσον την έδωσε περιμένουν το κείμενο που θα δημοσιευτεί, καθώς οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι από προδημοσίευση στο ΑΠΕ. Το οποίο επισημαίνει και την πολύ θετική τοποθέτηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οργάνωση στην οποία είναι πρόεδρος ο πρώην πρωθυπουργός. 

«Προφανώς εργαλειοποιούν τις τοποθετήσεις του, θα έπρεπε να το ξέρει ότι θα συμβεί αυτό» σημειώνουν απογοητευμένα κομματικά στελέχη. Επίσημα πάντως υπάρχει σιγή ασυρμάτου μέχρι να συνεκτιμηθεί το σύνολο των διατυπώσεων. Η προειδοποίηση Γενννηματά για κυρώσεις είναι ενεργή και απευθύνεται σε όσους στηρίξουν τη συμφωνία. 

Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ έχουν ως εξής:

O πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κλήθηκε να απαντήσει στην εξής ερώτηση: «Μέσα στον μήνα, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με δήλωσή σας τον Ιούνιο του 2018 την είχατε χαρακτηρίσει μια ισορροπημένη συμφωνία, συμπληρώνοντας ότι η συγκυρία αποτελεί πραγματική ευκαιρία. Τι πιστεύετε; Θα κερδίσει η χώρα αυτή την ευκαιρία με την έγκρισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο ή θα την κλωτσήσουμε ίσως για πάντα;»

Ο Γιώργος Παπανδρέου μεταξύ άλλων απαντά: «..Όπως είπατε, η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.. Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό. Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ είχε χαιρετίσει τον Ιούνιο του 2018 η Σοσιαλιστική Διεθνής, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζουμε την απόφαση Αθήνας και Σκοπίων σε ότι αφορά το εκκρεμές ζήτημα της συνταγματικής ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέσα από μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ. Παρά τις δεδομένες δυσκολίες, η διέξοδος που δίδεται θα βελτιώσει τη συνεργασία όλων στην περιοχή και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης υποδομών, επενδύσεων, βιώσιμης ανάπτυξης, τουρισμού και εμπορίου, σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο, ευχόμαστε στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε απαραίτητου σταδίου που θα οδηγήσει στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας.

Ενθαρρύνουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να σταθούν αλληλέγγυες σε αυτή την προσπάθεια για ανάπτυξη και σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες και των δύο χωρών, να εναντιωθούν ενεργά στο διχαστικό λόγο και την πόλωση.

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί μία μεγάλη ευκαιρία για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για όλους. Μία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη», κατέληγε η ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τον Ιούνιο του 2018.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (250)

GA

και αυτη η καρικατούρα πηρε το δαχτυλίδι απο τον κινεζο και εγινε πρωθυπουργος...ολοι οι ανισόρροποι και οι εκολαφθομενοι σωτηρες εγιναν πρωθυπουργοι..σωτηρια δεν υπαρχει

M.Γ.

Χαζο pedi -χαρα γιοματο!!...

πολιά κεφαλή-ανωγειανή κουζουλάδα

Καϋμένε ΓΑΠ ούτε ο πατέρας σου δεν σου είχε εμπιστοσύνη για την πολιτική σου οξυδέρκεια, ούτε για τη συνειδητοποίησή σου τι σημαίνει πατρίδα, τι σημαίνει έθνος, τι σημαίνει Ιστορία και Γαιοπολιτική. Καλός ο Διεθνισμός για τους άρπαγες, τους εισβολείς, τους οπλισμένους αναζητητές ζωτικού χώρου. Ο πολύς διεθνισμός, φανερός ή υφέρπων, για ποιο λόγο είναι καλός για την Ελλάδα; Κρατήστε μωρέ δύο τρεις βασικές αρχές της ύπαρξης μιας πατρίδας. Γιατί, μωρέ κακομοίρηδες διεθνιστές, φανεροί, καλυμμένοι ή προβοκάτορες κάθε είδους, όποιον θέλει το καλύτερο για την πατρίδα του (μέσα στη χορεία των άλλων κρατών, και με τη συνεργασία τους, χωρίς υποκλοπές ονομάτων, χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς υπονομεύσεις), τον χαρακτηρίζετε ακροδεξιό φασίστα; Ποιοι είστε εσείς που κρατάτε τα δημοκρατικό μέτωπο του καθένα και της καθεμιάς μας; Εκμεταλλεύεστε το παροιμιώδες ραχάτι του λαού, εκμεταλλεύεται τον ωχαδερφισμό του, εκμεταλλεύεστε την ηδονή του προς τη μεγαλαυχία και τη γλύκα που αισθάνεται για τον καναπέ του, και παίζετε το παιχνίδι σας. Προσέξτε όμως! Καμιά φορά ο λαός ξυπνά και τότε σας παίρνει ο διάολος!!!

Άντε να τελειώνουμε με το νούμερο

Η παρουσία του κακομοίρη ΓΑΠ όχι μόνο δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στο Πασοκ, αλλά αντιθέτως του κάνει μεγάλο κακό. Τυχόν διαγραφή του θα προσέθετε άμεσα 1-2 μονάδες στα ποσοστά του Πασοκ.

Έλλην πατριώτης

Ο Γιωργάκης είναι πατριώτης και νά γιατί: Γενετικά είναι 50% Αμερικανός από τη μητέρα του, 25% Σλάβος (Πολωνός) και 25% Έλληνας από τον πατέρα του. Άρα αγαπάει την πατρίδα του και είναι πατριώτης. Απλά, δεν είναι Έλληνας πατριώτης.

Η ξεφτιλα

..στο μεγαλειοτης. Ελλαδα-Πατριδα σε ξεσκισανε οι πουλημενοι αμερικανοδουλοι-γερμανοτσολιαδες σε πουλησαν για 50μυρια.

ΕΥΤΥΧΩΣ

Ησύχασε η παγκόσμια κοινή γνώμη με τη συμφωνία των τιτάνων της πολιτικής

axaios

AKOMA KAI O ANΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΕ ΗΛΙΘΙΟ !!!

Μιλησε το βλακομετρο !!!

Μα δεν περιμεναμε κατι διαφορετικο - αλοιμονο - απ'αυτο τον πανηβλακα γιο του ελεεινοτερου προθυπουργου της χωρας........

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Ανέβασα το σχόλιο αυτό τα μεσάνυχτα, αλλά μάλλον το έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Ελπίζω τώρα που είναι ημέρα να το δημοσιεύσετε, άλλωστε δεν είναι υβριστικό: Μιλάει ο άνθρωπος που από το Καστελόριζο μας αλυσσόδεσε ως λαό και μας παρέδωσε στο ΔΝΤ και στο Δ΄ Ράιχ της Μέρκελ. Ο Εφιάλτης ωχριά μπροστά σε αυτόν, τον Τσίπρα και το σταλινικό ασκέρι του, τον Καμμένο, τον Θεοδωράκη και τους πρόθυμους ποταμίσιους και τον Θεοχαρόπουλο που έγινε αρχηγός της ΡΗΜΑΔ με 300 μόλις ψήφους και μπήκε στη Βουλή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Όλοι αυτοί προδίδουν την Ελλάδα, παραδίδοντας το ιερό όνομα της ξακουστής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας στους σλάβους που μιλάνει βουλγάρικα και αυτή την γλώσσα αποδέχτηκαν οι προδότες να λέγεται μακεδονική, ενώ τους βουλγαροσκοπιανούς τους αναγνώρισαν ως μακεδόνες. Το χειρότερο είναι ότι θα υπάρχει μια χώρα που θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία, δίπλα σε μια Ελληνική Περιφέρεια που λέγεται Μακεδονία και δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβουν ότι η χώρα θα επικρατεί πάντα. Η μόνη λύση να σωθεί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, αλλά και η ίδια μας η πατρίδα, είναι να μετατραπεί το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της Κυριακής σε μια ανοιχτή ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ελλήνων και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από το ξεπουλημένο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας να ματαιώσει την ψήφιση του εκτρώματος των Πρεσπών. Επιτέλους ας πάρουμε, Ελληνίδες και Έλληνες, την πατρίδα μας πίσω. Άρθρο 120 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ παρ. 4: "Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ".

λαμογιουλης οχι μιαουλης

Τετοιες αρλουμπες που γραφεις επρεπε να μη δουν το φως του ηλιου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης