Αυξάνει την ένταση η Αλβανία με το σχέδιο Ράμα να αρπάξει περιουσίες Ελλήνων στη Χειμάρρα

rama-edi1

Σε «βιομηχανία»  εξελίσσεται το σχέδιο εθνοκάθαρσης της ελληνικής μειονότητας με τη σφραγίδα του Αλβανού πρωθυπουργού

Ο ανθελληνισμός στην Αλβανία θάλλει, ειδικά μετά την εκτέλεση του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται έκρυθμη. Πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα πρότεινε να απαγορευτούν οι επετειακές εκδηλώσεις κατά την 28η Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες. Δημοσιεύματα στον αλβανικά Μίντια παρουσιάζουν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα ως τρομοκράτη, όμοιο με τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά με απόφαση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργικού Συμβουλίου περνάνε στα χέρια του κράτους 46 αγροτεμάχια (τα 41 εκ των οποίων στη Χειμάρρα) συνολικής έκτασης 1.377.000 στρεμμάτων, τα οποία ανήκουν σε Έλληνες.

Η απόφαση που φέρει την υπογραφή του Αλβανού πρωθυπουργού έχει ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2018. Το χρόνιο πρόβλημα της μη παροχής από το αλβανικό κράτος τίτλων ιδιοκτησίας στους Έλληνες ιδιοκτήτες στην περιοχή της Χειμάρρας έδωσε τη δυνατότητα στην αλβανική κυβέρνηση να χαρακτηρίσει όλες αυτές εκτάσεις δημόσιες. Υπουργοί και συνεργάτες του Έντι Ράμα, ο οποίος τα τελευταία κυβερνά την Αλβανία, έχουν εμπλακεί σε δραστηριότητες προστασίας της αλβανικής μαφίας και των κυκλωμάτων καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί και τα ίδια κυκλώματα πρωτοστατούν στην καλλιέργεια του εθνικισμού και ειδικότερα του ανθελληνισμού.

Αν και ο Έντι Ράμα εισήλθε στην πολιτική ως ριζοσπάστης εκσυγχρονιστής και ευρωπαϊστής αποδείχθηκε αντάξιος συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων της αλβανικής πολιτικής. Αναφορικά με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, εμφανιζόταν πρόθυμος να συμπράξει για τη λύση όλων εκκρεμοτήτων με την Ελλάδα. Οι πράξεις του, όμως, υποδηλώνουν το αντίθετο. Πέρυσι, ξεκίνησε τις κατεδαφίσεις επιχειρήσεων που διατηρούσαν Βορειοηπειρώτες στη Χειμμάρα.

Παρότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αυλώνος αποφάσισε το πάγωμα του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της πόλης, ο Έντι Ράμα προσωπικά διέταξε να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις. Στο στόχαστρο βρέθηκε το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής μειονότητας, αυτοί που διατηρούν επιχειρήσεις στη Χιμάρα και μέσω αυτών συντηρούν την εκεί παρουσία της ελληνικής μειονότητας. Είναι κοινό μυστικό ότι σκοπός του αλβανικού πολιτικού συστήματος είναι να εξωθήσει τους Βορειοηπειρώτες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους και να καταφύγουν στην Ελλάδα.

Το σχέδιο χαμηλής έντασης εθνοκάθαρσης της ελληνικής μειονότητας περιλαμβάνει και την αρπαγή ελληνικών περιουσιών από Αλβανούς που έρχονται από άλλες περιοχές, οι οποίοι εμφανίζουν δύο ψευδομάρτυρες και ψεύτικους «τίτλους» που ανάγονται στην οθωμανική περίοδο. Πρόκειται πια για βιομηχανία, η οποία όχι μόνο γίνεται ανεκτή, αλλά και προωθείται ξεδιάντροπα από το αλβανικό κράτος.

Η πρακτική αυτή, πάντως, δείχνει να φέρνει αποτέλεσμα. Αρκετοί πια Βορειοηπειρώτες, που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, αναγκάζονται να ξεπουλήσουν όσο-όσο πατρογονικές περιουσίες, φοβούμενοι ότι θα τους τις αρπάξουν, αφού δεν μπορούν να τις προστατεύσουν. Το φαινόμενο αυτό αναμένεται να προσλάβει ακόμα μεγαλύτερη έκταση τα επόμενα χρόνια που αυτές οι περιουσίες θα περάσουν στα χέρια της νεότερης γενιάς, η οποία έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και δεν έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Βόρειο Ήπειρο.

Η μη γνώση της γλώσσας από τα παιδιά των Βορειοηπειρωτών που μεγαλώνουν στην Ελλάδα, η όλο και μεγαλύτερη εγκατάλειψη των αγροτικών και ορεινών περιοχών, που καθιστά όχι και τόσο δελεαστική πλέον την επιστροφή, έστω και για ολιγοήμερες διακοπές, αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Σ’ όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η πρόσφατη ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική Πολιτεία για «εγκληματική ενέργεια» εναντίον Αλβανού στην Καβάλα. Πρόκειται για ανακοίνωση που αποδεικνύει ότι στα Τίρανα ο ανθελληνισμός αποτελεί «πολιτική επένδυση». Όπως διαπιστώθηκε, ο θάνατος του νεαρού Αλβανού ήταν ατύχημα. Όπως έδειχνε ένα όπλο σε φίλο του επίσης Αλβανό αυτό εκπυρσοκρότησε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (29)

Υπάρχει κυβέρνηση ;

Έχουμε κράτος; Μετράμε σε αυτόν τον κόσμο ;Νοιάζεται κανείς για αυτή την αναγνωρισμένη διεθνώς ελληνική μειονότητα ;

Μα

Με την συμμορία των ΠαππαΚαμμενοΤσιπρακω ν (Έχει σημασία η σειρά των ονομάτων) Θα είμαστε τυχεροί αν τα σύνορα της Ελλάδας είναι στην Θήβα!!!!

Ηπειρώτης

Κρίμα που έφυγε και ο φίλος Κοτζιάς θα μπορούσε να διώξει από τις περιουσίες τους τους Γιαννιώτες και όλους τους Ηπειρώτες από κει! Τυχεροί είναι μέχρι στιγμής οι Ηπειρώτες!! Ήθελε να λύσει και το Αλβανικό ο Κοτζιάς, ξεχάσατε; Ευτυχώς δεν πρόλαβε, θα άφησε πίσω του διαδόχους σίγουρα...

ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΡΑΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΚΑΝΕ ΕΦΟΔΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ??ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΡΜΑΙΟ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΒΑΡΒΑΡΟΥ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΝΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ?ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2019 ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Χαρά

Ο Ράμα με τη βοήθεια της Τουρκίας εχει σχέδιο, εκείνο το χαμένο το δικό μας τι διάολο έχει?

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΕΞ

ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Π.Θ. ΕΙΣΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ;;;

ΓΗΓΕΝΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΜΟΓΕΝΗΣ

Γ3

Πού βρεθήκαν Έλληνες στο Ανατολικό μπλοκ ; Δεύτερον, ο ναυτικός πατέρας μου μου έλεγε ότι τη δεκαετία του '60 συναντούσε Κινέζους που μιλούσαν άπταιστα τα Ελληνικά ! Τρίτον, κοιτάζω το χάρτη και βλέπω ώς Βόρεια Ηπειρο , την Κόνιτσα και το Δελβινάκι !Τι παλαβομάρες γράφετε ; Ο ρόλος των Νότιο-Αλβανών στην Ελλάδα του 2018 : Δημιουργία και ανάπτυξη μαφίας νταγκέντα χρησιμοποιώντας φορείς dna κι απ'τις 2 πλευρές του Μεσανατολικού , χρησιμοποιώντας το προηγμένο σεξ μαζί με χημικές ουσίες ως μέσο εξάρτησης ! Άντε γειά Γ1 της Μιχαήλ Βόδα 7 , κοντά στο Νοβοτέλ !

Γιάννης απο Λονδινο

Εσείς που μείνατε Ελλάδα τη πάτε κατευθείαν στο γκρεμό και δεν σας καίγεται καρφί. Ντροπή σας

Τεο

Τζονι κατσε κει βλεπε και τραβα παραπερα.πες τη μαμα να σου στειλει το μερισμα τωρα γιατι ειναι κρισμας

T

Αμεςη μηνησι στο νατο. Να λαβουν τα μετρα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης