Τι είπαν Μητσοτάκης-Ιερώνυμος για χωρισμό κράτους-Εκκλησίας και για Θρησκευτικά

Τι είπαν Μητσοτάκης-Ιερώνυμος για χωρισμό κράτους-Εκκλησίας και για Θρησκευτικά

Τι συζήτησαν δειπνώντας στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής

Προγραμματισμένο εδώ και αρκετό καιρό ήταν το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρόεδρο της Νέας δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφκσι, στην Αρχιεπισκοπή.

Οι δύο άντρες είχαν συμφωνήσει να τα πουν από κοντά και να συνφάγουν από την ημέρα που είχαν συναντηθεί στην τελετή παράδοσης στο ελληνικό δημόσιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η σχέση μεταξύ τους είναι εξαιρετική και η χημεία έχει μία έντονη δυναμική. Ετσι ήδη, από την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης αλλά και από το παρελθόν, μέσω και της καλής προσωπική σχέσης που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνδέεται με άριστες σχέσεις με τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ αλλά και με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη , με τον οποίο τυγχάνουν συναπόφοιτοι από το Κολλέγιο Αθηνών αλλά και από το Χάρβαρντ ενώ από και από την Αρχιεπισκοπή είναι άριστες οι σχέσεις με τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Μητσοτάκη Μιχάλη Μπεκίρη αλλά και τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου Μακάριου Λαζαρίδη.

Η χθεσινή συνάντηση και το δείπνο εντάσσεται στις πιο κοινωνικές συναντήσεις που έχει ο Αρχιεπίσκοπος με πολιτικούς αρχηγούς . Οι δυο τους άλλωστε έχουν ξαναβρεθεί στο παρελθόν αρκετές φορές και μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι ο κ. Μητσοτάκης με τη σύζυγό του είχαν επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο ησυχαστήριό του στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη Ζάλτσα Βοιωτίας. Χθες, στο τραπέζι κυριάρχησαν νηστίσιμα πιάτα όπως φάβα, χταποδάκι, ταραμοσαλάτα, πράσινη σαλάτα και λευκό κρασί.

Στο δείπνο, όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησε το θέμα της Εκκλησίας-Πολιτείας με τον κ. Μητσοτάκη να τάσσεται κατηγορηματικά κατά του διαχωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας και υπέρ της σταθερής, ειλικρινούς και δημιουργικής συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων.

Για τον κ. Μητσοτάκη δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα αλλαγής των άρθρων του Συντάγματος -στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης- που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, ούτε καν τίθεται ζήτημα κατάργησης για την ΝΔ του προοιμίου του Συντάγματος το οποίο πρέπει να διατηρηθεί για λόγους ιστορικούς αλλά και για λόγους που αφορούν στη πολύ στενή σχέση της Εκκλησίας με το ελληνικό κράτος από τη γέννησή του. Τασσόμενος υπέρ των διακριτών ρόλων ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων ετών για το έργο που επιτελεί για τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους αλλά και τον ρόλο της στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Σε όλη την κουβέντα ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ιεραρχία στις 8 και 9 Μαρτίου και ειδικά για το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον ενημέρωσε για όλα όσα διεμήφθησαν και ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ένα μάθημα που θα είναι μεν γνωσιολογικό αλλά θα έχει ξεκάθαρο ορθόδοξο χριστιανικό προσανατολισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να “ποντάρει” στην Εκκλησία και το έργο της και θέλει να διευρυνθούν οι συνέργειες με την Πολιτεία και στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο στα ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας επ ωφελεία της ίδιας της κοινωνίας.  

ΣΧΟΛΙΑ (21)

ftemp

Ax ρε Κυριάκο, νέος φιλελεύθερος πολιτικός να είσαι όμηρος της ανοησίας των ζόμπι. Μου το παίζετε και Ευρωπαίοι, τρομάρα σας...

Ch

Το μάθημα των θρησκευτικών να είναι χωρίς βαθμολογία ,να είναι διδασκαλία του Λογου του Θεού με ερωτήσεις και υπεύθυνες απαντήσεις μέσα Από Αυτόν.Να αγαπηθεί το μάθημα αυτό από τους μαθητές .Η Καινή Διαθήκη είναι μια Πηγή Ζωντανού Νερού Που Δεν Αδειάζει Ποτε

Sakis

Τώρα λοιπόν ξέρετε γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ φιλελεύθερος δεν πρέπει να ψηφίσει ΝΔ. Τεράστιο λάθος της Δράσης που συντάχθηκε με τη ΝΔ.

nikolaos

Μητσοτακης ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ\ΛΑΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ,,,,,Η' ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Η' ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.....

Χρήστος Αλιφιέρης Νάουσα τ.κ.84401 Πάρος

Χαρακτηριστική, ή "Θέση τού Χριστού" ώς πρός στόν κατάλληλο τρόπο τής επαφής όλων ανεξαιρέτως τών Πολιτικών προσώπων μέ τούς "ταγούς" τής Εκκλησίας αυτού ιδίως τού "Πνευματικού Κάστρου" τής πίστης όπως ή μοναδικότητα τής δογματικής τάξης τηρεί αμετάκλητα στή ροή τού Χρόνου ή Ορθοδοξία υπηρετεί & ικετεύει τόν Θεό - Πατέρα! Γνωστός, λοιπόν πάντα στούς διερχόμενους ιστορικούς καιρούς ό εκάστοτε "Καίσαρας" τής εξουσίας πού δέν παύει νάναι άνθρωπος με προτερήματα ή παράλληλα πάθη νά τόν τιμούν ή όχι αναλόγως οί κάτοικοι - υπήκοοι τής χώρας πού αρχεί κοινοβουλευτικά βεβαίως σήμερα αποδίδοντάς του τόν αυτονόητο σεβασμό παράλληλα με τήν οιανδήποτε μορφής έντιμης κρητικής κατά τούς θεσμούς τών υπαρχόντων νόμων τής πολιτείας πού στηρίζεται προτίστως στήν δικαιοσύνη τής ευνομίας Άς απόδόσουμε, έν τή ρύμη τής λέξης τού Κυρίου "σ τ ό ν Κ Α Ι Σ Α Ρ Α - Π ρ ω θ υ π ο υ ρ γ ό μας ότι τού α ν ή κ ε ι κατά τά έργα του στήν έως τώρα πραγματείας του γιά όλα όσα έχει προσφέρει στόν Ελληνικό λαό π α ρ ά λ λ η λ α μέ τήν ικεσία τής ταπεινής προσευχής μας νά τόν "φωτίσει" έστω τήν τελευταία στιγμή τό Άγιο Πνεύμα μπάς καί προλάβουμε τήν καθολική μας ξεφτίλα "έν χορδές & οργάνοις" μάλιστα τού υπαρκτού σοσιαλισμού στό χιλιοταλαιπωρημένο πετσι τού κορμίου μας.. Ειλικρινά, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κοσμεί μέ τό ήθος του τήν Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία καθώς μέ τούς Σεπτούς Μητροπολίτας φυλάσουν Θύρες & όλα Κάστρα αυτής τής γωνιάς στήν Νοτιοανατολική Ευρώπη όντας προτίστως υποτεταγμένης ζωής στό έλεος τής αγάπης του Κυρίου ώς υπηρέτες του Θεληματός ΤΟΥ υποτακτικοί!! Από τούς "οχτρούς τής παγκοσμιοποίησης" και τών ποικίλων άλλων τρόπων επιβουλών πού με νοσηρές έξωθεν υποδείξεις νομίζουν πως θα γονατίσουν τούς Έλληνες. Σφάλουν όμως, τραγικά καί σύντομα πολύ καταλάβουν πώς σκληρά "λακτίζουν" σότι τ Αγιο & Θεσμικό πού εκπορεύεται από τήν "ΑΛΗΘΕΙΑ τής Σταυρικής Θ υ σ ί α ς τού Ναζωραίου ούτε μπορεί καθένας τυχάρπαστος που πλασάρει τόν ευαυτό του μ ο ν τ έ ρ ν α ς δήθεν κοπής αυτεξούσιες "ανοησίες." Άς γνωρίσουμε, λοιπόν μιά καί καλή σπό κοντά τήν Α Λ Η θ Ε Ι Α άδολα & ταπεινά απαξάπαντες γιατί αυτός είναι ο τρόπος ναπαλλάξουμε μιάς καί διαπαντώς τό σαράκι τού εγωϊσμού πού μας κατατρώει καθημερινά τά σωθικά μας για να κοιτάξουμε βρέ αδελφέ κατάματα ό ένας τόν άλλο κιόλοι μαζί τόν Ήλιο τής Δικαιοσύνης νά λάμπει ολόφωτος στόν κατάγαλανο ανέφελο Ουρανό τής καθημερινής μας ζωής όσο νούπω ταχειά τήν ώρα της Ανάστασης!!

Νικος

Σεβασμος στην εκκλησια και την χριστιανοσυνη αριστεροι αναρχοαπλυτοι κατσαπλιαδες

,

Περιμένει την έγκριση του βαθυ κρατους ο Κουλης

Πίπης

Τελικά δεν ας φωτίσατε τι είπαν ο δεξιός φαταούλας της γνωστής άεργης οικογένειας και το δεξί πλευρό της εκκλησίας.

Να μην κοιτάμε τι είπαν

Μητσοτάκης Ιερωνυμος,Αλλά τι λέγει ο Λόγος του Θεου .Η εκκλησία του Χριστού δεν έχει καμία σχέση με το κράτος .Η εκκλησία υποτάσσεται στους νόμους του κράτους ,σε αυτους που συμφωνούν με το Ευαγγελιο Την Καινή Διαθήκη .Π.Χ Όχι δεύτερος γάμος όχι στην ομοφυλοφιλια κλπ.Η εκκλησία ετοιμάζει πολίτες χρήσιμους στην κοινωνία .Η εκκλησία δεν πλουτίζει .Οι επίσκοποι οι πρεσβύτεροι οι διάκονοι Πρέπει να είναι παντρεμένοι ,να εργάζονται( Ο Απ.Παυλος είχε δικαίωμα να μην εργάζεται ,διότι γύριζε όλον τον κόσμο και ίδρυε εκκλησίες ,αλλά εργαζόταν έφτιαχνε σκηνές ,για να γίνει παράδειγμα στους πνευματικούς εργάτες της εκκλησίας του Ευαγγελίου )να έχουν υπάκουα παιδιά ,μη αισχροκερδείς ,όχι μεθυσοι,να είναι τύποι του ποιμνίου .Οι Πνευματικοί Νομοι και η διαδικασία να γίνουμε ΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΑΝΟΙ ,είναι γραμμένα στην ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΦΡΑΓΙΣΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ροβήρος ο Κατακτητής

Διάβασε Βυζαντινή Ιστορία. Το είχαν τελειοποιήσει το θέμα.

@ραβηρος

Το Βυζάντιο έφερε μεγάλο τραυματισμό στην Εκκλησία του Χριστού αλλά πάντα η νίκη είναι του Χριστού .Το Βυζάντιο έφερε την ειδωλολατρεια μέσα στην εκκλησία για λόγους κέρδους Και έκρυψε την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.Αλλα η Εκκλησία του Χριστού Θριαμβεύει .Οι κατ επειγνωση Χριστιανοί γνωρίζουν την Αλήθεια του Ευαγγελίου και αγωνίζονται τον καλον αγώνα της πίστεως

Γιατί

δεν μας λες ότι είσαι Προτεστάντης; Ντρέπεσαι και το κρύβεις; Αποκαλείς ειδωλολατρία την τιμητική προσκύνηση των εικόνων; Μίλησε ξεκάθαρα.

@Γιατι

Το Σχόλιο το έκανα βασισμένος στην Αγία Γραφή .Ο ίδιος ο Θεός απαγόρευσε ο άνθρωπος να μην δημιουργήσει ομοίωμα διότι δεν έχει δει το πρόσωπο του Θεού .Ενωπιον Του θα κριθούμε όχι με τα δόγματα αλλά με τον Λόγο Του που κήρυξε και είναι γραμμένος στην Καινη Διαθήκη .Αν το περπάτημα μας το πνευματικό είναι σύμφωνα με τον Λόγο Του δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα .Η Καινή Διαθήκη είναι ο καθρέφτης του πνευματικού προσώπου μας .Εκει βλέπουμε εάν έχουμε μουτζούρες επάνω μας ,και με το Αίμα του Ιησου μας Χριστού καθαρίζονται ,και παρετουμεθα από αυτές

Δεν

απάντησες. Πές το καθαρά ότι είσαι Προτεστάντης. Η πηγή της πίστεως δεν είναι μόνον η Αγία Γραφή. Είναι και η Ιερά Παράδοση, την οποία σεις οι Προτεστάντες απορρίπτετε. Η Εκκλησία υπήρχε και πριν καθορισθούν τα κανονικά βιβλία της Αγίας Γραφής και βασιζόταν στην Ιερά Παράδοση

ΚΠ

Να και κάτι καλό από τη ΝΔ μετά από αρκετό καιρό. Σωστή προσέγγιση από Μητσοτάκη!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης