Ποτάμι: Ξεκινά διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας

Ποτάμι: Ξεκινά διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας

Ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι δεν έχει καμία σχέση με το παλιό», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει διάλογος για αυτά που απασχολούν τη χώρα

Ποτάμι: Ξεκινά διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας
«Άπλωσε» το χέρι σε συνεργασίες ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκη, ο οποίος προς το παρόν εμφανίστηκε ανοιχτός να ξεκινήσει ένα διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται στη χώρα.

Μιλώντας σε εκδήλωση για το με θέμα «Προοδευτικές λύσεις για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο» που διοργανώνει το «Δίκτυο» της Άννας Διαμαντοπούλου, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «το Ποτάμι δεν έχει καμία σχέση με το παλιό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει διάλογος για αυτά που απασχολούν τη χώρα» και συμπλήρωσε όλο νόημα «άλλο η συμπόρευση με τους μηχανισμούς, άλλο ο διάλογος και η συνεργασία». 

Προς αυτή την κατεύθυνση το Ποτάμι δημιούργησε προσωρινή ειδικού σκοπού επιτροπή, αποτελούμενη από τους Λυκούδη, Λυμπεράκη, Δρέττα, Μειμαρόγλου, Βούγιας - στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλα πρόσωπα- για να συντονίσει το διάλογο με τους πολίτες που ασφυκτιούν ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων μίας χώρας δείχνει αν είσαι προοδευτικός ή συντηρητικός και υπογράμμισε ότι προοδευτικό είναι να δίνεις τη μάχη για τους πολλούς. Ανέφερε ότι πρέπει να ανατρέψουμε το κομματικό κράτος, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι με τα μνημόνια τους ευνόησαν το κομματικό κράτος και στραγγάλισαν την ιδιωτική οικονομία. 

«Ποιος θα φέρει αυτή την αλλαγή; Το Ποτάμι δεν μπορεί μόνο του, χρειαζόμαστε μία μεγάλη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι από την επόμενη ημέρα των εκλογών «έχουμε πάρει μία πρωτοβουλία».
Κλείσιμο

«Καλούμε όλες τις δυνάμεις τις κοινωνίας που νιώθουν ότι είναι προοδευτικοί για διάλογο, ακόμα και τους κεντροδεξιούς, όλα τα τμήματα της κοινωνίας που νιώθουν απογοητευμένοι», είπε. 

«Αλλά δεν  θα τους κάνουμε για παζάρι για διάλογο, ούτε στο σκοτάδι, όλα στο φως, όχι στη σκιά. Η Ελλάδα ή θα γίνει ασπρόμαυρη και θα χαθεί ή θα κάνει αλλαγές και θα σωθεί», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης. 

Εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέο πλούτο, όχι από την συντήρηση της παλαιάς φτώχειας, χρειάζεται επενδύσεις, στήριξη του τουρισμού κλπ. Υποστήριξε ακόμη ότι το Ποτάμι είναι ένα ένα κίνημα «που αυτή την κουβέντα για το προοδευτικό την κάναμε πριν τη δημόσια παρουσία μας, ήταν αυτός ο λόγος που δημιουργήθηκε και το Ποτάμι». 

Ερωτηθείς σε ποια ευρωπαϊκή ομάδα ανήκει το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «εμείς μετέχουμε με τη σοσιαλιστική ομάδα  της Ευρώπης», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είμαστε η δύναμη που μετέχουμε σε αυτή, αλλά συνομιλούμε και με τους φιλελεύθερους, αλλά και με τους οικολόγους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης