Τουσκ: Τελευταία διορία για την Ελλάδα, έχουμε ευθύνη να βρούμε λύση

Τουσκ: Τελευταία διορία για την Ελλάδα, έχουμε ευθύνη να βρούμε λύση

Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη καθώς λείπει ο χρόνος για οικοδόμηση εμπιστοσύνης, υπογράμμισε ο Τουσκ - Αν δεν υπάρξει συναίνεση, το χειρότερο σενάριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, προειδοποίησε

Τουσκ: Τελευταία διορία για την Ελλάδα, έχουμε ευθύνη να βρούμε λύση
Την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα μέσα στις επόμενες 4 μέρες υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τουσκ κατά τη σημερινή του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι πλευρές έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.

Πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκε μία σύνοδος κορυφής προκειμένου να βρεθεί διέξοδος για το ελληνικό πρόβλημα, κατά την οποία οι ηγέτες ζήτησαν να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις, επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δύο εβδομάδες μετά, η κατάσταση είναι πολύ πιο κρίσιμη καθώς λείπει ο χρόνος για οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των εταίρων και της Ελλάδας, υπογράμμισε ο Τουσκ, προσθέτοντας ότι δεν έχει νόημα σε αυτό το σημείο να συζητηθούν τα υπέρ και τα κατά του δημοψηφίσματος που έλαβε χώρα στην Ελλάδα την περασμένη Κυριακή.

«Ζητήσαμε από τον Αλ. Τσίπρα να παρουσιάσει τις ιδέες του για την Ελλάδα και θα υπάρξουν διευκρινίσεις τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο Τουσκ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να βρεθεί συναίνεση ώστε να υπάρξει μία λύση χωρίς νικητές κι ηττημένους. 

Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, οι διαπραγματεύσεις θα τερματιστούν με πολύ αρνητικές επιπτώσεις και το χειρότερο σενάριο - δηλαδή η χρεοκοπία της Ελλάδας - μπορεί να επαληθευτεί, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Κλείσιμο

«Ας αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν και ας προχωρήσουμε σε μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων», πρόσθεσε ο Τουσκ προειδοποιώντας ότι τυχόν έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα είχε πολύ αρνητικές συνέπειες, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά για ολόκληρο τον κόσμο και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον γεωπολιτικό αντίκτυπο.

Τέλος, επικαλούμενος ρήση του Πλούταρχου ο Τουσκ υπογράμμισε ότι είναι εύκολο να ψέξει κανείς κάποιον αλλά να το διορθώσει το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι η διόρθωση δεν είναι τόσο δύσκολη σε αυτήν την περίπτωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης