Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων

Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων

«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι επαρκείς, τουλάχιστον μέχρι και αυτή την ώρα», επισήμανε 

Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων
«Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι επαρκείς, τουλάχιστον μέχρι και αυτή την ώρα».

Κλείσιμο
Επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία στη Ρίγα της Λετονίας, ενώ δήλωσε ακόμη ότι η πολιτική αβεβαιότητα υπονομεύει τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας. 


«Οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο πρέπει να συνεχιστούν. Η Επιτροπή θεωρεί ότι ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένες στις δεσμεύσεις τους.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα, ο Β. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι θα πρέπει να επιταχύνει τις συζητήσεις για να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και πως θα πρέπει να ξεκινήσει να εργάζεται για την εφαρμογή των προϋποθέσεων που προβλέπει το πρόγραμμα.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα έπρεπε να μιμηθεί το παράδειγμα της Λετονίας, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι η κατάσταση και τα χαρακτηριστικά κάθε χώρας είναι διαφορετικά. Σχολίασε, πάντως, ότι στη Λετονία η προσαρμογή ήταν εμπροσθοβαρής, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στην πορεία προσαρμογής της οικονομίας της. «Η καθυστέρηση της προσαρμογής στην Ελλάδα είχε επίπτωση στην οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής. Όπως είπε, τον τελευταίο καιρό υπήρξε θετική στροφή της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, αλλά τώρα επικρατεί και πάλι χρηματοοικονομική αστάθεια και αβεβαιότητα. Εκτίμησε, δε, ότι αν υπάρξει η πολιτική βούληση για να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις, η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει και θα εξέλθει από την κρίση.

Μοσκοβισί: Αργοί οι ρυθμοί στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα - (Διαβάστε εδώ)


Σαπέν: Κάθε ημέρα χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα περιπλέκει τα πράγματα - (Διαβάστε εδώ). 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης