Ήσυχος: «Θησαυρός» τα 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ

Ήσυχος: «Θησαυρός» τα 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ

Πρόκειται για έγγραφα που αφορούν σε «καταστροφές που σχετίζονται με τον πλούτο μας και για πάνω από 10.000 αντικείμενα» σημείωσε ο ίδιος

Ήσυχος: «Θησαυρός» τα 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ
Σχεδόν 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ του 1941 – 1945 που είχαν κατάσχει οι Αμερικανοί περιήλθαν το 2006 στα χέρια των ελληνικών αρχών και τώρα πρόκειται να ξεκινήσει η αξιοποίησή τους».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, είπε ότι πρόκειται για «ιστορικό και πολύτιμο θησαυρό».

Σύμφωνα με τον κ. Ήσυχο, η αξιοποίησή τους θα ξεκινήσει από δύο Γερμανούς και θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για έγγραφα που αφορούν σε «καταστροφές που σχετίζονται με τον πλούτο μας και για πάνω από 10.000 αντικείμενα» σημείωσε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Τα έγγραφα που αφορούν σε ανυπολόγιστες καταστροφές στη χώρα μας θα διαχειριστούν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού, Οικονομικών και συντονιστής θα είναι το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Ήσυχος δήλωσε ότι η χώρα θα απευθυνθεί σε παγκόσμιους οργανισμούς για το θέμα, μεταξύ των οποίων η UNESCO.

Συμπλήρωσε δε ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τα έγγραφα και διερωτήθηκε «είναι δυνατόν ο κ. Σόιμπλε να αμφισβητήσει τα έγγραφα που έχουν γραφτεί από την Βέρμαχτ;».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης