ΧΑ: Επικαλούνται επιστολή «ανώνυμου» δικαστικού για «σκευωρία» εις βάρος τους

ΧΑ: Επικαλούνται επιστολή «ανώνυμου» δικαστικού για «σκευωρία» εις βάρος τους

Επίθεση στις ανακρίτριες και στον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης - Μπαρμπαρούσης: Αν ο λαός επιλέξει τους κομμουνιστές, θα κυβερνήσουν οι κομμουνιστές

ΧΑ: Επικαλούνται επιστολή «ανώνυμου» δικαστικού για «σκευωρία» εις βάρος τους
Επιστολή δικαστικού, του οποίου το όνομα δεν θέλει να αποκαλύψει, κατέθεσε στην Ολομέλεια ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να υποστηρίξει τη στρατηγική της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την οποία οι διώξεις για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης είναι «κατασκευασμένες».

Κατά τη συζήτηση των αιτήσεων άρσης ασυλίας των Αρ. Ματθαιόπουλου, Κ. Μπαρμπαρούση, Αν. Γρέγου και Π. Ζησιμόπουλου, ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε ότι ο συντάκτης της επιστολής αναφέρει: «Η Κλάπα (σ.σ. η μία από τις δύο ανακρίτριες που χειρίζεται την υπόθεση της ΧΑ), δέκα ημέρες πριν οριστεί ανακρίτρια της ΧΑ, χοροπηδούσε από χαρά, λέγοντας "ο Αθανασίου θα μου δώσει την υπόθεση και θα τους χώσω όλους μέσα". Ο "δικαστής", τα στοιχεία του οποίου έχει σβήσει από την επιστολή ο κ. Κασιδιάρης, φέρεται να γράφει ότι "όλοι οι δικαστές είναι εξοργισμένοι για διαδικασία που εξευτελίζει τη Δικαιοσύνη και σύντομα θα αντιδράσουν"».

Κλείσιμο
Πέραν αυτού, ο βουλευτής χαρακτήρισε «ψεύτη» τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, σημειώνοντας ότι «ποτέ δεν τον προπηλάκισα, όπως λέει. Εκτός αν λέει για ένα διάλογο, όταν ήρθε στην είσοδο του γραφείου μου και μου έλεγε "ακούω τις εκπομπές σου... θα δεις ότι θα πάνε αλλιώς τα πράγματα"», ενώ επικαλέστηκε συνέντευξη της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη στο «Βουλή και Ευρωβουλή», στην οποία μιλά για «παρεμβάσεις» της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.



Ο κ. Γρέγος υποστήριξε ότι οι διώξεις είναι πολιτικές και πως «γιγαντώνουν τη ΧΑ». Αναφορικά με δημοσιεύματα, που θέλουν να τίθεται το μόρφωμα εκτός νόμου, είπε ότι «ο συνταγματολόγος του ΣΥΡΙΖΑ το απέρριψε, αλλά το ίδιο λέει και βιβλίο του Βενιζέλου».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά περι στενού συγγενικού προσώπου υποψήφιας ευρωβουλευτού με την "Ελιά", «το οποίο ενδεχομένως να κριθεί κατηγορούμενος για  εγκληματική οργάνωση».

Οι κ.κ. Ματθαιόπουλος και Ζησιμόπουλος υποστήριξαν επίσης ότι είναι αθώοι και πως το όνομά τους δεν αναφέρεται στη δικογραφία.

Τέλος, ο κ. Μπαρμπαρούσης, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ωραίοι δημοκράτες είστε και εσείς. Ας δει ο λαός ποιοι είναι οι θεματοφύλακες. Φάνηκε πως αντιλαμβάνεστε τη Δημοκρατία. Είχατε την ευκαιρία να αποδείξετε ότι κάνετε πράξη αυτά που πιστεύετε, όμως μείνατε λίγοι και ρεζιλεμένοι».



Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, είπε: «Εσείς, περίεργε υπουργέ της Δικαιοσύνης, τι την βάλατε να κάνει την κυρία Γκουτζαμάνη; Πού την μπλέξατε; Να την πάρετε τη θεούσα τηλέφωνο και να της πείτε να κλειστεί σε μοναστήρι, μπας και γλιτώσει την ψυχή της για την ταλαιπωρία τόσων οικογενειών».

Τέλος, υποστήριξε ότι «εμείς δεν πιστεύουμε στη συλλογική ευθύνη. Αυτά μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως του Σαμαρά συμβαίνουν. Αν ο λαός επιλέξει τους κομμουνιστές, θα κυβερνήσουν οι κομμουνιστές, γιατί αυτό θα θέλει ο λαός. Αν επιλέξει εμάς ο λαός, τότε θα κυβερνήσουμε εμείς»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης