Αποχωρεί ο Ντάουνερ από τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό

Αποχωρεί ο Ντάουνερ από τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό

Ο Αυστραλός διπλωμάτης τερματίζει την αποστολή του στην Κύπρο -
Η αποχώρηση Ντάουνερ από τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, θα καθυστερήσει την προσπάθεια υπογραφής κοινού ανακοινωθέντος


Αποχωρεί ο Ντάουνερ από τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό
Οριστικά εγκαταλείπει το Κυπριακό ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ. Πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα  «Πολίτης της Κύπρου» αναφέρουν ότι ο Αυστραλός διπλωμάτης, τερματίζει την αποστολή του στην Κύπρο και αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας του σε σημαντική πρωτεύουσα. Η επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στην Κύπρο, θα είναι η τελευταία υπό την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά την εκλογή του είχε θέσει θέμα απομάκρυνσης του κ. Ντάουνερ για τον οποίο σημείωνε ότι είχε πάψει να είναι αντικειμενικός και δημιουργούσε πρόβλημα στις διαβουλεύσεις.

Κλείσιμο
Η αποχώρηση Ντάουνερ από τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, θα καθυστερήσει την προσπάθεια υπογραφής κοινού ανακοινωθέντος, καθώς θα πρέπει να να διορισθεί αντικαταστάτης του, ο οποίος θα χρειαστεί ενημέρωση και προπαρασκευαστικές επαφές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης