LIVE

Κορωνοϊός

Υπουργικό, μετά τη βαθιά ανάσα από Ευρώπη...

Η Τρόικα θα αργήσει μία εβδομάδα...

Η δέσμευση της  κυβέρνησης προς την  τρόικα για τα σκληρά μέτρα φέρνει συγκρούσεις  με κοινωνικές ομάδες

«Και τώρα οι δυο  μας» σαν να λέει η κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία, μετά τις διαβεβαιώσεις, που έλαβε ο πρωθυπουργός Γιώργος  Παπανδρέου από τους ευρωπαίους ηγέτες ότι η χώρα μας θα στηριχθεί  από την τρόικα, αρκεί να ανταποκριθεί στις σκληρές δεσμεύσεις, που ανέλαβε  έναντι των δανειστών της.

Το Μέγαρο Μαξίμου  και το υπουργικό συμβούλιο υποδέχθηκαν  με ανακούφιση κατ’ αρχήν το μήνυμα των Μέρκελ και Σαρκοζί, αλλά και  τις παρεμβάσεις των αμερικανών, που ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει  θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η κυβέρνηση ευελπιστεί πλέον  ότι το διεθνές κλίμα θα αλλάξει, τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο  διάστημα και έτσι η Αθήνα θα κερδίσει χρόνο για να πείσει τις αγορές ότι θα υλοποιήσει τα μέτρα, που περιλαμβάνει η συμφωνία με την τρόικα.

Ωστόσο το πρόβλημα είναι πλέον στο εσωτερικό, καθώς  οι δραματικές παρεμβάσεις στο εργασιακό  και μισθολογικό του δημοσίου, με την εργασιακή εφεδρεία και  τις νέες μειώσεις στις αμοιβές, οι νέοι φόροι, όπως το ειδικό τέλος στα  ακίνητα και οι συγκρούσεις με μεγάλες κοινωνικές ομάδες, όπως εκείνες, που θίγονται από το άνοιγμα των  κλειστών επαγγελμάτων, επιβαρύνουν  επικίνδυνα το κοινωνικό κλίμα και  διαμορφώνουν σχεδόν «πολεμικές συνθήκες».

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη  να έχει μονίμως το δάκτυλο στη  σκανδάλη, με στόχο μία σειρά από  «κεκτημένα» της ελληνικής κοινωνίας, η ανατροπή των οποίων πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν, για να ευθυγραμμιστεί η χώρα με τις επιταγές των δανειστών.

Προς τούτο η  κυβέρνηση κάνει διαρκώς παρεμβάσεις, σχεδιάζει από  την αρχή ορισμένες  πρωτοβουλίες και επιστρατεύει νέα  μέτρα για να πείσει ότι αυτή τη φορά θα υλοποιήσει το πρόγραμμα.

Άλλωστε αυτή ήταν και  η δέσμευση του πρωθυπουργού Γιώργου  Παπανδρέου προς τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης.

Προς επίρρωση της  «νέας εργατικότητας» που διαπνέει την κυβέρνηση συνεδριάζει την  Πέμπτη το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο, για να εγκρίνει σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Επί τάπητος θα τεθούν τα εξήςνομοσχέδια:

  • Σχέδιο νόμου: Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων.
  • Σχέδιο νόμου: Σύσταση Οργανισμού «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ», συγχώνευση εποπτευόμενων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νομικών προσώπων και άλλες διατάξεις.
  • Τροπολογία: Νέα δομή της Δημόσιας Τηλεόρασης.
  • Επιλογή Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου
  • Σχέδιο νόμου: Μεταφορά στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2005/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων για παραβάσεις, η οποία τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2009/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2009.
  • Σχέδιο νόμου: Μεταφορά στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2008/99/ΕΚ για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις.
  • Σχέδιο νόμου: Δικαίωμα των εργαζομένων στην ενημέρωση και διαβούλευση σε κοινοτικής κλίμακας επιχειρήσεις και ομίλους επιχειρήσεων σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2009/38/ΕΚ/6.5.2009.
  •  Σχέδιο νόμου: Προσαρμογή στις διατάξεις της Οδηγίας 2009/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και για την τροποποίηση της Οδηγίας 1999/35/ΕΚ του Συμβουλίου και της Οδηγίας 2002/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις.
  • Σχέδιο νόμου: Τροποποίηση διατάξεων του ν. 2168/1993 όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» (Α' 147) και προσαρμογή στις διατάξεις της Οδηγίας 2009/43/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 6ης Μαΐου 2009 «για την απλούστευση των όρων και προϋποθέσεων για τις μεταφορές προϊόντων συνδεομένων με τον τομέα της άμυνας εντός της Κοινότητας (EE L 146 της 10.6.2009), όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2010/80/ΕΕ όσον αφορά τον κατάλογο προϊόντων συνδεομένων με τον τομέα της άμυνας (EE C 69 της 18.3.2010)».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ΑΔΕΚΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝ

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει στο Βρότσλαβ της Πολωνίας η συνεδρίαση ενός Eurogroup διαφορετικού από τα προηγούμενα, με την έκδηλη ανησυχία ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον τον υπ' αριθμόν 1 κίνδυνο για τη μετάσταση της οικονομικής και συστημικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν προσκαλέσει αυτή τη φορά και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος αναμένεται να παίξει τον ρόλο του... πυροσβέστη για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, καταδεικνύοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να ανησυχούν ότι ελέω Μέρκελ και Σαρκοζί απειλείται τόσο η δική τους, όσο και η παγκόσμια οικονομία. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όλες τις δυτικές οικονομίες που «βρίσκονται σε έναν φαύλο κύκλο που επιδεινώνεται από την αναποφασιστικότητα των πολιτικών τους ηγετών». Στην ίδια δήλωσή της η κυρία Λαγκάρντ αναφέρθηκε ειδικά στην Ελλάδα για την οποία τόνισε πως είναι κρίσιμης σημασίας η διατήρησή της στο ευρωσύστημα (!), κάτι που πάντως δεν μπορεί να συμβεί χωρίς το ανάλογο «τίμημα» και για τους Έλληνες και για τους Ευρωπαίους. Στο πλαίσιο αυτών των ασφυκτικών πιέσεων, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους Ευρωπαίους ουσιαστικά να προσανατολίζονται στο να διασφαλίσουν ΠΡΩΤΑ τις τράπεζες έναντι ΟΛΩΝ των δυσμενών σεναρίων με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα και εν συνεχεία το Νότο στο σύνολό του, το οποίο σημαίνει πως –παρά τα αντιθέτως λεχθέντα μέχρι τώρα– το σενάριο της χρεοκοπίας ΔΕΝ έχει βγει από το κάδρο. Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ έρχεται στην Γηραιά Ήπειρο με ένα ξεκάθαρο μίγμα απαιτήσεων και παραινέσεων: πρώτος του στόχος να πείσει τους Ευρωπαίους –τους Γερμανούς επί της ουσίας– στο να αυξήσουν άμεσα τα κονδύλια που θα διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF). Ουσιαστικά ζητά διεύρυνση του μηχανισμού στήριξης, ώστε να μπορεί να καλύψει και μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Ομοίως απαιτεί μια άμεση και βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος ώστε να ακυρωθούν οι όποιες «αφορμές» για μετάσταση της κρίσης προς… Δυσμάς! Σύμφωνα με τους γερμανικούς Financial Times, ουσιαστικά οριοθετούνται χρονικά οι όποιες εξελίξεις στο «ελληνικό πρόβλημα» μετά τις 29 Σεπτεμβρίου, με τη λογική πως έως τότε θα έχει ληφθεί η απόφαση της γερμανικής Βουλής για τις αλλαγές στο μηχανισμό σταθερότητας. Πρακτικά λοιπόν τότε η γερμανική κυβέρνηση θα μπορεί να στηρίξει και επισήμως τις τράπεζες, που «θα δεχθούν έντονους τριγμούς σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας».

A.G

 Όλος ο πολιτικός κόσμος επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ευρώ. Όλες οι ενέργειές τους σε αυτό κατατείνουν, παραλείψεις και καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων , είναι ενταγμένες σε αυτό το σχέδιο. Μας οδηγούν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή. Με την δραχμή νομίζουν ότι θα επιβιώσουν αυτοί , ο κομματικός στρατός τους και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες μαζί με μία μερίδα ελεύθερων επαγγελματιών. Σύμμαχός τους τα πουλημένα στο πολιτικό σύστημα ΜΜΕ. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε άτυπη ομηρία του βαθέως ΠΑΣΟΚ είναι εξαφανισμένος , δεν του επιτρέπουν καμία κίνηση αν προηγουμένως δεν έχει την έγκριση ,Βενιζέλου, Καστανίδη , Ρέππα και λοιπών η αντιπολίτευση σκόπιμα πεθαμένη. Δική μας ευθύνη είναι πλέον, να ενεργοποιηθούμε δυναμικά και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θέλουμε να βρεθούμε εκτός ΕΕ και ευρώ επί ποινή θανάτου, μόνον αυτή την γλώσσα καταλαβαίνει ο Βενιζέλος, Ρέππας, Καστανίδης και Σια πλέον . Έχουν αποθρασυνθεί τελείως, επειδή δεν βλέπουν αντίσταση.

ΑΔΕΚΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΘΝΗ ΦΑΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ! Άλλη μία “μαχαιριά” στον ελληνισμό έδωσε η αμερικανική διπλωματία μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ ότι οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου θα πρέπει να μοιραστούν ισομερώς μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Πιο συγκεκριμένα νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι η στάση των ΗΠΑ για το όνομα της χώρας δεν έχει αλλάξει. «Αναγνωρίζουμε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό τη συνταγματική της ονομασία» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης σημειώνοντας όμως ότι οι ΗΠΑ «στηρίζουν τη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ, η οποία στοχεύει στην εξεύρεση λύσης». «Η χώρα μου θα υποστηρίξει κάθε λύση στην οποία θα καταλήξουν η Μακεδονία και η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Γουόλερς. Απαντώντας στις δηλώσεις του νέου Αμερικανού πρέσβη ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του, ότι στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στο Σικάγο, η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία. Η νέα αυτή δήλωση του αμερικανού διπλωμάτη αναιρεί τις θετικές για την Ελλάδα κινήσεις που είχαν γίνει πρόσφατα όταν σε έγγραφα του αμερικανικού ΥΠΕΞ η γειτονική χώρα είχε αναφερθεί ως ΠΓΔΜ γεγονός που είχε ερμηνευτεί ως μία ένδειξη μεταστροφής της αμερικανικής πολιτικής για το ζήτημα υιοθετώντας μια πιο ουδέτερη στάση στο ζήτημα.

Ελλη

 Στους γιατρους να τα φατε ανοητοι

Μάνος ο Αφελής

Μια "παλιά"..... φωτογραφία.Ο "Λοχαγός" , ο "Μάης του 68" , ο "μεγάλος γιος" , ο συνταγματολόγος,ο "εκσυχρονιστής" , ο "φρέσκος".Σχεδόν τριάντα χρόνια στο "γκουβέρνο"... Με εναλλαγές με τους ομογάλακτους της Ν.Δ. βεβαίως , βεβαίως.....Θα πείσουν λέει τις αγορές...Πως τα καταφέρνουν τόσα χρόνια στα παραμύθια οι "μπαγάσηδες"...?Δεν αξίζουν του θαυμασμού μας?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης