
Όλος ο πολιτικός κόσμος επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ευρώ. Όλες οι ενέργειές τους σε αυτό κατατείνουν, παραλείψεις και καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων , είναι ενταγμένες σε αυτό το σχέδιο. Μας οδηγούν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή. Με την δραχμή νομίζουν ότι θα επιβιώσουν αυτοί , ο κομματικός στρατός τους και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες μαζί με μία μερίδα ελεύθερων επαγγελματιών. Σύμμαχός τους τα πουλημένα στο πολιτικό σύστημα ΜΜΕ. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε άτυπη ομηρία του βαθέως ΠΑΣΟΚ είναι εξαφανισμένος , δεν του επιτρέπουν καμία κίνηση αν προηγουμένως δεν έχει την έγκριση ,Βενιζέλου, Καστανίδη , Ρέππα και λοιπών η αντιπολίτευση σκόπιμα πεθαμένη. Δική μας ευθύνη είναι πλέον, να ενεργοποιηθούμε δυναμικά και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θέλουμε να βρεθούμε εκτός ΕΕ και ευρώ επί ποινή θανάτου, μόνον αυτή την γλώσσα καταλαβαίνει ο Βενιζέλος, Ρέππας, Καστανίδης και Σια πλέον . Έχουν αποθρασυνθεί τελείως, επειδή δεν βλέπουν αντίσταση.
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΘΝΗ ΦΑΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ! Άλλη μία “μαχαιριά” στον ελληνισμό έδωσε η αμερικανική διπλωματία μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ ότι οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου θα πρέπει να μοιραστούν ισομερώς μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Πιο συγκεκριμένα νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι η στάση των ΗΠΑ για το όνομα της χώρας δεν έχει αλλάξει. «Αναγνωρίζουμε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό τη συνταγματική της ονομασία» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης σημειώνοντας όμως ότι οι ΗΠΑ «στηρίζουν τη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ, η οποία στοχεύει στην εξεύρεση λύσης». «Η χώρα μου θα υποστηρίξει κάθε λύση στην οποία θα καταλήξουν η Μακεδονία και η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Γουόλερς. Απαντώντας στις δηλώσεις του νέου Αμερικανού πρέσβη ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του, ότι στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στο Σικάγο, η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία. Η νέα αυτή δήλωση του αμερικανού διπλωμάτη αναιρεί τις θετικές για την Ελλάδα κινήσεις που είχαν γίνει πρόσφατα όταν σε έγγραφα του αμερικανικού ΥΠΕΞ η γειτονική χώρα είχε αναφερθεί ως ΠΓΔΜ γεγονός που είχε ερμηνευτεί ως μία ένδειξη μεταστροφής της αμερικανικής πολιτικής για το ζήτημα υιοθετώντας μια πιο ουδέτερη στάση στο ζήτημα.
Μια "παλιά"..... φωτογραφία.Ο "Λοχαγός" , ο "Μάης του 68" , ο "μεγάλος γιος" , ο συνταγματολόγος,ο "εκσυχρονιστής" , ο "φρέσκος".Σχεδόν τριάντα χρόνια στο "γκουβέρνο"... Με εναλλαγές με τους ομογάλακτους της Ν.Δ. βεβαίως , βεβαίως.....Θα πείσουν λέει τις αγορές...Πως τα καταφέρνουν τόσα χρόνια στα παραμύθια οι "μπαγάσηδες"...?Δεν αξίζουν του θαυμασμού μας?
Σε λίγες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει στο Βρότσλαβ της Πολωνίας η συνεδρίαση ενός Eurogroup διαφορετικού από τα προηγούμενα, με την έκδηλη ανησυχία ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον τον υπ' αριθμόν 1 κίνδυνο για τη μετάσταση της οικονομικής και συστημικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν προσκαλέσει αυτή τη φορά και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος αναμένεται να παίξει τον ρόλο του... πυροσβέστη για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, καταδεικνύοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να ανησυχούν ότι ελέω Μέρκελ και Σαρκοζί απειλείται τόσο η δική τους, όσο και η παγκόσμια οικονομία. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όλες τις δυτικές οικονομίες που «βρίσκονται σε έναν φαύλο κύκλο που επιδεινώνεται από την αναποφασιστικότητα των πολιτικών τους ηγετών». Στην ίδια δήλωσή της η κυρία Λαγκάρντ αναφέρθηκε ειδικά στην Ελλάδα για την οποία τόνισε πως είναι κρίσιμης σημασίας η διατήρησή της στο ευρωσύστημα (!), κάτι που πάντως δεν μπορεί να συμβεί χωρίς το ανάλογο «τίμημα» και για τους Έλληνες και για τους Ευρωπαίους. Στο πλαίσιο αυτών των ασφυκτικών πιέσεων, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους Ευρωπαίους ουσιαστικά να προσανατολίζονται στο να διασφαλίσουν ΠΡΩΤΑ τις τράπεζες έναντι ΟΛΩΝ των δυσμενών σεναρίων με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα και εν συνεχεία το Νότο στο σύνολό του, το οποίο σημαίνει πως –παρά τα αντιθέτως λεχθέντα μέχρι τώρα– το σενάριο της χρεοκοπίας ΔΕΝ έχει βγει από το κάδρο. Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ έρχεται στην Γηραιά Ήπειρο με ένα ξεκάθαρο μίγμα απαιτήσεων και παραινέσεων: πρώτος του στόχος να πείσει τους Ευρωπαίους –τους Γερμανούς επί της ουσίας– στο να αυξήσουν άμεσα τα κονδύλια που θα διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF). Ουσιαστικά ζητά διεύρυνση του μηχανισμού στήριξης, ώστε να μπορεί να καλύψει και μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Ομοίως απαιτεί μια άμεση και βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος ώστε να ακυρωθούν οι όποιες «αφορμές» για μετάσταση της κρίσης προς… Δυσμάς! Σύμφωνα με τους γερμανικούς Financial Times, ουσιαστικά οριοθετούνται χρονικά οι όποιες εξελίξεις στο «ελληνικό πρόβλημα» μετά τις 29 Σεπτεμβρίου, με τη λογική πως έως τότε θα έχει ληφθεί η απόφαση της γερμανικής Βουλής για τις αλλαγές στο μηχανισμό σταθερότητας. Πρακτικά λοιπόν τότε η γερμανική κυβέρνηση θα μπορεί να στηρίξει και επισήμως τις τράπεζες, που «θα δεχθούν έντονους τριγμούς σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας».