Εκλογές 2023: Η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου ισχύει κανονικά, λέει το υπουργείο Εσωτερικών

Εκλογές 2023: Η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου ισχύει κανονικά, λέει το υπουργείο Εσωτερικών

Το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου θα βρίσκεται κανονικά στις λίστες των εκλογών 2023 - Οι σταυροί στο όνομά του δεν θα ακυρώνουν το ψηφοδέλτιο

katroygkalos_kanonika_arthro
Το όνομα του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργου Κατρούγκαλου παραμένει έστω και τυπικά στα ψηφοδέλτια των εκλογών 2023. Ο Κατρούγκαλος είδε την πόρτα της εξόδου, μια ανάσα πριν το άνοιγμα της κάλπης έπειτα μια σκληρή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με την οποία χθες το απόγευμα τέθηκε εκτός της προεκλογικής μάχης.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικού αναφέρει πως το όνομα του υποψήφιου Βουλευτή στον Βόρειο Τομέα Αθηνών παραμένει κανονικά στα ψηφοδέλτια και η εκλογική διαδικασία δεν επηρεάζεται. Όπως αναφέρεται «τυχόν σταυροδοσία υπέρ του κ. Κατρούγκαλου δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο».

Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερινών για την απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλου

Με αφορμή τη δημόσια δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στον Βόρειο (Β1) Τομέα της Αθήνας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου περί απόσυρσής του από την εκλογική «μάχη», επισημαίνεται ότι αυτή ουδόλως επηρεάζει την εκλογική διαδικασία.

Η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα ακολουθηθεί κανονικά. Τυχόν σταυροδοσία υπέρ του κ. Κατρούγκαλου δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο.

Αντιθέτως, οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα καταστήσει το σύνολο του ψηφοδελτίου άκυρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς ψηφίζουν αποκλειστικά με σταυρό (+) προτίμησης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου.


Οι σταυροί και το «τρολάρισμα» για άκυρα ψηφοδέλτια

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τέθηκε ουσιαστικά εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς… αυτό να είναι εφικτό. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε ανακηρυχθεί κανονικά υποψήφιος από τον Άρειο Πάγο, τα ψηφοδέλτια είχαν εκτυπωθεί, είχαν φύγει από τις περιφέρειες και είχαν πάρει τον δρόμο για τα σχολεία, τα οποία από σήμερα θα ξεκινήσουν να υφίστανται τη διαμόρφωση σε εκλογικά τμήματα.

Η είδηση περί «έξωσης» του κ. 
Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έφερε… «εγκεφαλικά» στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου τα ερωτήματα άρχισαν να φτάνουν κρουνηδόν. Η πρώτη εικασία ήταν, εάν σταυροί δίπλα από το όνομα του κ. Κατρούγκαλου θα ακύρωναν ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι ΣΥΡΙΖΑ», απαντούσαν περιπαικτικά σε μηνύματα διάφοροι…μη ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, στο διαδίκτυο έφτασαν κάποιοι να ανεβάζουν ιδέες για ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να…διαγράφουν με μολύβι το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου και εν συνεχεία να σταυρώνουν τους υποψηφίους της επιλογής τους. Το σχετικό τρολάρισμα έφτασε και μέχρι την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», όπου ο δημοσιογράφος του Kontra Channel Φοίβος Κλαυδιανός εξήγησε με σοβαρό ύφος ότι «όποιος θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στον βόρειο τομέα της Αθήνας, μην κάνουν κάποιο λάθος και διαγράψουν το όνομα, γιατί θα είναι άκυρο το ψηφοδέλτιο. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να σταυρώσουν το όνομα που θέλουν».


Ειδήσεις σήμερα

Στιβ Κακέτσης: Οι θυελλώδεις έρωτες, η φυλακή και η οικονομική καταστροφή που δεν ξεπέρασε ποτέ

Τουλάχιστον 25 μετασεισμοί μετά τα 5,1 Ρίχτερ στο Ηράκλειο - Τι λένε οι ειδικοί

Με αέρα… Κατρούγκαλου ο Μητσοτάκης κάνει προεκλογικό φινάλε με μεγάλη συγκέντρωση στο Θησείο

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης