Οι τέσσερις γλώσσες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά σας

Οι τέσσερις γλώσσες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά σας

Η εκμάθηση ορισμένων ξένων γλωσσών θεωρείται ότι είναι σωστή επένδυση για την επόμενη δεκαετία

Ποιες γλώσσες θα ενθαρρύνατε τα παιδιά σας να μάθουν, για να αποκτήσουν εφόδια για το μέλλον; 

Φυσικά, η πιο διαδεδομένη γλώσσα παραμένει η αγγλική. Πολλοί θεωρούσαν μέχρι πρότινος ότι ακολουθούν τα ισπανικά, δεδομένου ότι τα μιλούν σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες διαφωνούν. Αντί των ισπανικών προτάσσουν τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα μανδαρινικά, δηλαδή την επίσημη γλώσσα των Κινέζων. 

Το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών και Γνώμης, σε συνεργασία με το αεροδρόμιο του Χίθροου έκαναν έρευνα σε 2.001 γονείς με παιδιά κάτω των 18 ετών, ενώ υπέβαλαν ένα συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο σε περισσότερες από 500 επιχειρηματικούς ηγέτες σε όλη τη Βρετανία. 

Περίπου το 45% των γονέων υποστήριξε ότι τα παιδιά τους δεν μιλούν δεύτερη ξένη γλώσσα, ενώ το 18% απάντησε ότι δεν ενδιαφέρονται να μάθουν μία νέα γλώσσα. 

Ένας στους δέκα απάντησε ότι τα παιδιά θεωρούν πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο. 

Οι ερευνητές επίσης βρήκαν ότι τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα μανδαρινικά είναι οι τρεις γλώσσες που τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν για να έχουν οφέλη στη ζωή τους σε χρόνο δεκαετίας. 

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι γλωσσικές δεξιότητες αναμένεται ότι θα προσθέσουν 500 δισ. λίρες στη βρετανική οικονομία μέχρι το 2027. 

«Η έρευνα έδειξε πόσο σημαντική είναι η διδασκαλία ξένων γλωσσών στη βρετανική οικονομία, καθώς και ότι πολλές πόρτες ανοίγουν για τους ανθρώπους που μαθαίνουν δεύτερη γλώσσα σε παιδική ηλικία» δήλωσε η καθηγητής του τμήματος γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Αντονέλλα Σοράσε. 

Η ίδια χαρακτήρισε «εξαιρετικά επωφελή» για την παιδική ανάπτυξη τη διδασκαλία της γλώσσας και «πραγματική επένδυση για το μέλλον». Τα παιδιά που εκτίθενται σε διαφορετικές γλώσσες μαθαίνουν πράγματα για διαφορετικές κουλτούρες, άλλους ανθρώπους και άλλες απόψεις. 

ΣΧΟΛΙΑ (4)

kyriakos

Μαθαίνουμε αγγλικά (προς το παρόν, γιατί ΑΝ φύγουν από την ΕΕ, τα γαλλικά θα πάρουν την θέση τους στην ΕΕ των 500 εκατομμυρίων) και μετά μια γλώσσα μικρής ευρωπαϊκής χώρας για να έχουμε πλεονεκτήματα έναντι όλων των άλλων. Αν έχουμε άντερα μαθαίνουμε και Ρωσσικα ή Αραβικά ή Κινέζικα.

Ελπιδα

Τι θα πρωτοκανουν τα παιδάκια δεν ξέρω, ήδη έχουν πρόγραμμα χειρότερο από ceo πολυεθνικής... Όσες γλώσσες και να μάθουν, αν δεν ανέβει η οικονομία, οι πιο τυχεροί θα βρουν δουλειά του χιλιαρικου αφού περάσουν τα πρώτα 25 χρόνια τους σε αγώνα δρόμου...

Μία

Είναι η γλώσσα που πρέπει να μάθεις καλά για να μπορείς να σκεφτεσαι: η δική σου. Τις άλλες αφησέ τες για τους επαγγελματίες μεταφραστες. Γιατί τελικά θα μαθεις να χρησιμοποιεις μόνο τα αγγλικα που είναι η πιό εύκολη. Δηλαδη θα σκεφτεσαι απλοϊκά.

Νίκος

Πολύ απλοϊκά αντιμετωπίζει το άρθρο τις γλώσσες. Δεν αρκεί να μάθεις μία γλώσσα. Πρέπει να έχεις την ευκαιρία και την διάθεση να την χρησιμοποιείς. Μαθαίνεις την γλώσσα που χρειάζεσαι. Το να κάνεις συλλογή είναι άχρηστο. Εκτός και αν εννοούν μία γνωριμία με μια γλώσσα σε μαθήματα ενός έτους το πολύ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης