O «Φάρος» των παιδιών μας, δια χειρός Παναγιώτη Δημητρόπουλου

O «Φάρος» των παιδιών μας, δια χειρός Παναγιώτη Δημητρόπουλου

Ο συγγραφέας μας συστήνει σπουδαίους φιλοσόφους, ξακουστούς στρατηλάτες, αγωνιστές της Ελευθερίας, καλλιτέχνες και αθλητές που έκαναν το όραμά τους πράξη

Panagiotis_Dimitropoulos1
«Υπάρχουν δύο ειδών φάροι. Αυτοί που επιτρέπουν στα πλοία να βρίσκουν τον προορισμό τους με ασφάλεια μέσα στη νύχτα και οι φάροι της ζωής που φέγγουν άγρυπνα την πορεία των ανθρώπων, ακόμα κι όταν όλα τα άλλα φώτα σβήνουν. Μπορεί να είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε, ένα ενθύμιο, μια ανάμνηση, ακόμα κι ένα βιβλίο. Οι φάροι θα μας καθοδηγούν πάντοτε, με την ελπίδα ότι στα δύσκολα θα βρίσκουμε το φως που θα μας βγάζει απ’ το σκοτάδι. Όσο αυτοί υπάρχουν το ταξίδι συνεχίζεται…»

Μ’ αυτά τα λόγια ο συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος «παραθέτει» στο νέο του συγγραφικό εγχείρημα με τίτλο «ΦΑΡΟΣ», μία εισαγωγή από θάλασσες γνώσεων και ωκεανούς θησαυρών. Μέσα σε ένα σήμερα φτωχό από αξίες και σχεδόν αδειανό από ανθρώπους που παράγουν έμπνευση, ο συγγραφέας συστήνει στα παιδιά μας τα πρόσωπα μιας Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσουν. Ανάμεσά τους, ο Αριστοτέλης, ο Μέγας Αλέξανδρος, η Υπατία, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Μαντώ Μαυρογένους, η Καλλιρόη Σιγανού Παρρέν, ο Σπύρος Λούης, ο Νίκος Καζαντζάκης, η Κυρά της Ρω, η Λέλα Καραγιάννη και η Σοφία Βέμπο, προσωπικότητες που άφησαν στην ανθρωπότητα ένα αποτύπωμα τόσο βαθύ όσο και η ιστορία μας κι ένα νόημα τόσο μεγάλο όσο ο αληθινός προορισμός του ανθρώπου. Αυτός, που δεν έχει καμία θέση και καμία σχέση με τα ψευτοϊνδάλματα που «μεγαλώνουν» τα παιδιά της σημερινής εποχής.

ΦΑΡΟΣ  του Παναγιώτη Δημητρόπουλου - Checkinart.gr



Κλείσιμο

Faros_Photo1_-_Copy
Κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, μας συστήνει σπουδαίους φιλοσόφους, ξακουστούς στρατηλάτες, αγωνιστές της Ελευθερίας, καλλιτέχνες και αθλητές που έκαναν το όραμά τους πράξη έχοντας ως όπλα την θέληση, την γενναιότητα και την πίστη σε αξίες και υψηλά ιδανικά. Γνωρίζοντας τη ζωή και το έργο τους, δεν μαθαίνουμε μόνο την ιστορία και τον πολιτισμό μας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο _ εμείς αλλά κυρίως τα παιδιά μας _ θα κατορθώσουν _ να βρουν τον Φάρο που θα φωτίσει τη ζωή τους. Μέσα σε έναν ουρανό γεμάτο από «διάττοντες αστέρες», το να «ταξιδέψουμε» τα παιδιά σε έναν ουρανό γεμάτο από πρόσωπα που φώτισαν με την λάμψη τους ολόκληρη την ανθρωπότητα, αποτελεί κάτι παραπάνω από υποχρέωσή μας. Γι’ αυτό και το βιβλίο του Παναγιώτη Δημητρόπουλου δεν είναι ένα ακόμη ένα παιδικό βιβλίο, αλλά το βιβλίο που οφείλουμε να αφήσουμε στα χέρια κάθε παιδιού που ονειρευόμαστε να «εκπέμψει» το καλύτερο δυνατό φως, τόσο στον δικό του δρόμο όσο και σε εκείνον των άλλων…

Λίγα Λόγια για τον Συγγραφέα
Γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1976 στα Χανιά, αλλά έζησε ως και τα εφηβικά του χρόνια στην Αμαλιάδα. Είναι νυμφευμένος με την Κυριακή Σεραφειμίδου, Διοικητική υπάλληλο της ΕΡΤ, μαζί με την οποία απέκτησε ένα κοριτσάκι, την Καλλιόπη. Το 1997 πέτυχε σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και κατατάχθηκε με τον βαθμό του Λοχία στον Ελληνικό Στρατό, όπου υπηρετεί μέχρι τώρα με τον βαθμό πλέον του Αρχιλοχία (ΠΖ). Έλαβε μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο Κόσοβο και για την προσφορά του αυτή τιμήθηκε με εύφημο μνεία από το ΝΑΤΟ, το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ. Ενδιαφερόμενος για το συλλογικό καλό, υπήρξε το 2014 υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων και σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπούλων Κεραμειών. Αναπτύσσει, επίσης, πλούσια δράση στα κινήματα Γονέων του δήμου Χανίων και Παλλήνης Αττικής. Ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών ιστοριών, μεταξύ των οποίων εξέδωσε στην Ελληνοεκδοτική το βιβλίο «Ο Μπαμπάς μου, ο ήρωάς μου». Πιστεύει ότι κανείς δεν γράφει, εάν δεν διαβάζει συνεχώς, γι’ αυτό από το 2010 παρακολουθεί μαθήματα στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Πολιτισμού.

Info: Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική. Εικόνες Μαρία Μανουρά



Ειδήσεις σήμερα

GNTM 3: Τα αγόρια έκλεψαν την παράσταση στην πρεμιέρα

Αργυρούπολη: Αυτός είναι ο 22χρονος ειδικός φρουρός που εκβίασε και άρπαξε €40.000 από επιχειρηματία

«Κρυφά» με κορωνοϊό το ζεύγος Μπέκαμ, διέσχισαν τη μισή υφήλιο και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης