«Περήφανοι ως Έλληνες» Μάντης και Καγιαλής έφεραν το 5ο μετάλλιο

«Περήφανοι ως Έλληνες» Μάντης και Καγιαλής έφεραν το 5ο μετάλλιο

«Η Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσει στους αθλητές της» το μήνυμα των δύο ιστιοπλόων - Έχασαν τη 2η θέση στην τελική ευθεία και μετά από απίστευτη μάχη με τους Αυστραλούς - Βάζουν πλώρη για νέες διακρίσεις!

«Περήφανοι ως Έλληνες» Μάντης και Καγιαλής έφεραν το 5ο μετάλλιο
Η κούρσα των μεταλλίων στα 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μπορεί να διεξαγόταν με 10 βάρκες, ωστόσο όλοι γνώριζαν ότι ήταν μια μάχη για δύο: Ελλάδα και Αυστραλία.

Οι Μάντης, Καγιαλής και οι Μπέλτσερ, Ράιαν έχοντας ένα βαθμό διαφορά (ήταν πάνω η ελληνική ομάδα) έδιναν το δικό τους αγώνα για τη 2η θέση καθώς η πρώτη θέση είχε καπαρωθεί από τους Κροάτες.

Έτσι λοιπόν από τα πρώτα κιόλας μέτρα το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί σ’ αυτή τη μάχη και το σκηνικό από ένα σημείο και μετά θύμιζε κάτι από χολιγουντιανή παραγωγή…

Οι δύο βάρκες ήταν σχεδόν όλη την ώρα δίπλα-δίπλα και σε αρκετές περιπτώσεις φαινόταν να «ακουμπά» η μία την άλλη, με τους Αυστραλούς στην προτελευταία σημαδούρα να μπερδεύονται με τον Ράιαν να πέφτει στο νερό και το ελληνικό πλήρωμα να ξεφεύγει.
Κλείσιμο

Η δεύτερη θέση έμοιαζε να είναι κοντά, ωστόσο οι Αυστραλοί με μια επική αντεπίθεση επέστρεψαν και μας έφτασαν για να ακολουθήσει στην τελευταία σημαδούρα η πρώτη του Μάντη που άλλαξε τελείως τα δεδομένα.

Οι Αυστραλοί δεν έχασαν το πλεονέκτημα που απέκτησαν κι έτσι τερματίζοντας μια θέση πιο πάνω από την ελληνική βάρκα εξασφάλισαν και το ασημένιο μετάλλιο, αφήνοντας στην 3η θέση τους Μάντη, Καγιαλή.







Μόνο που για το ελληνικό πλήρωμα, αυτό το μετάλλιο ήταν το μόνο που έλειπε από την συλλογή τους, καθώς είχαν ήδη βρεθεί στο βάθρο ευρωπαϊκών και παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παύλος Καγιαλής είπε: «Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Αυστραλό πίσω μας, παλέψαμε όσο μπορούσαμε, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν νικητής στο Λονδίνο και παγκόσμιος πρωταθλητής (σ.σ. ο Μάθιου Μπέλτσερ). Έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς τώρα πια! Αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία, είναι η δικαίωση μιας δουλειάς που είχε πολύ κόπο και προγραμματισμό».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Μάντης τόνισε: «Στην τελευταία σημαδούρα είχαμε και εμείς μια άτυχη στιγμή. Όμως, πετύχαμε τον στόχο μας και συνεχίζουμε δυνατά για το μέλλον. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, πλέον θέλουμε και άλλα μετάλλια. Είχαμε πει ότι θα σταματήσουμε όταν χάσαμε την πρόκριση για το Λονδίνο. Αλλά πεισμώσαμε και καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο εδώ».




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης