«Ρομαντικός στις μέρες μας μπορεί να είναι αυτός που θέλει να ζει σε έναν πιο δίκαιο κόσμο»

«Ρομαντικός στις μέρες μας μπορεί να είναι αυτός που θέλει να ζει σε έναν πιο δίκαιο κόσμο»

Η Αγγελική Λάλου, συγγραφέας, δημοσιογράφος, μητέρα, μας μιλάει για τον ρομαντισμό, συνδετικό κρίκο των παιδικών βιβλίων που γράφει, τους πολλαπλούς ρόλους μιας γυναίκας και τα όπλα του βιβλίου απέναντι στην ψηφιακή τεχνολογία.

LALOY
Η Αγγελική Λάλου είχε δύο μεγάλα όνειρα: το ένα ήταν να γίνει μαμά και το άλλο να γίνει συγγραφέας παιδικών βιβλίων. «Και τα δύο είχαν να κάνουν με το ότι ένιωθα ότι είχα ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δική μου παιδική ηλικία, αλλά και με την πολύ μεγάλη φαντασία που είχα από παιδί, την οποία χρησιμοποιούσα συχνά και ως καταφύγιο».

Έκανε αυτά τα όνειρα πραγματικότητα όταν απέκτησε τον γιο της και, αντίστοιχα, άρχισε να φτιάχνει ιστορίες – όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Με αφορμή το πιο πρόσφατο παιδικό βιβλίο της, «Ο κύριος Τικτάκης και το ρολόι της καρδιάς» (εκδ. Τζιαμπίρης Πυραμίδα), όπου η αγάπη αλλάζει τη σχέση του ήρωα με τον χρόνο απορρυθμίζοντας υπέροχα την καλοκουρδισμένη καθημερινότητά του, η συγγραφέας και δημοσιογράφος άλλαξε ρόλους. Ενώ είναι συνήθως αυτή που παίρνει συνεντεύξεις, βρέθηκε στη θέση του συνεντευξιαζόμενου και μίλησε στο marieclaire.gr για τον ρομαντισμό, τους πολλαπλούς γυναικείους ρόλους, αλλά και για το καλό παιδικό βιβλίο και τη δύναμή του απέναντι στο αντίπαλο δέος της ψηφιακής τεχνολογίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης