Διαζύγιο του Τζεφ Μπέζος: Πώς ο Mr. Amazon... «έριξε» την πρώην του στη μοιρασιά των 144 δισ. δολαρίων!

Διαζύγιο του Τζεφ Μπέζος: Πώς ο Mr. Amazon... «έριξε» την πρώην του στη μοιρασιά των 144 δισ. δολαρίων!

Mετά από 26 χρόνια συμπόρευσης με τον Μπέζος, η απατημένη Μακένζι αποχωρεί τελικά από τον γάμο της με μόλις... τα μισά απ' όσα δικαιούται - Ποιος παίρνει τι και τι απομένει - Οι «πολιτισμένες» δηλώσεις του πρώην ζευγαριού στα social media

bezos23
Σχετικά... φτηνά τη γλίτωσε ο Τζεφ Μπέζος, ο μεγιστάνας ιδρυτής της Amazon, ο οποίος εχθές κατέληξε σε συμφωνία με την επί 26 έτη σύζυγό του, Μακένζι, σχετικά με τη μοιρασιά της αμύθητης περιουσίας τους, στο πλαίσιο του επικείμενου διαζυγίου.

Ο 55χρονος Τζεφ, παρά το σκάνδαλο μεγατόνων που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες μετά την αποκάλυψη του παράνομου δεσμού του με την Λόρεν Σάντσεζ, φαίνεται πως κατάφερε να «τουμπάρει» την πρώην σύζυγό του, ώστε να μην του πάρει ό,τι έχει και δεν έχει.

Όπως ανακοινώθηκε εχθές, ο Μπέζος πρόκειται να διατηρήσει το 75% των κοινών μετοχών του ζευγαριού στην Amazon, συνολικής αξίας 144 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παραχωρώντας στην Μακένζι μόλις το 25%, που η αξία του αποτιμάται σε 35,8 δισεκατομμύρια.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο 55χρονος παραμένει «χαλαρά» ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού οι δικές του μετοχές (το 12% των συνολικών μετοχών της Amazon) έχουν αξία 107,5 δισεκατομμύρια δολάρια, 11 δισ. περισσότερα από τη συνολική περιουσία του Μπιλ Γκέιτς!

Από τη δική της μεριά, η Μακένζι δεν γίνεται τελικά (όπως εικαζόταν) η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι η νέα της ατομική περιουσία την φέρνει στην τρίτη θέση των πιο πλούσιων γυναικών του πλανήτη, στην γενική λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων και των δύο φύλων είναι μόλις... 24η.

Κλείσιμο


Η ιδιαίτερα επωφελής συμφωνία για τον Μπέζος του παραχωρεί επίσης δικαιώματα ψήφου για το ποσοστό των μετοχών της Amazon που διατηρεί η γυναίκα του. Επίσης, η μεγαλόκαρδη πρώην σύζυγος του 55χρονου δέχτηκε επίσης να του παραχωρήσει όλες τις μετοχές της στην εφημερίδα Washington Post και στην εταιρεία Blue Origin. Άγνωστο παραμένει τι θα απογίνουν άλλα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού μικρότερης (συγκριτικά) αξίας, όπως τα ακίνητα σε πολλές αμερικανικές πόλεις.

Το πρώην ζευγάρι ανακοίνωσε τις λεπτομέρεις της συμφωνίας (που ξάφνιασε πολλούς) το απόγευμα της Πέμπτης, με ιδιαιτέρως... πολιτισμένες αναρτήσεις στα social media. H 48χρονη Μακένζι ανέφερε μέσω του ολοκαίνουργιου λογαριασμού της στο Twitter ότι αισθάνεται ευγνώμων που η διαδικασία της μοιρασιάς τελείωσε και ότι «ανυπομονεί» για την επόμενη φάση της ζωής της.

Ο Τζεφ Μπέζος, επίσης μέσω Twitter, ευχαρίστησε τους φίλους και τους συγγενείς του που του συμπαραστάθηκαν και τον περιέβαλαν με την αγάπη τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά φυσικά στην γενναιόδωρη πρώην σύζυγό του. «Είμαι ευγνώμων για την στήριξη και την καλοσύνη της και ανυπομονώ να χτίσουμε τη νέα μας σχέση ως φίλοι και συνεργάτες. Στη μέχρι τώρα συνεργασία μας, η Μακένζι επιδείκνυει κάθε φορά τις πλούσιες ικανότητές της. Υπήρξε μια εκπληκτική συνεργάτιδα, σύμμαχος και μητέρα. Είναι επινοητική, πανέξυπνη και τρυφερή και στο μέλλον είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσω να μαθαίνω από εκείνη», έγραψε στην ανάρτησή του ο ιδρυτής της Amazon.


Δείτε βίντεο: Τζεφ Μπέζος : Έτσι ... «έριξε» ο Mr Amazon την πρώην του στη μοιρασιά των 144 δισ. δολαρίων!
Τζεφ Μπέζος : Έτσι ... «έριξε» ο Mr Amazon την πρώην του στη μοιρασιά των 144 δισ. δολαρίων!







H ευγνωμοσύνη του Μπέζος και το εγκώμιο που έπλεξε στην πρώην του είναι απολύτως κατανοητή, δεδομένων των απρόσμενα ευνοϊκών για αυτόν όρων του διαζυγίου.

Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τις αποδείξεις του εξωσυζυγικού δεσμού του μεγιστάνα που θα δικαιολογούσαν πολύ υψηλότερες αξιώσεις από την πρώην του.

Αυτό ωστόσο που όλοι αναρωτιούνται είναι για ποιο λόγο η Μακένζι, που βοήθησε να στηθεί η Amazon από τα πρώτα κιόλας βήματά της το 1994, δέχτηκε τελικά να αποχωρήσει από τον γάμο της με μόλις... τα μισά απ' όσα δικαιούνταν, μετά από 26 χρόνια κοινής συμπόρευσης με τον Μπέζος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης