H ερευνήτρια της NASA Ελένη Αντωνιάδου είναι η πρώτη Ελληνίδα Barbie

H ερευνήτρια της NASA Ελένη Αντωνιάδου είναι η πρώτη Ελληνίδα Barbie

Επίσημη ανακοίνωση από την Mattel για την Ελένη Αντωνιάδου, η οποία ως ερευνήτρια της NASA έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων και επελέγη ως η πρώτη Ελληνίδα που γίνεται κούκλα της διάσημης σειράς ως γυναίκα-πρότυπο

barbie_main01
Η Mattel ξεκίνησε τους εορτασμούς για τα 60 χρόνια της Barbie, της Νo1 κούκλας σε όλο τον κόσμο που σχεδιάστηκε για να εμπνέει κάθε κορίτσι ώστε να μπορεί να γίνει ό,τι ονειρεύεται. Φέτος, με αφορμή τα 60 χρόνια Barbie  και τιμώντας τα ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα, η Barbie παρουσιάζει την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model , την Ελένη Αντωνιάδου. H Ελένη Αντωνιάδου είναι μια νέα, δυναμική γυναίκα και ερευνήτρια στη NASA. Η δουλειά, η εξειδίκευση και τα επιτεύγματά της αναγνωρίζονται από όλον τον κόσμο καθώς έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων, μιας πρωτοποριακής και φιλόδοξης μεθόδου που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Mattel.

Η ίδια δήλωσε σχετικά: «Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω. Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος όταν κάνεις μικρά, μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί. Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!»
Εleni_Αntoniadou


Η Lisa McKnight, Senior Vice President και General Manager της Barbie δήλωσε: «Εδώ και 60 χρόνια, η Barbie εμπνέει τα κορίτσια να πιστέψουν στον εαυτό τους και να δουν πως έχουν επιλογές. Με πάνω από 200 καριέρες, 6 υποψηφιότητες για πρόεδρος και ένα ταξίδι στο φεγγάρι, πριν τον Neil Armstrong, η Barbie συνεχίζει να εξελίσσεται ως ένα σύγχρονο πρότυπο για όλες τις ηλικίες», και συμπλήρωσε: «Η Barbie πιστεύει πως τα κορίτσια δεν πρέπει να γνωρίσουν έναν κόσμο, μια δουλειά ή ένα όνειρο που να μην έχουν κατακτήσει οι γυναίκες. Μέσω των παγκόσμιων στρατηγικών μας, ξεκινάει ένα κίνημα για να γίνει η Barbie ως το απόλυτο brand ενδυνάμωσης των κοριτσιών».
barbie02
barbie03
Κλείσιμο

9 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Barbie ως πρότυπο που εμπνέει τα κορίτσια

Η Barbie τιμάει περισσότερες από 20 γυναίκες, από διαφορετικές ηπείρους και χώρες, από 19 έως και 85 ετών και μιλούν σε 13 γλώσσες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και την πιο διαφοροποιημένη σειρά από γυναίκες-πρότυπα που βραβεύτηκαν και τιμήθηκαν από την Barbie, συνεχίζοντας το πρόγραμμα ‘’Shero’’ που ξεκίνησε το 2015.

Αυτές οι γυναίκες λαμβάνουν την υψηλότερη αναγνώριση της Barbie, μια μοναδική και προσωποποιημένη κούκλα που φτιάχτηκε για να τιμήσει το ρόλο τους ως πρότυπα κοριτσιών ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, τιμάμε την Ελένη Αντωνιάδου για την προσφορά της στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές.

Η Barbie Vlogger διακρίθηκε ως κορυφαία influencer των κοριτσιών στο YouTube με πάνω από 108 εκατομμύρια προβολές.

Δημιουργώντας μια μοναδική και επετειακή σειράπροϊόντων, ενθαρρύνει τα κορίτσια να ονειρεύονται. Πριγκίπισσα, Πρόεδρος κράτους, Αστροναύτης, Κτηνίατρος… η Barbie σπάει κάθε όριο!

Η σειρά επαγγελμάτων της Barbie για τα 60 χρόνια, γιορτάζει έξι καριέρες που βρίσκονται από την αρχή στην συλλογή της Barbie και εξακολουθούν να είναι επαγγέλματα που περιορισμένα εκπροσωπούνται από γυναίκες, όπως αστροναύτης, πιλότος, αθλήτρια, δημοσιογράφος, πολιτικός και πυροσβέστης.

Η μάρκα έχει συνεργάτες από πολλές ειδικότητες, όπως fashion, food, beauty, travel ώστε να την επέτειο.

πηγή: infokids
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης