Ο Έλον Μασκ εργάζεται ακόμη και στις οικογενειακές στιγμές

Ο Έλον Μασκ εργάζεται ακόμη και στις οικογενειακές στιγμές

Ο ιδρυτής της Tesla εργάζεται έως και 100 ώρες την εβδομάδα και απαντάει στα email του, ενώ παίζει με τους γιους του

Ο Έλον Μασκ εργάζεται ακόμη και στις οικογενειακές στιγμές
Αν είσαι πατέρας που δουλεύει όλη την ημέρα για να καταφέρει να συγκεντρώσει ένα αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά παραμελεί την οικογένειά του, ήρθε η ώρα της απενοχοποίησης. Το ίδιο κάνει και ο Έλον Μασκ! Μόνο που εκείνος κερδίζει μερικά εκατομμύρια δολάρια παραπάνω από σένα, ετησίως, δουλεύοντας από 85 έως 100 ώρες την εβδομάδα, άρα καλύτερα να μη διαβάσεις το παρακάτω κείμενο γιατί θα σε κάνει να νιώσεις ακόμη χειρότερα. 

Ο Μασκ σύμφωνα με το Bloomberg αξίζει σε προσωπικό επίπεδο περίπου 22 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά έχει πολύ χαμηλότερο μισθό, καθώς τα περισσότερα χρήματα μένουν στην εταιρεία και επίσης έχει τον… βραχνά του να πιάνει τους στόχους που ο ίδιος θέτει, ώστε η Tesla ή η FalconX να γιγαντώνονται ακόμη περισσότερο. 

Σε κάθε περίπτωση ο πολυεκατομμυριούχος περνάει πολλές ώρες της ημέρας δουλεύοντας και έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει ελάχιστα πράγματα και σπάνια. Δευτέρα και Παρασκευή ασχολείται με την FalconX και τα διαστημικά ταξίδια. Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη προσπαθεί να ξεκλειδώσει τα μυστικά της μελλοντικής αυτοκίνησης από το γραφείο του στην Tesla. Τα Σαββατοκύριακα είτε θα ασχολείται με την FalconX κάπως πιο χαλαρά, είτε θα κάνει κάποιο ταξίδι. Ακόμη και τότε του μένει ελάχιστος χρόνος για την οικογένειά του η οποία περιλαμβάνει πέντε γιους και μια σύζυγο φυσικά. 

«Αυτό που διαπιστώνω είναι πως μπορώ τις στιγμές που παίζω με τους γιους μου να απαντάω και σε κάποιο email. Μπορώ να είμαι μαζί τους και να συνεχίζω να δουλεύω. Διαφορετικά δεν θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου σωστά», δήλωσε πριν μερικά χρόνια αναφερόμενος στον συνδυασμό οικογενειακών υποχρεώσεων και εργασίας. Κοιμάται περίπου έξι ώρες κάθε 24ωρο και ποτέ πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Δεν παίρνει πρωινό. Προτιμά έναν καφέ και μια ομελέτα στα γρήγορα. Μεσούσης της ημέρας παίρνει ένα πεντάλεπτο γεύμα συνήθως σε ένα γραφείο ή σε κάποια αίθουσα συνεδριάσεων και αν το απόγευμα έχει κάποιο δείπνο εργασίας τρώει κάτι πιο χορταστικό. 

Το 80% του χρόνου εργασίας το αφιερώνει στο σχεδιασμό αυτοκινήτων, διαστημοπλοίων ή… φλογοβόλων αλλά και στον σχεδιασμό λειτουργίας τους. Διαβάζει όσο περισσότερο μπορεί και ανάμεσα στις βιογραφίες διασήμων, βρίσκει χρόνο και για την επιστημονική φαντασία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ενώ επισκέπτεται το γυμναστήριο της Tesla το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. 
Κλείσιμο

Αποφεύγει τις περισσότερες τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ χρησιμοποιεί διαφορετικές και αόριστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις για την επικοινωνία του, προκειμένου να μην δέχεται διαφημιστικά μηνύματα και να μην αποτελεί εύκολο στόχο για τους χάκερς. Εκείνο που δεν παραλείπει ποτέ στην καθημερινή του ρουτίνα είναι ένα ή και περισσότερα ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Κουραστική η ζωή του δισεκατομμυριούχου! 


Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης