Σωτήρης Τσαφούλιας: Ο λόγος που γίνεται αυτό με τον Πάνο Βλάχο είναι για να τραβηχτεί η προσοχή μας από την υπόθεση των Τεμπών

Σωτήρης Τσαφούλιας: Ο λόγος που γίνεται αυτό με τον Πάνο Βλάχο είναι για να τραβηχτεί η προσοχή μας από την υπόθεση των Τεμπών

«Εκμεταλλευόμαστε ένα γεγονός, για να δώσουμε την προσοχή μας κάπου αλλού» πρόσθεσε ο σκηνοθέτης

tsafoulias-vlaxos
Ο Σωτήρης Τσαφούλιας έκανε κάποιες δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης την οποία σκηνοθετεί.

Ο σκηνοθέτης σχολίασε, ανάμεσα σε άλλα, τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο συνεργάτης του, Πάνος Βλάχος, μετά τον στίχο που τραγούδησε επί σκηνής σε εμφάνιση του στη Θεσσαλονίκη, «μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz9pho6fc73l)

Κλείσιμο
Αρχικά, ο Σωτήρης Τσαφούλιας δήλωσε: «Σε κάθε πρεμιέρα τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ έντονα. Είναι ένα πολύ ωραίο και ανθρώπινο έργο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σήμερα στην πρεμιέρα, μαζί με φίλους και συνεργάτες, θα το δούμε όλοι μαζί και θα το απολαύσουμε».

Για το περιστατικό με τον Πάνο Βλάχο, σχολίασε: «Δεν θεωρώ τίποτα τυχαίο, χωρίς να είμαι ούτε συνωμοσιολόγος, ούτε τίποτα. Πιστεύω ότι ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να τραβηχτεί η προσοχή μας από την υπόθεση των Τεμπών. Εκμεταλλευόμαστε ένα γεγονός, για να δώσουμε την προσοχή μας κάπου αλλού».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σωτήρης Τσαφούλιας τοποθετείται για το θέμα. Σε τηλεφώνημα που είχε κάνει στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται», ο σκηνοθέτης είχε τονίσει:  «Επειδή έχουν ακουστεί πάρα πολλά πράγματα τον τελευταίο καιρό κι επειδή και εμένα με έχουν μαλώσει κάποιες εκπομπές, γιατί είχα το θράσος να αργήσω να ενημερωθώ και να τοποθετηθώ για το θέμα, θέλω να τοποθετηθώ και να πω ότι δεν είναι επιχείρημα αν έστω και ένας που ακούει δεν καταλαβαίνει και να προσέχουμε τι λέμε. Τότε θα έπρεπε να αποσύρουμε τη Μήδεια, μη τυχόν κάποια γυναίκα σκοτώσει τα παιδιά της και τεμαχίσει τον αδελφό της για να εκδικηθεί τον άντρα της. Το να προσέχουμε τι λέμε δεν θα έπρεπε να αφορά την Τέχνη και ειδικά τη σάτιρα» και πρόσθεσε:

 «Δεύτερον, δεν υπάρχει πτυχίο σατυρικού καλλιτέχνη για να πούμε ποιος δικαιούται και ποιος όχι να κάνει σάτιρα. Σε ό,τι έχει να κάνει με την προτροπή της βίας, να σας θυμίσω ότι υπάρχει συνάνθρωπός μας που ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για τον Πάνο Βλάχο, όταν ο ίδιος πριν χρόνια, στην υπόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έδινε οδηγίες σε γυναικοκτόνους πώς να κάνουν τον φόνο και να μείνουν μόνο τέσσερα χρόνια στη φυλακή για να μη καταστρέψουν τη ζωή τους».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz7cypp59lfl)

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είχε αναφέρει επίσης: «Έρχεται ο δημοσιογράφος που έχει τη διένεξη με τον Πάνο Βλάχο, που μπορούσε να κάνει πλάκα με τις σφαίρες που είχε δεχτεί ο κύριος Κοτζιάς, αλλά εξέλαβε ως βία το τραγούδι του Πάνου. Το τραγούδι παίζει ένα χρόνο στα ραδιόφωνα. Αν αυτό το πράγμα που πολλές εκπομπές το θεώρησα a priori προτροπή σε φόνο και βία και έχοντας αυτή τη γνώση και την πεποίθηση το αναμετέδωσαν, τι πρέπει να κάνει ο εισαγγελέας; Ο Βλάχος τραγουδούσε σε 500 άτομα, οι εκπομπές αυτές δείξανε το βίντεο σε 6 εκ. κόσμο. Όταν γνωρίζεις ότι ένα πράγμα προτρέπει σε βία και το αναπαράγεις, αν ο εισαγγελέας πρέπει να δέσει τον Πάνο Βλάχο, σε όσους το αναπαρήγαγαν τι πρέπει να κάνει; Επειδή έχω κάνει τρεις αστυνομικές σειρές και όταν τις έκανα, έκανα μεγάλη έρευνα, δεν γνώρισα ποτέ μου νεκρόσακο να χωράει δυο ανθρώπους. Όταν μιλάμε για έναν δημοσιογράφο και έναν πολιτικό, το μυαλό οποιουδήποτε νοήμονα ανθρώπου θα έπρεπε να πάει στο τσουβάλιασμα. Αυτό ήταν το νόημα του τραγουδιού».

Το περιστατικό με τον στίχο που προκάλεσε
Ο Πάνος Βλάχος σε μία εμφάνιση που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, τραγούδησε μεταξύ άλλων τον στίχο «μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε», προκαλώντας αντιδράσεις.


Λίγες ημέρες αργότερα, απάντησε μέσω Instagram ως εξής: «Οι στίχοι και η τέχνη μου δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν τη βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτυρα που γεννούν τη βία. Βάλτε με και εμένα μέσα στον σάκο. Ίσως έτσι να έρθουμε πιο κοντά».

Φωτογραφία: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Πάθος, μίσος και πολλά λεφτά - Η μοιραία σχέση του δολοφόνου με την οικογένεια Καρνέση

Ποια είναι η αίρεση των Άμις από την οποία επηρεάστηκαν οι Παλαιοχριστιανοί της Κορινθίας

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, τα σκυλάδικα και η πολιορκία στη Ράντου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης