Ρόμπι Γουίλιαμς: Αποκάλυψε ότι κάποτε έτρωγε μόνο μία μπανάνα την ημέρα, στο αποκορύφωμα της μάχης του με την ανορεξία

Ρόμπι Γουίλιαμς: Αποκάλυψε ότι κάποτε έτρωγε μόνο μία μπανάνα την ημέρα, στο αποκορύφωμα της μάχης του με την ανορεξία

«Ήταν είτε περιορισμός είτε υπερκατανάλωση τροφής, ποτέ δεν το κατάφερα σωστά» δήλωσε ο τραγουδιστής

robbie_williams__2_
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς αποκάλυψε πώς κάποτε ζούσε με μία μπανάνα την ημέρα στο αποκορύφωμα της μάχης του με τη διατροφική διαταραχή.

Ο 49χρονος πρώην τραγουδιστής των «Take That», ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix, μίλησε για την εμπειρία του με την ανορεξία.

Το νέο του ντοκιμαντέρ ασχολείται, ανάμεσα σε άλλα, με μια ιδιαίτερα ανησυχητική περίοδο της ζωής του, όταν ο  τραγουδιστής συνήθιζε να τρώει μόνο μια μπανάνα την ημέρα, επιβιώνοντας με μονάχα 90 θερμίδες.

Μιλώντας στη Sun για εκείνη την περίοδο, ο Ρόμπι εξήγησε: «Υπήρχε μια συνολική διατροφική διαταραχή που με συνόδευε σε όλη μου τη ζωή, είναι ένα μείγμα όλων των διαταραχών».
Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είχα "bigorexia" (μεγαλορεξία) που είναι να σκέφτεσαι ότι δεν έχεις μυς και μέγεθος και ανορεξία. Υπάρχει όμως μια λέξη που λείπει, και αυτή είμαι εγώ. Ήταν είτε περιοριστική είτε υπερφαγία - ποτέ δεν το είχα σωστά... υπάρχει διατροφική διαταραχή, απλά δεν είμαι σίγουρη ποια είναι η δική μου μάρκα».

Η ανορεξία είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια κατά την οποία το άτομο περιορίζει την πρόσληψη τροφής, γεγονός που συχνά του προκαλεί σοβαρό μειωμένο βάρος. Πολλοί ασκούνται επίσης υπερβολικά. Ορισμένοι πάσχοντες μπορεί να βιώνουν περιόδους αδηφαγίας, ακολουθούμενες από καθαρμούς. Οι πάσχοντες έχουν συχνά μια διαστρεβλωμένη εικόνα του εαυτού τους και νομίζουν ότι είναι μεγαλύτεροι από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Ο τραγουδιστής έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για τη συνεχιζόμενη μάχη του με τη σωματική δυσμορφία.

Τον Ιούλιο, ο τραγουδιστής μίλησε για την απώλεια βάρους του, αφού οι θαυμαστές παρατήρησαν την αδυνατισμένη σωματική του διάπλαση.

Κλείσιμο
Ανέβασε ένα σχέδιο στους 2,7 εκατομμύρια οπαδούς του στο Instagram, στο οποίο απεικονίζονται δύο χαρακτήρες, ο ένας λέει: «Το παρατράβηξε» και ο άλλος λέει: «Αχ, να 'σαι καλά».


Ως μέρος της λεζάντας, ο Ρόμπι έγραψε: «Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο για την αυτο-απεχθάνομαι σε ό,τι αφορά την εικόνα του σώματός μου. Σαν καθαρό αυτο-μίσος. Η ασχήμια του να αισθάνεσαι άσχημος. Είμαι δυσμορφικός στο σώμα και πάνω από τη δυσμορφία μου κατά καιρούς, μπορεί να είμαι 40+ κιλά υπέρβαρος. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι βλέπει το μυαλό μου. Ή ίσως όχι, όπως και να έχει, είναι μια καταστροφή. Αυτή τη στιγμή είμαι κοκαλιάρης... Αλλά επειδή είμαι ο εαυτός μου, το μυαλό μου λέει: "Γαμ**** υπέροχα Ρομπ, κατάφερες να γίνεις αδύνατος και τώρα είσαι γέρος, συγχαρητήρια. Ο αγώνας είναι πραγματικός, η θλίψη σοκαριστική. Το είχα σε όλη μου τη ζωή. Και δεν πρόκειται να μειωθεί».

Η δυσμορφική διαταραχή του σώματος (BDD) ή δυσμορφία του σώματος είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας κατά την οποία το άτομο περνάει πολύ χρόνο ανησυχώντας για τα ελαττώματα της εμφάνισής του. Αυτά τα ελαττώματα είναι συχνά απαρατήρητα για τους άλλους. Άτομα κάθε ηλικίας μπορούν να έχουν BDD, αλλά είναι πιο συχνή στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες. Επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών η 40χρονη που σκοτώθηκε όταν την παρέσυρε το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη


Ποια είναι η τηλεοπτική σειρά που προκάλεσε υστερία και μετατραυματικές διαταραχές


Φρίκη στη Ρωσία: Ιερέας σκότωσε και αποκεφάλισε τη σύζυγό του μπροστά στην 8χρονη κόρη τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης