Lizzo: Προωθούσε το body positivity, αλλά εξευτέλιζε τις χορεύτριές της - Οι αποκαλύψεις σε βάρος της

Lizzo: Προωθούσε το body positivity, αλλά εξευτέλιζε τις χορεύτριές της - Οι αποκαλύψεις σε βάρος της

Μετά τη μήνυση που κατέθεσαν τρεις γυναίκες εναντίον της, άτομα από το εργασιακό της περιβάλλον την κατηγορούν για τη συμπεριφορά της

lizzo__1_
Από όταν βγήκε στη δημοσιότητα, η Lizzo έχτιζε το προφίλ της γυναίκας που προωθεί την ιδέα του body-positivity, στηρίζει το γυναικείο φύλο και είναι υπέρμαχος των δικαιώματων τους.

Κανείς δεν περίμενε πως η τραγουδίστρια θα έφτανε στο σημείο να αντιμετωπίζει τέτοιες κατηγορίες. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ταπείνωνε τις χορεύτριες με τις οποίες συνεργαζόταν πολύ συχνά, τις εξευτέλιζε, ενώ καμία δεν χαιρόταν τη συνεργασία μαζί της, καθώς το εργασιακό περιβάλλον ήταν παραπάνω από τοξικό.


Κλείσιμο
Ο δικηγόρος των γυναικών που μήνυσαν τη Lizzo, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του: «Ο τρόπος, με τον οποίο η Lizzo και η ομάδα της αντιμετώπισαν τους καλλιτέχνες τους φαίνεται πως είναι αντίθετος με όλα αυτά που υποστηρίζει δημόσια η Lizzo. Ιδιωτικά, ντροπιάζει τους χορευτές της και τους υποτιμά, με τρόπους που δεν είναι μόνο παράνομοι, αλλά και απολύτως αποθαρρυντικοί».

Η Αριάνα Ντέιβις και η Κρίσταλ Γουίλιαμς είναι δύο από τις χορεύτριες που εμπλέκονται στην υπόθεση και συνεργάστηκαν με τη Lizzo στο σόου της «Watch Out for the Big Grrrls», πριν τελικά απολυθούν. Η τρίτη είναι η Νοέλ Ροντρίγκεζ, η οποία εμφανίστηκε στο μουσικό βίντεο «Rumors», το 2021, πριν προσληφθεί ως μόνιμη χορεύτριά της. Η ίδια παραιτήθηκε νωρίτερα φέτος.

Σύμφωνα με τις αγωγές που έχουν κατατεθεί, η Lizzo «προσκαλούσε τα μέλη του καστ να αγγίζουν εναλλάξ τους γυμνούς performers, μέσα σε ένα στριπ κλαμπ. Φέρεται πως οι χορεύτριες εξαναγκάζονταν να πιάνουν δονητές που εκτοξεύονταν από τους κόλπους των εργαζομένων στο στριπ κλαμπ και να τρώνε μπανάνες που προεξέχουν επίσης από τους κόλπους άλλων γυναικών».

Πιο αναλυτικά, οι χορεύτριες ισχυρίζονται ότι σε κάποιο ταξίδι τους για live εμφάνιση στο Άμστερνταμ τον Φεβρουάριο του 2023, η Lizzo τις προσκάλεσε σε βραδινή έξοδο στην πόλη και κατέληξαν στη δημοφιλή περιοχή Red Light.


«Tα πράγματα ξέφευγαν γρήγορα. Η Lizzo άρχισε να προσκαλεί τα μέλη του καστ να αγγίζουν εκ περιτροπής τους γυμνούς performers, δονητές από τους κόλπους τους και να τρώνε μπανάνες από τους κόλπους ιερόδουλων» αναφέρει η μήνυση, προσθέτοντας ότι η Lizzo φέρεται να «πίεσε» και να «παρακίνησε» την μια εκ των μηνυτριών να αγγίξει ένα από τα γυμνά στήθη των γυναικών που εργάζονταν σε κάποιο από τα κλαμπ.

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς καμία δήλωση μέχρι ώρας από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια που κατά τα άλλα προασπίζεται ένθερμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και «ηγείται» άτυπα του body positivity κινήματος στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Tην ίδια ώρα βέβαια, έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις σχετικά με τον χαρακτήρα της Lizzo, από ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί της στο παρελθόν.

Μία από αυτούς είναι και η Σοφία Άλισον, η οποία αποκάλυψε πως αποχώρησε από τη θέση της σκηνοθέτιδας του ντοκιμαντέρ της Lizzo, το 2019, επειδή η ίδια την κακομεταχειρίστηκε.

«Μου φέρθηκε με μεγάλη ασέβεια. Είδα πόσο αλαζονική, εγωκεντρική και αγενής είναι», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν προστατεύτηκα και ρίχτηκα σε μια άθλια κατάσταση με λίγη υποστήριξη. Το πνεύμα μου μου είπε να τρέξω όσο πιο γρήγορα μπορώ και είμαι τόσο ευγνώμων που εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου».

Ανέφερε επίσης, πως «αισθανόταν βαθιά πληγωμένη» από την εμπειρία αυτή, όμως με τα χρόνια κατάφερε να «θεραπευτεί». Διαβάζοντας ωστόσο, τους ισχυρισμούς των χορευτριών, συνειδητοποίησε «πόσο επικίνδυνη ήταν αυτή η κατάσταση και αυτό το είδος κατάχρησης της εξουσίας, που συμβαίνει όλο και πιο συχνά».

Μετά τις αποκαλύψεις και τη μήνυση που κατέθεσαν οι τρεις γυναίκες, ακόμα μια πρώην χορεύτρια της Lizzo, επιβεβαίωσε πως η κατάσταση ήταν ακριβώς όπως την περιγράφουν.

Ο λόγος για την Κόρτνεϊ Χόλινγκεστ, η οποία σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε: «Μια διευκρίνηση. Δεν είμαι εκτός της αγωγής. Αυτή ήταν λίγο πολύ η εμπειρία μου, όσο καιρό βρισκόμουν εκεί. Ένα μεγάλο μπράβο στις χορεύτριες που είχαν το θάρρος να το φέρουν αυτό στο φως».
lizzo1
Η πρώην υπεύθυνη δημιουργίας της Lizzo, Κουίν Γουίλσον αναδημοσίευσε την ανάρτηση της Κόρτνεϊ και ανέφερε πως «υπάρχει λόγος που έχει φύγει εδώ και τρία χρόνια από την ομάδα της».

«Αναφορικά με όσα είπε η Κόρτνεϊ... Δεν είμαι μέρος αυτού του κόσμου για περίπου τρία χρόνια κι υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό. Θαυμάζω το θάρρος αυτών των χορευτριών να το φέρουν στο φως. Και θρηνώ για τη δική μου εμπειρία. Θα εκτιμήσω να μου δώσετε τον χώρο μου για να κατανοήσω τα συναισθήματά μου», έγραψε στο story της.

lizzo3

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

«Αφού δεν φύγαμε από εκεί με χολέρα τυχεροί είμαστε», λέει συνοδός παιδιού ΑμέΑ στην κατασκήνωση της Μπούκας

Οι νέες κατηγορίες κατά του Τραμπ που «πυροδότησε με ψέματα την εισβολή στο Καπιτώλιο» - Τι ποινές αντιμετωπίζει

Ζήσαμε τον θερμότερο Ιούλιο της τελευταίας 14ετίας στην κεντρική και νότια Ελλάδα - Τα στοιχεία για την Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης