Ίνγκα Σουένσον: Πέθανε στα 90 της η πρωταγωνίστρια του «Benson» και σταρ του Μπρόντγουεϊ

Ίνγκα Σουένσον: Πέθανε στα 90 της η πρωταγωνίστρια του «Benson» και σταρ του Μπρόντγουεϊ

Η ηθοποιός είχε κερδίσει τρεις υποψηφιότητες για Emmy και μία για Χρυσή Σφαίρα

inga_swenson__1_
Η Ίνγκα Σουένσον πέθανε από φυσικά αίτια, ενώ διέμενε σε κέντρο περίθαλψης και φροντίδας στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 90 ετών.

Ο γιος της Σουένσον, Μαρκ, δήλωσε στο TMZ τα θλιβερά νέα. Και ο Λόουελ Χάρις, σύζυγός της επί 70 χρόνια, μοιράστηκε ότι ήταν στο πλευρό της όταν πέθανε - περίπου έξι μήνες αφότου η υγεία της άρχισε να φθίνει.

Η καριέρα της Σουένσον στην τηλεόραση απογειώθηκε όταν ανέλαβε τον ρόλο της Γερμανίδας μαγείρισσας Γκρέτσεν Κράους στη δημοφιλή τηλεοπτική κωμική σειρά «Benson», η οποία προβλήθηκε στο ABC από το 1979 έως το 1986.
Το «Benson» ήταν αρχικά ένα spin-off της δημοφιλούς κωμικής σειράς «Soap», στην οποία ο χαρακτήρας της Σουένσον απολάμβανε μια σειρά πολλών επεισοδίων. Κατά τη διάρκεια περισσότερων από 150 επεισοδίων στο «Benson», η ηθοποιός έγινε γνωστή και εκτιμήθηκε για τον κωμικό της συγχρονισμό, καθώς αναγνωρίστηκε και κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Emmy και μια Χρυσή Σφαίρα.

Μετά το «Benson», η ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε σειρές όπως το «North & South» και το «Nutcracker: Money, Madness & Murder» και έκανε εμφανίσεις σε επεισόδια των σειρών «Newhart», «The Golden Girls και Hotel».

Η Σουένσον ήταν επίσης αστέρι του Μπρόντγουεϊ, κερδίζοντας δύο υποψηφιότητες για βραβείο Tony καλύτερης ηθοποιού σε μιούζικαλ για τις πρωταγωνιστικές της εμφανίσεις ως Λίζι Κάρι στο «110 in the Shade και Irene Adler στο Baker Street».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης «παραίτησε» τον Μηταράκη γιατί πήγε διακοπές ενώ ο τόπος καιγόταν

Γιώργος Πατούλης για το ζεϊμπέκικο: Ζητώ συγγνώμη, ήταν μία κακιά στιγμή

Coldpay: Διπλό «sold out» στo Ολυμπιακό Στάδιο, ξεπούλησαν ακόμα και τα εισιτήρια των €995
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης