Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Από την πασαρέλα στο «πορνό βασανιστηρίων» του HBO

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Από την πασαρέλα στο «πορνό βασανιστηρίων» του HBO

H 24χρονη κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί πρωταγωνιστεί δίπλα στον «Weeknd» στη σειρά «The Idol», που χαρακτηρίστηκε ως «torture porn»

lily-rose-depp-mak
Το όνομα της Λίλι Ρόουζ Ντεπ πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα, σε πολλά δημοσιεύματα κι αυτό λόγω της ερμηνείας της στη σειρά «The Idol», που χαρακτηρίστηκε ως «torture porn».

Η 24χρονη ηθοποιός υποδύεται την τραγουδίστρια Τζοσλίν, η οποία υπέστη έναν νευρικό κλονισμό, κατά τη διάρκεια μίας περιοδείας της. Λίγο αργότερα, γνωρίζει τον μυστηριώδη ιδιοκτήτη των νυχτερινών κέντρων «Tedros» (The Weeknd).
lily-rose

Βασικό στοιχείο της σειράς αποτελεί η σαδιστική βία, καθώς και τα βασανιστήρια. Επίσης, κυριαρχεί το γυμνό, ενώ δεν είναι λίγες οι σκηνές που παρουσιάζουν αυνανισμό ή και στραγγαλισμό. Σε μία από αυτές, η ηθοποιός καλείται να συνευρεθεί ερωτικά με κάποιον, υπό την απειλή μαχαιριού.

Πολλοί από εκείνους που παρακολούθησαν τη σειρά, υποστήριξαν πως θυμίζει «πορνό βασανιστήριο ή ακόμα και φαντασίωση βιασμού». Ωστόσο, η Λίλι Ρόουζ Ντεπ δεν πτοείται από τα επικριτικά σχόλια και αντιθέτως, «θεωρεί πως κάτι έχει κάνει σωστά για να τραβήξει τόσο την προσοχή», όπως λέει πηγή από το περιβάλλον της στη DailyMail.
lily-rose-depp-mak__1_
Οι κριτικοί Ματ Ντόνελι και Ζακ Σαρφ έγραψαν: «Σκηνές εκδικητικού πορνό με σωματικά υγρά στο πρόσωπο της Λίλι Ρόουζ Ντεπ, αυνανισμός με παγάκια, απατεώνες ιδιοκτήτες νυχτερινών κλαμπ και άθλιοι συκοφάντες του Χόλιγουντ γέμισαν τα δύο πρώτα επεισόδια της ήδη αμφιλεγόμενης σειράς».

Η πλοκή του «Idol»

Αφού ένας νευρικός κλονισμός εκτροχίασε την τελευταία περιοδεία της Τζόσλιν (Λίλι Ρόουζ Ντεπ), είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει ως η μεγαλύτερη και πιο σέξι ποπ σταρ της Αμερικής. Τα πάθη της αναζωπυρώνονται από τον Τέντρος (The Weeknd), έναν ιμπρεσάριο νυχτερινών κέντρων με βρώμικο παρελθόν. Η ρομαντική της αφύπνιση θα την οδηγήσει σε νέα ένδοξα ύψη ή στα πιο βαθιά και σκοτεινά βάθη της ψυχής της;

Δείτε το τρέιλερ:

Κλείσιμο
The Idol | Official Trailer | HBO
Ο «περήφανος» Τζόνι Ντεπ

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο 76ο ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών στις 22 Μαΐου και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έμειναν ασχολίαστες οι... υπερβολικές σεξουαλικές σκηνές που περιέχει. Αν και το «Idol» έχει αυτή τη στιγμή, πρωτιά στις αρνητικές κριτικές και πολύ χαμηλή βαθμολογία στο Rotten Tomatoes, ο Τζόνι Ντεπ δηλώνει περήφανος για την κόρη του, καθώς «χαράζει τη δική της καριέρα και προκαλεί τον εαυτό της να αναλάβει ρόλους που την ενδιαφέρουν και τη δοκιμάζουν».

Υπέρ της βέβαια, λειτουργεί το γεγονός ότι ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε το όνομα των διάσημων γονιών της. Τόσο ο Τζόνι Ντεπ, όσο και η Βανέσα Παραντί αποτελούν δύο μεγάλα ονόματα στον χώρο του θεάματος. Ακόμα και στα πρώτα της βήματα, στο μόντελινγκ, κατάφερε να ανελιχθεί βασισμένη στα δικά της προσόντα.


Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός το 2014, λίγο καιρό αφού εγκατέλειψε το σχολείο, με έναν μικρό ρόλο στην κωμωδία τρόμου «Tusk». Το 2015, σε ηλικία 16 ετών, μετά από απόφαση του Καρλ Λάγκερφελντ, έγινε μοντέλο του γαλλικού οίκου μόδας «Chanel». Έκτοτε ασχολήθηκε με το μόντελινγκ, προωθώντας το brand και στην πασαρέλα, ενώ φωτογραφήθηκε και για περιοδικά μόδας όπως τα Vogue, Glamour, Elle, iD, Wonderland, Love, Madame Figaro, W και V. Το 2016, η Ντεπ επανέλαβε τον ρόλο της στο spin-off του «Tusk», «Yoga Hosers».


Εμφανίστηκε επίσης, στα «Planetarium», «Les Fauves», «A Faithful Man», στο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Netlfix, «Period», στη γαλλική ανεξάρτητη μικρού μήκους ταινία «Quel Joli Temps Pour Jouer Ses Vingt-ans», όπου και πρωταγωνίστησε δίπλα στη θεία της, Άλισον Παραντί, στο «My Last Lullaby», στην ιστορική πολεμική ταινία «The King», στο «Crisis», «Voyagers», «Silent Night» και «Λύκος».

planetarium
Planetarium

Φέτος, η Λίλι Ρόουζ Ντεπ έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο πρωταγωνιστώντας στη δραματική σειρά του HBO «The Idol» δίπλα στον Καναδό τραγουδιστή, The Weeknd. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 22 Μαΐου στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Ο τίτλος «nepo baby»

Σε συνέντευξή της στο «Elle» το 2022, η 24χρονη Ντεπ μίλησε για τον τίτλο που της έχουν δώσει και την ενοχλεί, «nepo baby», δηλαδή «παιδί του νεποτισμού». «Για τις γυναίκες νομίζω πως ακούγεται περισσότερο αυτό και δεν νομίζω πως είναι σύμπτωση. Μου φαίνεται περίεργο πραγματικά να περιορίζεις κάποιον, απλά και μόνο λόγω της οικογένειάς του. Δεν βγάζει νόημα. Αν κάποιου η μητέρα και ο πατέρας είναι γιατροί και το παιδί γίνει κι εκείνο γιατρός, κανείς δεν θα σκεφτεί ότι ακολούθησε αυτό το επάγγελμα, μέσω των γονιών του. Θα σκεφτούν ότι όντως πήγε στην ιατρική σχολή και εκπαιδεύτηκε. Δεν ισχύει το ίδιο στον χώρο του θεάματος», δήλωσε η Λίλι Ρόουζ Ντεπ, εξηγώντας πως έχει βιώσει πολλές τέτοιες συμπεριφορές, λόγω των διάσημων γονιών της.

Εξήγησε μάλιστα, πως κατανοεί πλήρως το γεγονός ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει για την οικογένειά της, όμως δεν μπορεί να δεχτεί ότι κάποιοι νομίζουν πως «παίρνει δουλειές, επειδή είναι κόρη του Ντεπ και της Παραντί».

johnny-depp
Τζόνι Ντεπ και Βανέσα Παραντί

«Μπορεί να έχεις ένα "μέσο" και να βάλεις το πόδι σου μέσα από την πόρτα, αλλά αν δεν είσαι καλός, θα παραμείνεις εκεί. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να κάνεις για να αποδείξεις ότι το αξίζεις», δήλωσε.

Ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς ταινιών, «Πειρατές της Καραϊβικής» είχε δηλώσει στη DailyMail για την κόρη του: «Έχει το δικό της πρόσωπο και γίνεται μια ανεξάρτητη ηθοποιός, δεν στηρίζει την καριέρα της στην επιτυχία άλλων».

Η παιδική ηλικία και ο χωρισμός των γονιών της

Η Λίλι Ρόουζ «Μέλοντι» Ντεπ γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1999 στο Νεϊγί-συρ-Σεν, ένα δυτικό προάστιο του Παρισιού. Είναι κόρη του Αμερικανού ηθοποιού και μουσικού Τζόνι Ντεπ και της Γαλλίδας τραγουδίστριας, ηθοποιού και μοντέλου, Βανέσα Παραντί. Έχει έναν μικρότερο αδελφό, τον Τζακ, ο οποίος παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το 2012, μετά από 14 χρόνια γάμου, οι γονείς της χώρισαν και μοιράστηκαν από κοινού την επιμέλεια των παιδιών τους. Μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Λος Άντζελες, Παρισιού και Νέας Υόρκης.


Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη «Sun» το 2019, η Λίλι Ρόουζ μίλησε για το πόσο «τυχερή» είναι που μεγάλωσε έτσι. «Αισθάνομαι συνδεδεμένη τόσο με τις γαλλικές μου ρίζες, όσο και τις αμερικανικές μου ρίζες. Είμαι συνδεδεμένη και με τους δύο πολιτισμούς. Νιώθω πολύ τυχερή που μιλάω και τις δύο γλώσσες», είπε.

Ενώ οι γονείς της χώρισαν, όταν εκείνη ήταν ακόμα σε μία «τρυφερή» ηλικία, η ηθοποιός περιέγραψε τα εφηβικά της χρόνια ως «χαλαρά και ανέμελα». «Οι γονείς μου δεν ήταν πολύ αυστηροί. Πάντα με εμπιστεύονταν και με άφηναν να είμαι ανεξάρτητη και να παίρνω τις δικές μου αποφάσεις. Δεν υπήρχε τίποτα για να επαναστατήσω εναντίον του», εξηγεί.

Άφησε το σχολείο στα 17 της

Αν και ο Ντεπ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι ήταν «αρκετά ανήσυχος» για την... πρώιμη καριέρα της κόρης του στη μόδα, η πρωταγωνίστρια του «Τhe Idol» δήλωσε πως οι γονείς της υποστήριξαν πλήρως την απόφασή της να εγκαταλείψει το σχολείο στα 17 της χρόνια και να ασχοληθεί με την υποκριτική επαγγελματικά.

«Και οι δύο εγκατέλειψαν το σχολείο όταν ήταν 15 ετών, οπότε δεν μπορούν πραγματικά να πουν τίποτα. Ποτέ δεν είδα το πανεπιστήμιο ως στόχο μου. Πάντα ήθελα απλώς να δουλέψω», εξηγεί.

21706885
Άφησε επίσης, να εννοηθεί ότι η «χαλαρή» αυτή αντιμετώπιση που είχε από τους γονείς της, κατά τη διάρκεια της εφηβείας της είχε ως αποτέλεσμα να την ενδιαφέρει λιγότερο να ξεπερνάει τα όρια. Αντ' αυτού, η Λίλι Ρόουζ ισχυρίζεται ότι προτιμά να μένει σπίτι και να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ και εκπομπές μαγειρικής.

«Δεν είμαι πραγματικά άνθρωπος των κλαμπ. Είμαι αρκετά χαλαρή. Μου αρέσει να μένω στο σπίτι. Ειλικρινά, παρακολουθώ περισσότερες εκπομπές μαγειρικής περισσότερο από οτιδήποτε άλλο», αναφέρει.

Ήθελε να γίνει τραγουδίστρια σαν τη μητέρα της

Θέλοντας να μοιάσει στη μητέρα της, η Λίλι Ρόουζ Ντεπp είχε επίσης, φιλοδοξίες να γίνει τραγουδίστρια. «Όταν ήμουν μικρή, ήθελα να γίνω τραγουδίστρια γιατί ήθελα να μοιάσω στη μαμά μου. Κάθε μικρό κορίτσι θέλει να μιμηθεί τη μητέρα του», είχε δηλώσει η ηθοποιός στην εφημερίδα «The Sun», το 2019.

Vanessa Paradis - Joe le taxi 1987
Ωστόσο, αφού τόλμησε να ασχοληθεί με την υποκριτική, με την πρώτη της μεγάλη ταινία να είναι η «Yoga Hosers», σε ηλικία μόλις 14 ετών, ανακάλυψε ότι ένιωθε πιο «άνετα» μπροστά στην κάμερα παρά στο στούντιο ηχογράφησης.

«Αρχικά ήθελα να γίνω τραγουδίστρια, αλλά μόλις άρχισα να παίζω, ένιωσα τόσο άνετα. Τώρα το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίζω», είχε πει.

Φωτογραφίες: Shutterstock
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης