Ο Τζόνι Ντεπ κάνει δυναμική είσοδο στον κόσμο των NFT, πουλώντας τα προσωπικά του έργα

Ο Τζόνι Ντεπ κάνει δυναμική είσοδο στον κόσμο των NFT, πουλώντας τα προσωπικά του έργα

Είναι η πρώτη φορά που ο δημοφιλής ηθοποιός παρουσιάζει τους πίνακές του στο κοινό - Το 25% των εσόδων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς

depp_heard_trial
Αφού δεν είναι πια τόσο «αγαπητός» στον κινηματογραφικό χώρο, μετά το σκάνδαλο με την Άμπερ Χερντ, ο Τζόνι Ντεπ εισβάλλει στον χώρο των NFT.

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι celebrities ασχολούνται με τα ψηφιακά έργα τέχνης και φυσικά, ο δημοφιλής ηθοποιός δεν θα μπορούσε να λείπει από ανάμεσά τους, καθώς είναι γνωστό ότι είναι πολυπράγμων.

Τα NFTs αποτέλεσαν την πιο πολυσυζητημένη και ψαγμένη λέξη για το 2021, αφού έχει επίσημα ορισθεί ως η «λέξη της χρονιάς». Μάλιστα οι αναζητήσεις για «NFT» ξεπέρασαν αυτές των «crypto», σύμφωνα με το Google trends. Τα αρχικά NFT αντιστοιχούν στη φράση "non-fungible token", που σημαίνει μη-ανταλλάξιμη μάρκα, με τη μάρκα να αντιστοιχεί σε ένα υποκατάστατο νομίσματος, όπως το Bitcoin. Σε αντίθεση όμως με το Bitcoin που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις περίπου σαν το κανονικά χρήμα, κάθε NFT είναι μοναδικό. Έστω με τεχνητό τρόπο καθώς, ουσιαστικά, πρόκειται για έναν κώδικα που λέει ότι σου ανήκει κάτι, π.χ. ένα έργο τέχνης.

Έτσι, ένα έργο τέχνης μπορεί να δημιουργηθεί και να υπάρχει σε μία οθόνη όπως το τηλέφωνο, ο υπολογιστής ή το tablet σου. Και μπορεί να το δει, να το κάνει screen-shot ή download ο καθένας.

Κι αυτό γιατί το «νόημα» της NFT τέχνης έχει συμφωνηθεί πάνω στην αξία και την ιδιοκτησία, όχι στην «ουσία» του. Ακόμη όμως και να το αποθηκεύσεις, δεν σημαίνει πως το «κατέχεις», αφού η ιδιοκτησία καθορίζεται ψηφιακά και παρά την κριτική που έχει ασκηθεί, η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει πως η αποθήκευση δεν σημαίνει και ιδιοκτησία στα NFTs.




Κλείσιμο
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με μία φωτογραφία του στο Instagram και στη συνέχεια, με ένα βίντεο, σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση 11.111 ψηφιοποιημένων έργων τέχνης, σχεδιασμένων από τον ίδιο.



Η συλλογή του με τίτλο «Never Fear Truth» θα περιέχει πορτρέτα φίλων του, αλλά και όσων θεωρεί ο ίδιος «ήρωες». Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ο ίδιος, ο Μάρλον Μπράντο, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η κόρη του Λίλι Ρόουζ Ντεπ, ο Τιμ Μπάρτον, ακόμα και το σκυλάκι του, Ντεπ Μουθ, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγα χρόνια.



Όπως ακούγεται να λέει στο βίντεο ο ηθοποιός: «Πάντα χρησιμοποιούσα την τέχνη ως μέσον για να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να καθρεφτίσω όλους εκείνους που είναι σημαντικοί για εμένα, όπως την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους ανθρώπους που θαυμάζω. Είναι ένας τρόπος να διώξεις κάθε φόβο σου. Οι πίνακές μου είναι μέρος της ζωή μου, όμως ανέκαθεν τους κρατούσα για τον εαυτό μου. Κανένας, όμως, δεν πρέπει να περιορίζει ποτέ τον εαυτό του».


Το 25% των εσόδων από τις πωλήσεις του θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ενώ ο κάθε αγοραστής θα αποκτήσει πρόσβαση σε μία πλατφόρμα, η οποία θα του δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με τον ηθοποιό σε διάφορα δημιουργικά πρότζεκτ.



Η διαδικασία της πώλησης ξεκινάει την επόμενη Τετάρτη και όλα τα έργα του Τζόνι Ντεπ θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.neverfeartruth.com .



Ειδήσεις σήμερα:

Τι αλλάζει μετά την απόφαση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση

Εφιάλτης στην Αργυρούπολη: Ο «νταής» που έμαθε τζούντο για να χτυπάει γυναίκες

Απίστευτο θέαμα στον Άλιμο: Στα ρηχά μικρή φάλαινα - Είναι τραυματισμένη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης