Τζενέτ ΜακΚέρντι: Η πρώην σταρ του iCarly περιγράφει τη μάχη με την ανορεξία που της προκάλεσε η μητέρα της

Τζενέτ ΜακΚέρντι: Η πρώην σταρ του iCarly περιγράφει τη μάχη με την ανορεξία που της προκάλεσε η μητέρα της

Η ΜακΚέρντι, η οποία ήταν 21 όταν πέθανε η μητέρα της, είπε ότι ήταν «τόσο καταπιεσμένη και καθυστερημένη στην ανάπτυξη» που μετά τον θάνατό της άρχισε να κάνει σεξ, να πειραματίζεται με το αλκοόλ και να τρώει υπερβολικά

pjimage__1_
Η Τζενέτ Μισέλ Φέι ΜακΚέρντι, ευρέως γνωστή μέσα από την κωμική - νεανική σειρά του Nickelodeon, ICarly με τον ρόλο της Σαμ Πάκετ, μίλησε για τη μακροχρόνια μάχη της με την ανορεξία  και τις διατροφικές διαταραχές που της προκλήθηκαν όταν ήταν 11 ετών εξαιτίας της μητέρας της.

Σε μια νέα συνέντευξη στο People , η 29χρονη πρώην σταρ του iCarly, ανέφερε λεπτομερώς τη σωματική και συναισθηματική κακοποίηση που υπέστη στα χέρια της μητέρας της, Ντέμπι, η οποία ενθάρρυνε την περιοριστική διατροφή της, λέγοντας ότι «θα μπορούσε να είχε πεθάνει».



«Ήμουν μπερδεμένη για πολύ καιρό, αλλά πλέον δεν σκέφτομαι το φαγητό με εμμονικό τρόπο», είπε ο ΜακΚέρντι, σημειώνοντας πως κάποτε πίστευε ότι αυτό δεν θα ήταν ποτέ δυνατό.

Μεγαλώνοντας στη Νότια Καλιφόρνια, βίωσε άγριους τσακωμούς μεταξύ των γονιών της και θυμήθηκε πώς τα ξεσπάσματα της μητέρας της θα γίνονταν συχνά βίαια.

ι2


«Οι πρώτες μου αναμνήσεις από την παιδική ηλικία ήταν χαοτικές», εξήγησε σε προηγούμενη συνέντευξή της στο People. «Τα συναισθήματα της μαμάς μου ήταν τόσο ακανόνιστα που ήταν σαν να περπατούσα κάθε μέρα σε τεντωμένο σχοινί. Οι διακυμάνσεις της διάθεσης ήταν καθημερινές».

Κλείσιμο


Ως η μικρότερη από τα τέσσερα παιδιά και η μοναδική κόρη των γονιών της, η ΜακΚέρντι είπε ότι η μητέρα της ήταν προσκολλημένη σε αυτήν και την ώθησε να ασχοληθεί με την υποκριτική μέχρι τα έξι της.

ι3


«Η μητέρα μου πάντα ονειρευόταν να γίνει διάσημη ηθοποιός και είχε εμμονή με το να με κάνει αστέρι», ενώ όπως ανέφερε με την δουλειά της ως ηθοποιός υποστήριζε οικονομικά την οικογένεια της.

Η 29χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός έκρυψε τους αγώνες της για επτά χρόνια ενώ πρωταγωνιστούσε στο iCarly και το spinoff της Sam and Cat.

ι4


Κατανάλωνε μόνο 1.000 θερμίδες την ημέρα και «μερικές φορές έτρωγα ακόμα λιγότερο γιατί ήθελα η μητέρα μου να είναι περήφανη», είπε. Όταν πραγματοποίησε το μεγάλο της διάλειμμα ως Sam Puckett στη σειρά Nickelodeon iCarly σε ηλικία 14 ετών, είχε πλήρη ανορεξία.

«Δεν νομίζω ότι κατάλαβα πόσο έντονο ήταν», είπε, «αλλά είμαι σίγουρη ότι όλοι απέδωσαν την απώλεια βάρους μου σε φυσιολογικές διακυμάνσεις του σώματος».

ι5


Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η μητέρα της επέμενε επίσης να της κάνει κολπικές εξετάσεις και δεν την άφηνε να κάνει ντους μόνη της. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τα 17 της.

Στο μεταξύ όπως αποκάλυψε η μητέρα της πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού για 17 χρόνια αφού διαγνώστηκε όταν η ίδια ήταν μικρό παιδί και το 2010 ο καρκίνος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο της.

Η ΜακΚέρντι, η οποία ήταν 21 όταν πέθανε η Ντέμπι το 2013, είπε ότι ήταν «τόσο καταπιεσμένη και καθυστερημένη στην ανάπτυξη» λόγω του ελέγχου της μητέρας της, που μετά τον θάνατό της επαναστάτησε.

Άρχισε να κάνει σεξ, να πειραματίζεται με το αλκοόλ και να τρώει υπερβολικά. Ωστόσο κατάλαβε πως αυτό θα την καταστρέψει και έτσι ζήτησε βοήθεια από ειδικούς.

ι6


Η ΜακΚέρντι, η οποία περιέγραψε λεπτομερώς το παιδικό της τραύμα και την πορεία της προς τη θεραπεία στη μαύρη κωμωδία «Είμαι χαρούμενος που πέθανε η μαμά μου», δεν πιστεύει ότι η ανάκαμψη θα ήταν δυνατή αν ζούσε η μητέρα της.



Νωρίτερα φέτος, η ΜακΚέρντι επιβεβαίωσε ότι είχε σταματήσει την υποκριτική και πως «ντράπηκε» από την προηγούμενη δουλειά της. Έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη σκηνοθεσία και τη συγγραφή, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων απομνημονευμάτων που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος.


Ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Μπάλλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό από τη 1 έως τις 8 το πρωί

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χάος στην Αττική, χείμαρροι οι δρόμοι, δεκάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί

Γκόρντον Ράμσεϊ: Το road trip στα Μετέωρα και οι καλόγριες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης