Θεωρίες συνωμοσίας: Ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Κένεντι αποφυλακίζεται - Η ενοχή του αμφισβητείται 53 χρόνια μετά

Θεωρίες συνωμοσίας: Ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Κένεντι αποφυλακίζεται - Η ενοχή του αμφισβητείται 53 χρόνια μετά

Πρόταση από το τμήμα αναστολών να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή ο 77χρονος σήμερα Σιρχάν Σιρχάν - Κάποιοι πιστεύουν πως δεν ήταν ο άνθρωπος που δολοφόνησε πριν από 53 χρόνια τον Ρόμπερτ Κένεντι - Ανάμεσά τους, και δύο από τα παιδιά του θύματος - Θεωρίες συνωμοσίας ότι είχε υπνωτιστεί από τη CIA ή τη Μαφία

dolofonos-kenedymain
Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Βοστώνης, με άριστες νομικές σπουδές στα φημισμένα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Βιρτζίνια, ο Ρόμπερτ Κένεντι , ασχολήθηκε με την πολιτική βοηθώντας τον αδελφό του, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, στον προεκλογικό του αγώνα για τη Γερουσία. Το 1961 έγινε υπουργός Δικαιοσύνης ενώ παράλληλα ήταν σύμβουλος του Προέδρου αδελφού του. Η θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η διαμάχη του με τον σκληροπυρηνικό συντηρητικό κυβερνήτη της Αλαμπάμα, Τζορτζ Ουάλας, τον ανέδειξαν σε μαχητικό υπέρμαχο των δικαιωμάτων των μαύρων και των φτωχών, ενώ η αντιπολεμική στάση του στο θέμα του Βιετνάμ τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στους κόλπους των φοιτητών και της φιλελεύθερης διανόησης. Το 1964 εξελέγη γερουσιαστής Νέας Υόρκης και στη συνέχεια εκδήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα.

Η κατάρα των Κένεντι

Εκείνο το βράδυ της 5ης Ιουνίου του 1968 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αποχωρούσε από την αίθουσα χορού του ξενοδοχείου Ambassador του Λος ΄Αντζελες και κατευθυνόταν προς την κουζίνα. Στ΄αυτιά του αντηχούσαν ακόμη οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του πλήθους για την νίκη του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προκριματικές εκλογές της Καλιφόρνιας.

Του είχαν πει πως από την κουζίνα μπορούσε να κόψει δρόμο για την αίθουσα όπου θα δινόταν η συνέντευξη Τύπου και, αγνοώντας τις ανησυχίες του σωματοφύλακά του σχετικά με το θέμα της ασφάλειας, κατευθύνθηκε στην κουζίνα μέσα από στενούς διαδρόμους όπου στριμωχνόταν πλήθος κόσμου για να τον δει και να τον συγχαρεί. Εκείνος, κάθε λεπτό σταματούσε να περπατά σφίγγοντας τα χέρια των εργαζομένων της κουζίνας.

image_6487327__2_
Ο Ρόμπερτ Κένεντι λαμβάνει το χρίσμα των Δημοκρατικών το 1968, λίγο πριν τη δολοφονία του
Κλείσιμο


Ο Ρόμπερτ Κένεντι, βάδιζε ήδη στα χνάρια του μεγαλύτερου αδερφού του Τζον, για τον Λευκό Οίκο, αλλά, δευτερόλεπτα αργότερα, ακολούθησε τη μοίρα του δολοφονημένου Προέδρου των ΗΠΑ, πέφτοντας θύμα της «κατάρας των Κένεντι», όταν και αυτός σκοτώθηκε από σφαίρα δολοφόνου.

Ο Σιρχάν Σιρχάν, ένας 24χρονος Παλαιστίνιος εξοργισμένος από την υποστήριξη του Κένεντι προς στο Ισραήλ, άνοιξε πυρ εναντίον του με ένα 22άρι ρεβόλβερ. Ο Κένεντι πυροβολήθηκε τρεις φορές, με την μία από τις τρεις σφαίρες να τον βρίσκει στο κεφάλι. Παρά την άμεση κινητοποίηση και τις τεράστιες προσπάθειες να αφαιρεθούν τα θραύσματα της σφαίρας από τον εγκέφαλό του, πέθανε 26 ώρες αργότερα.

Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο μικρόσωμος Σιρχάν, με το νεανικό πρόσωπο τον σκότωσε και τραυμάτισε άλλους πέντε- ατέλειωτοι ήταν οι μάρτυρες που τον είδαν να ανοίγει πυρ και ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του στην Αστυνομία.


image_6483441__8_
Ο γιος του Ρόμπερτ Κένεντι, Ντάγκλας

Είναι πράγματι ο δολοφόνος;

Παρότι το συμβούλιο αναστολών αποφάσισε, τον περασμένο μήνα, την αποφυλάκιση (με αναστολή) του Σιρχάν, που είναι τώρα 77 ετών,  με την υποστήριξη δύο παιδιών του Μπόμπι - του Ρόμπερτ Τζούνιορ και του Ντάγκλας - συνεχίζεται μια έντονη συζήτηση για το εάν πράγματι εκείνος έκοψε το νήμα της ζωής του εμβληματικού γερουσιαστή.

Πράγματι, η υποστήριξη του Ρόμπερτ Τζούνιορ για την αποφυλάκισή του - μια απόφαση που πρέπει να εγκριθεί από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας και στην οποία αντιτάχθηκαν έντονα τα άλλα αδέλφια του και η μητέρα τους, ΄Εθελ, που δηλώνουν «συντετριμμένοι» - εδράζεται στην πεποίθησή του ότι ήταν ένας δεύτερος ένοπλος αυτός που πράγματι σκότωσε τον πατέρα του.

Τις ίδιες επιφυλάξεις του Ρόμπερτ Τζούνιορ για την ευθύνη του Σιρχάν για μία από τις πιο διαβόητες δολοφονίες της Αμερικής εκφράζουν φίλοι της οικογένειάς του και ακόμη και ένας από τους τραυματίες από τα πυρά, ο Πολ Σρέιντ, πρώην επικεφαλής συνδικάτου και φίλος του Μπόμπι. Όπως οι θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να αμφισβητούν το εύρημα της Επιτροπής Warren, ότι ο Λι Χάρβεϊ ΄Οσβαλντ ενήργησε μόνος του πυροβολώντας τον JFK πέντε χρόνια νωρίτερα, έτσι και στην περίπτωση αυτή οι σκεπτικιστές αμφισβητούν εδώ και καιρό την καταδίκη του Σιρχάν για τη δολοφονία του RFK.

Η αστυνομία και οι εισαγγελείς εξακολουθούν να απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς ως φανταστικούς, αλλά αυτό δεν φαίνεται αρκετό για να ικανοποιήσει τους σκεπτικιστές που «οσμίζονται» επίσημη συγκάλυψη…

Όπως και με τον Όσβαλντ, τα εκ πρώτης όψεως στοιχεία σε βάρος του Χριστιανού Παλαιστίνιου ήταν συντριπτικά. Ο Σιρχάν, ο οποίος είχε μετακομίσει στις ΗΠΑ με την οικογένειά του σε ηλικία 12 ετών και ήθελε να γίνει τζόκεϊ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τη δολοφονία του Κένεντι σε μαγνητοφωνημένη ομολογία του στην αστυνομία τέσσερις ημέρες αργότερα. Στη διάρκεια της δίκης αποδείχθηκε ότι ο Σιρχάν είχε παρακολουθήσει μια ομιλία του Κένεντι στο ξενοδοχείο Ambassador δύο ημέρες πριν από την επίθεση και πως είχε επισκεφθεί ένα πεδίο βολής για εξάσκηση σε στόχο με ρεβόλβερ λίγο πριν από τη δολοφονία.

Ο οδοκαθαριστής της γειτονιάς του κατέθεσε ότι ο Σιρχάν του είχε πει ένα μήνα νωρίτερα ότι σκόπευε να σκοτώσει τον Κένεντι. Την ίδια αναφορά είχε κάνει και στο προσωπικό του ημερολόγιο. Τη βραδιά της δολοφονίας περιφερόταν κοντά στις κουζίνες του Ambassador Hotel για περίπου μισή ώρα, ρωτώντας αν ο RFK θα περνούσε από εκεί, σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για φόνο εκ προμελέτης και καταδικάσθηκε στην εσχάτη των ποινών το 1969, που όμως το 1972 μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Mind Games από τη CIA ή τη Μαφία;

Ωστόσο, τα ερωτήματα άρχισαν να εγείρονται σχεδόν αμέσως. Η ομάδα υπεράσπισης του Σιρχάν επικρίθηκε ιδιαίτερα, επειδή δεν διερεύνησε σωστά την υπόθεση, πριν δηλώσει ενοχή , αλλά επικεντρώθηκε πάρα πολύ στο να πείσει τους ενόρκους να μην επιβάλουν τη θανατική ποινή υποστηρίζοντας ότι είχε «μειωμένη νοητική ικανότητα», πιθανώς μετά από κλοτσιές στο κεφάλι από ένα άλογο. Ο Σιρχάν αργότερα είπε ότι ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον του Δικαστηρίου, επειδή του είχε πει ο δικηγόρος του να το κάνει.

Ο δικηγόρος του δεν είχε καν αναφέρει κατά τη διάρκεια της δίκης μια έκθεση νεκροψίας που έλεγε ότι ο Κένεντι πυροβολήθηκε από πολύ μικρή απόσταση από πίσω- η μοιραία σφαίρα τον βρήκε πίσω από το αυτί. Ωστόσο, από μαρτυρικές καταθέσεις αποδείχθηκε πως ο Σιρχάν στεκόταν μπροστά από τον Γερουσιαστή και όχι πίσω του και η απόσταση που τους χώριζε δεν ήταν μικρή.

image_6487327__1_
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Jr, μεγαλύτερος γιος του δολοφονηθέντος


Και ενώ ο Σιρχάν ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον Κένεντι, εν τούτοις επέμεινε ότι δεν θυμόταν τίποτε από εκείνη τη μέρα εκτός από τη στιγμή που άνοιξε πυρ. Δε θυμόταν καν να έχει γράψει «Ο RFK πρέπει να πεθάνει» σε ημερολόγιο που βρέθηκε στο σπίτι του. Μια τέτοια περίεργη «αμνησία» σε συνδυασμό με την, κατά τα άλλα, ήπιων τόνων συμπεριφορά του Σιρχάν, οδήγησε σε παράδοξους ισχυρισμούς ότι δηλαδή μπορεί να τον είχαν υπνωτίσει καταναγκαστικά, έχοντας του κάνει πλύση εγκεφάλου για να δολοφονήσει τον RFK όταν του δινόταν ένα συγκεκριμένο σινιάλο.

Θα μπορούσε αυτό το σινιάλο να είχε δοθεί από μια μυστηριώδη ελκυστική μελαχρινή γυναίκα με λευκό πουά φόρεμα που είδαν αρκετοί μάρτυρες μαζί με τον Σιρχάν στο ξενοδοχείο; Όταν οι εισαγγελείς εμφάνισαν μια ξανθιά γυναίκα που φορούσε πράσινο πουά φόρεμα εκείνο το βράδυ στο ξενοδοχείο και ισχυρίστηκε ότι ήταν η εν λόγω μυστηριώδης γυναίκα, οι δικηγόροι του Σιρχάν απέτυχαν να αποδομήσουν την κατάθεσή της, που περιείχε προφανείς ανακολουθίες.

Παρόλο που η υπεράσπισή του επέλεξε αρχικά να μην ισχυριστεί ότι είχε υπνωτιστεί, η θεωρία αυτή από τότε κέρδισε μεγάλο έδαφος.

Ο Σιρχάν εξετάστηκε για πολλές ώρες πριν από μια δεκαετία από έναν ειδικό ύπνωσης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τον καθηγητή Ντάνιελ Μπράουν, ο οποίος είπε ότι ο Σιρχάν ήταν απίστευτα εύκολο να υπνωτιστεί. Ο Μπράουν υποστήριξε ότι ο Σιρχάν ήταν μια πραγματική εκδοχή του κεντρικού χαρακτήρα στο θρίλερ του 1962 του Χόλιγουντ «The Manchurian Candidate» (ελληνική απόδοση: Ο άνθρωπος της Μαντζουρίας), στο οποίο οι κομμουνιστές «υπνώτιζαν» έναν Αμερικανό στρατιώτη ώστε να πυροβολήσει έναν υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ. Οι ειδικοί λένε ότι έρευνα της CIA έδειξε ότι είναι εφικτό να υπνωτιστούν άνθρωποι για να γίνουν δολοφόνοι.

Ο καθηγητής Μπράουν ανέλυσε την παρακάτω εκδοχή για τον Σιρχάν: Είχε εργασθεί σαν σταβλίτης σε για έναν ιδιοκτήτη ράντσου, που είχε διασυνδέσεις με την Μαφία και την CIA. Κάποια στιγμή τραυματίσθηκε πέφτοντας από ένα άλογο. Τότε τον νάρκωσαν και τον μετέφεραν σε μυστική τοποθεσία για πειράματα ελέγχου του μυαλού, όπως αυτά που πραγματοποιούσε η CIA. Τόσο η CIA όσο και η Μαφία, ήταν βασικοί ύποπτοι στις θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο του JFK. Οι σκεπτικιστές αυτής της θεωρίας αντιτείνουν ότι ο Σιρχάν εξαπάτησε τον καθηγητή Μπράουν, έχοντας μελετήσει το θέμα της ύπνωσης και ήξερε ακριβώς τι να του πει ώστε να φανεί πειστικός.


image_6487327
O Σιρχάν Σιρχάν που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι
image_6483441__7_
Ο Ρόμπερτ Κένεντι μετά την επίθεση

Ένας δολοφόνος ή δύο;

Αφήνοντας στην άκρη το mind control της CIA, υπήρχε το κρίσιμο ερώτημα πόσοι ήταν οι πυροβολισμοί εκείνο το βράδυ - και από ποιόν. Οι βαλλιστικές αναλύσεις έγιναν βασικό «πεδίο μάχης» στα επιχειρήματα για την ενοχή του Σιρχάν. Ο επικεφαλής ερευνητής της σκηνής του εγκλήματος Ντουέιν Γουόλφερ είχε καταθέσει στη δίκη ότι μια σφαίρα που είχε αφαιρεθεί από το σώμα του Κένεντι και σφαίρες από δύο πληγωμένα θύματα ταίριαζαν με το όπλο του Σιρχάν. Αλλά άλλοι ειδικοί που εξέτασαν τις ίδιες τρεις σφαίρες είπαν ότι είχαν σημάδια από διαφορετικά όπλα και διαφορετικούς κατασκευαστές.

Ακόμη, σε ένα εσωτερικό αστυνομικό έγγραφο αναφέρεται πως η Αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Κένεντι και ο Βάιζελ [ένας τηλεοπτικός παραγωγός που τραυματίστηκε] δεν πυροβολήθηκαν από το ίδιο όπλο και πως οι σφαίρες που χτύπησαν τον Κένεντι δεν προήλθαν από το περίστροφο του Σιρχάν.

Το 1975, ένας δικαστής του Λος Άντζελες κάλεσε μια ομάδα από επτά ειδικούς να εξετάσουν τις τρεις σφαίρες και να πυροβολήσουν ξανά με το όπλο του Σιρχάν. Η επιτροπή δεν μπόρεσε να ταιριάξει τις τρεις σφαίρες με το όπλο του Σιρχάν και, επικρίνοντας την αρχική εξέταση της Αστυνομίας, ζήτησε περαιτέρω έρευνα.

Ένα άλλο ερώτημα που πλανάται είναι το πόσες ακριβώς ήταν οι σφαίρες που έφυγαν από περίστροφο εκείνο το βράδυ.. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι βρέθηκαν τρύπες από σφαίρες στα κουφώματα στις πόρτες της κουζίνας του ξενοδοχείου, αλλά οι τρεις σφαίρες που έπληξαν τον Κένεντι και οι πέντε που τραυμάτισαν άλλους θα είχαν εξαντλήσει τις οκτώ σφαίρες που μπορούσε να έχει το ανώτατο το περίστροφο του Σιρχάν.

Δεδομένου ότι δεν είχε προλάβει να το ξαναγεμίσει, καθώς δύο παρευρισκόμενοι τον έριξαν πάνω σε έναν μεταλλικό πάγκο και του πήραν το όπλο από το χέρι, το λογικό είναι πως θα έπρεπε να υπάρχει ένα δεύτερο όπλο. Η Αστυνομία αντέτεινε ότι οι τρύπες στα πλαίσια της πόρτας δεν είχαν γίνει από σφαίρες, αλλά τα στοιχεία δεν μπορούσαν να ελεγχθούν ξανά διότι είχαν καταστραφεί μετά τη δίκη…

image_6483441__6_


Μερικοί έχουν μιλήσει ακόμη και για συγκάλυψη της Αστυνομίας, μια θεωρία που αναπτύχθηκε το 1988 όταν-μετά από χρόνια άρνησης στα αιτήματα για πρόσβαση στους φακέλους της υπόθεσης -οι ανακριτές και οι εισαγγελείς προχώρησαν τελικά στη χορήγηση τεράστιου όγκου νέου υλικού.

Περιλάμβανε μια κασέτα ήχου που καταγράφηκε στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου από έναν Πολωνό δημοσιογράφο που είχε αφήσει το μαγνητόφωνό του να γράφει μετά την αποχώρηση του Κένεντι από την αίθουσα. Ένας μηχανικός ήχου είπε ότι αποδεικνύεται ότι όχι μόνον υπήρξαν 13 πυροβολισμοί αντί για οκτώ, αλλά και ότι είχαν γίνει από διαφορετικές κατευθύνσεις και από διαφορετικά όπλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί διαφωνούν με αυτήν την ανάλυση, επιμένοντας ότι υπήρξαν όντως μόνο οκτώ πυροβολισμοί και υποστηρίζοντας ότι ο Κένεντι σχεδόν σίγουρα θα είχε γυρίσει για να προστατευτεί αφού ο Σιρχάν έτρεξε προς το μέρος του (φωνάζοντας «καθίκι Κένεντι» σύμφωνα με ορισμένους μάρτυρες), επιτρέποντας έτσι στον ένοπλο να τον πυροβολήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Όσοι αμφισβήτησαν την επίσημη άποψη ότι ο Σιρχάν ήταν ο μόνος ένοπλος, βρήκαν έναν σημαντικό σύμμαχο στον Πωλ Σρέιντ , τον επικεφαλής ενός συνδικάτου που συνόδευε τον Κένεντι από την αίθουσα χορού και ο οποίος χτυπήθηκε από μια σφαίρα ακριβώς πάνω από το μέτωπό του, που αναπήδησε ως εκ θαύματος από το κρανίο του! Ο Σρέιντ πίστευε ότι ο Σιρχάν είχε ρίξει τις σφαίρες που τραυμάτισαν αυτόν και άλλους τέσσερις, αλλά ήταν πεπεισμένος εδώ και δεκαετίες ότι δεν έριξε αυτός τη σφαίρα που σκότωσε τον Μπόμπι.

Ο Σρέιντ, που είναι σήμερα 96 ετών, είχε πει σε μία συνεδρίαση του Συμβουλίου Αναστολών πριν από πέντε χρόνια ότι υπήρχαν «σαφείς αποδείξεις» ότι ένας δεύτερος ένοπλος πυροβόλησε τον Κένεντι. Επιμένει ότι οι ερευνητές γνώριζαν ότι υπήρχε ένας δεύτερος ένοπλος, αλλά ήθελαν να κλείσουν την υπόθεση γρήγορα, έτσι δεν το ερεύνησαν ποτέ.

Μία άλλη μάρτυρας, η Νίνα Ρόουντς Χιούζες , υπεύθυνη χρηματοδότησης της εκστρατείας του Κένεντι που ήταν εκεί, εκείνο το βράδυ άναψε για τα καλά τη θεωρία του «δεύτερου ένοπλου», λέγοντας στο CNN το 2012: «Αυτό που πρέπει να γίνει γνωστό είναι ότι υπήρχε ένας άλλος σκοπευτής στα δεξιά μου».


Το πιο σημαντικό είναι πως ο Σρέιντ ανέλυσε τις απόψεις του στον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος τις ενστερνίσθηκε αφού επισκέφθηκε τον Σιρχάν στη φυλακή το 2018: «Πήγα εκεί επειδή ήμουν περίεργος και ενοχλημένος από αυτά που είδα στα αποδεικτικά στοιχεία», είπε στην Washington Post το 2018 ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, δικηγόρος περιβάλλοντος και το μεγαλύτερο από τα 11 παιδιά του RFK.
»Με προβλημάτισε το γεγονός ότι μπορεί να είχε καταδικασθεί για τη δολοφονία του πατέρα μου το λάθος άτομο Ο πατέρας μου ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα. Νομίζω ότι θα τον ενοχλούσε αν κάποιος φυλακιζόταν για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε».

Ποιος ήταν λοιπόν ο δεύτερος ένοπλος; Το δάχτυλο δείχνει τον Θέιν Γιουτζιν Σέζαρ, έναν ένοπλο ιδιωτικό φρουρό ασφαλείας που στεκόταν πίσω από τον Κένεντι όταν τον πυροβόλησαν. Ο Σέζαρ, ο οποίος πέθανε το 2019, παραδέχτηκε ότι τράβηξε το όπλο του, αλλά επέμεινε ότι δεν πυροβόλησε ποτέ, αν και έδωσε αντιφατικές καταθέσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Λέγεται ότι ο Σέζαρ είχε ακροδεξιές απόψεις και μισούσε τους Κένεντι. Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ είναι μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι ο Σέζαρ σκότωσε τον πατέρα του, δημοσιεύοντας μια δήλωση μόλις πέθανε, στην οποία υποστήριζε ότι ο φρουρός «έπιασε τον πατέρα μου από τον αγκώνα και τον οδήγησε προς τον Σιρχάν». Όταν ο Κένεντι οπισθοχώρησε τη στιγμή που ο Σιρχάν άρχισε να πυροβολεί, έπεσε προς τα πίσω, πάνω στο όπλο του Σέζαρ, είπε ο γιος του γερουσιαστή.

Προφανώς σε αυτή την ιστορία βεβαιότητες δεν υπάρχουν. Ήταν τελικά ο Σιρχάν υπνωτισμένος, θύμα του mind game και καταχθόνιου σχεδίου της CIA ή απλώς ο παραπάνω ισχυρισμός αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του απελπιστικού εθισμού της Αμερικής στις θεωρίες συνωμοσίας; Ένα είναι σίγουρο: Ανεξάρτητα από την αποφυλάκισή του, η φιλολογία για την ενοχή ή όχι του Σιρχάν Σιρχάν και τη θέση του στην Αμερικανική Ιστορία φαίνεται πως θα συνεχίζεται για καιρό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης