Μπραντ Πιτ vs Αντζελίνα Τζολί: Νέα επεισόδια στο σίριαλ του διαζυγίου

Μπραντ Πιτ vs Αντζελίνα Τζολί: Νέα επεισόδια στο σίριαλ του διαζυγίου

Εμειναν παντρεμένοι μόλις δύο χρόνια - Eχουν ήδη δαπανήσει τα διπλάσια για να διευθετήσουν τo διαζύγιό τους - Νέα δικαστική επίθεση της Τζολί κατά του Πιτ που δηλώνει ότι τον χώρισε για να σώσει την οικογένειά της

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
brad-jolie
Οι σχέσεις στο Χόλιγουντ -και δη οι φλογερές και μοιραίες- είθισται να σφυρηλατούνται ώσπου να πεις «Brangelina», αλλά φαίνεται ότι μάλλον καταλύονται σε χρόνους αντιστρόφως ανάλογους. Αργά, νωχελικά, σχεδόν βασανιστικά. Κυρίως αποστραγγίζοντας τα εμπλεκόμενα μέρη από αισθήματα, ακόμα κι από ψήγματα συναισθηματισμού. Τι μένει όταν ο έρωτας φτάσει και κυρίως όταν ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης του; Χρήματα και σπίτια, περιουσίες και κηδεμονίες παιδιών, μνήμες και αναμνήσεις προς διευθέτηση.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται ότι βάλθηκαν να αποδείξουν ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί. Μπορεί ο δεσμός τους, η σπίθα του οποίου ξεκίνησε στα γυρίσματα της ταινίας «Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ» το 2005, να έχει λάβει πια περίοπτη θέση στο πάνθεον των εμβληματικών χολιγουντιανών ρομάντζων -εκείνων που μοιάζουν εξόχως τέλεια και φωτογενή για να είναι αληθινά-, όμως το διαζύγιό τους ακόμα εκκρεμεί.

Οι Brangelina χώρισαν από τραπέζης και κλίνης τον Σεπτέμβριο του 2016. Αλλά αυτό είναι ήδη γνωστό και μάλλον ξεπερασμένο. Εκείνο που παρέμενε άγνωστο είναι ότι τέσσερα χρόνια μετά, αν και πλέον ο γάμος τους έχει πάψει να έχει νομική ισχύ, δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν συμβιβασμό σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, τη διατροφή που ο Πιτ καταβάλλει προς την Τζολί, αλλά και την κηδεμονία των έξι παιδιών τους, την οποία η 45χρονη ηθοποιός έχει πολλάκις προσπαθήσει να αποκτήσει κατ’ αποκλειστικότητα.
pitt-jolie__1_
Η Τζολί και ο Πιτ είναι γονείς τριών υιοθετημένων και τριών βιολογικών παιδιών, του 19χρονου Μάντοξ που σπουδάζει στη Νότιο Κορέα, του 16χρονου Παξ, της 15χρονης Ζαχάρα, της 14χρονης Σιλό και των 12χρονων διδύμων Βίβιαν και Νοξ

Η Τζολί φρόντισε να υπενθυμίσει στην οικουμένη τους ανοιχτούς λογαριασμούς που διατηρεί με τον επί δώδεκα χρόνια σύντροφό της -άντεξαν παντρεμένοι για μόλις μία διετία- καταθέτοντας την εβδομάδα που μας πέρασε αίτηση εξαίρεσης του δικαστή Τζον Ούντερκερκ, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του διαζυγίου της από τον Πιτ.

Σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Αντζελες, η ηθοποιός ισχυρίζεται ότι ο δικαστής είναι θετικά διακείμενος προς την πλευρά Πιτ, επειδή έχει πολλάκις συνεργαστεί σε υποθέσεις τις οποίες έχει αναλάβει η δικηγόρος Αν Σ. Κίλεϊ, εκπρόσωπος του 56χρονου σταρ. Η Σαμάνθα Μπλέι ΝτεΖαν, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της Τζολί και στην οποία πολλοί αποδίδουν την επιθετική στρατηγική κατά του Πιτ, δήλωσε ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι μια δίκαιη εκδίκαση της υπόθεσης.

«Το μόνο που ζητά η πελάτης μου είναι μια δίκαιη δίκη, βασισμένη σε γεγονότα, χωρίς ιδιαίτερες ή ευνοϊκές διευθετήσεις προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι διάδικοι μπορούν να εμπιστεύονται τη διαδικασία είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να διασφαλίζουν ότι υπάρχει διαφάνεια και αμεροληψία», δήλωσε η ειδικευμένη σε θέματα Οικογενειακού Δικαίου δικηγόρος που έχει αναγάγει σε προσωπική υπόθεση την αποδόμηση του Μπραντ Πιτ κι έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα εναντίον του εντός αλλά και εκτός των δικαστηρίων.

Η Τζολί και ο Πιτ έχουν εμπιστευτεί τις λεπτομέρειες και τις διευθετήσεις του διαζυγίου τους σε ιδιώτη δικαστή, ακολουθώντας την πάγια τακτική πολλών διάσημων ή ζάπλουτων -ή και τα δύο- ζευγαριών στις ΗΠΑ, που με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών για την ιδιώτευσή τους, αλλά συχνά ακόμα και τη διαπόμπευση όταν βγαίνουν στη φόρα περιστατικά ανήκουστα για την έξωθεν καλή μαρτυρία τους - οι μνήμες από τις αφηγήσεις για τον τοξικό γάμο του Τζόνι Ντεπ και της Αμπερ Χερντ είναι ακόμα νωπές και πιθανότατα θα μείνουν παροιμιώδεις για την ποπ κουλτούρα.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι σαφές τι διεκδικεί ο ένας από τον άλλον. Οι εικασίες είναι όμως πολλές και εδράζονται στις κατηγορίες που είχε διατυπώσει ξανά πριν από δύο χρόνια η Τζολί εναντίον του Πιτ. Τότε μόλις είχε προσθέσει στη νομική φαρέτρα της το υπερόπλο με το όνομα Σαμάνθα Μπλέι ΝτεΖαν. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα τότε η λαοπρόβλητη ηθοποιός εξέφραζε την πεποίθηση πως η νέα συνήγορός της μπορούσε να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί ακόμα πιο μαχητικά το δίκαιο των παιδιών της. Κι εκείνη φρόντισε να ευοδώσει τις προσδοκίες της εκλεκτής πελάτισσάς της με μια κίνηση-πυροτέχνημα - ήταν εντυπωσιακή αλλά κράτησε λίγο.

Κλείσιμο
Στις αρχές Αυγούστου του 2018 η ΝτεΖαν είχε εκδώσει ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης με σκοπό να σπιλώσει τη δημόσια εικόνα του Πιτ. Ηταν ηλίου φαεινότερον. Ο ηθοποιός παρουσιαζόταν ως ένας άσπλαχνος και αδιάφορος πατέρας που αμελούσε συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση να καταβάλει στην ώρα του το ποσό της διατροφής για τα έξι παιδιά του.

Η πλευρά της Τζολί τον έψεγε πως αρνούνταν να πληρώσει επιπλέον χρήματα για έξοδα που προέκυπταν και τα οποία επιβάρυναν αποκλειστικά τον προϋπολογισμό της πρώην συζύγου του. Η απάντηση της πλευράς Πιτ ήρθε πληρωμένη. Οι δικηγόροι του έδωσαν στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο 56χρονος σήμερα ηθοποιός είχε παραχωρήσει δάνειο ύψους 8 εκατ. δολαρίων στην Τζολί για την αγορά σπιτιού στο Λος Φελίς του Λος Αντζελες, όπου κατοικεί μαζί με τα παιδιά τους, ενώ υπολόγιζε τα χρήματα που είχε διαθέσει για την ανατροφή τους σε 1,3 εκατ. δολάρια για τη διετία 2016-2018.

Ακόμα και τότε το αυτί της Τζολί δεν ίδρωσε, με τη δικηγόρο της να ανταπαντά ότι ένα δάνειο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λογίζεται ως οικονομική ενίσχυση ή υποστήριξη και απέκρουσε την υπερασπιστική γραμμή του Πιτ ως προφάσεις εν αμαρτίαις.
pitt-jolie__2_

Η νέα δικαστική κίνηση της Τζολί έρχεται έναν περίπου μήνα μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστό γυναικείο περιοδικό. Μπορεί κατά κύριο λόγο να μίλησε για την ιδιότητά της ως Πρέσβειρας Καλής Θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για τη φιλανθρωπική δράση της και την απόφασή της να υιοθετήσει τρία παιδιά, ωστόσο ευκαιρίας δοθείσης εξέπεμψε τα μηνύματά της προς τον πρώην σύζυγο και πλέον αντίδικό της - ήταν άραγε αυτές οι δηλώσεις προπομπός του νέου νομικού ελιγμού της;

«Χώρισα για το καλό της οικογένειάς μου», είπε. «Ηταν η σωστή απόφαση. Συνεχίζω να επικεντρώνομαι στο πώς θα θεραπευτούν τα παιδιά από αυτήν την εμπειρία (σ.σ.: του διαζυγίου). Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη σιωπή μου και τα παιδιά διαβάζουν ψεύδη για τον εαυτό τους στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά φροντίζω να τους υπενθυμίζω ότι γνωρίζουν ήδη τη δική τους αλήθεια. Στην πραγματικότητα είναι έξι πολύ γενναίοι και δυνατοί νέοι άνθρωποι».

Η Τζολί και ο Πιτ είναι γονείς τριών υιοθετημένων και τριών βιολογικών παιδιών, του 19χρονου Μάντοξ που σπουδάζει στη Νότιο Κορέα, του 16χρονου Παξ, της 15χρονης Ζαχάρα, της 14χρονης Σιλό και των 12χρονων διδύμων Βίβιαν και Νοξ. Μάλιστα η Τζολί είχε προσπαθήσει τόσο με ένδικα μέσα όσο και απομακρύνοντας γεωγραφικά τα παιδιά από τον Πιτ να διαρρήξει τους μεταξύ τους δεσμούς.

Το 2018 με πρόφαση τα γυρίσματα της ταινίας «Maleficent 2» η ηθοποιός μετακόμισε μαζί με ολόκληρη τη φαμίλια στο Λονδίνο, όπου έλαβε χώρα το μεγαλύτερο μέρος της κινηματογράφησης. Ο Πιτ τότε θεώρησε ότι προσπαθεί να τον αποκόψει από τα παιδιά του και αποφάσισε να ακολουθήσει τη νομική οδό. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου τον δικαίωσε υποχρεώνοντας την Τζολί να επιτρέπει στα παιδιά να έχουν στενή και φυσιολογική σχέση με τον πατέρα τους, ο οποίος παρεμπιπτόντως την ίδια περίοδο βρισκόταν συχνά στη βρετανική πρωτεύουσα για τα γυρίσματα της ταινίας του Ταραντίνο «Κάποτε στο Χόλιγουντ». Η τότε δικαστική απόφαση προειδοποιούσε ακόμα την Τζολί πως εάν συνέχιζε να δημιουργεί προσκόμματα στη σχέση των παιδιών με τον Πιτ, διακινδύνευε να χάσει οριστικά την κηδεμονία τους.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά που οι κινήσεις και οι τακτικισμοί της παρ’ ολίγον να της επιστρέψουν ως μπούμερανγκ. Στην αίτηση διαζυγίου που η Τζολί κατέθεσε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2016, η 45χρονη σήμερα ηθοποιός επικαλούνταν χαοτικές διαφορές με τον έως τότε σύζυγό της, ενώ άφηνε να αιωρούνται υπονοούμενα αναφορικά με την επάρκειά του ως πατέρα.

Εννοείται ότι τα αμερικανικά περιοδικά μυρίστηκαν καπνό και έψαξαν χωρίς δεύτερη σκέψη για τη φωτιά. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μερίδα των tabloids, η Τζολί κατηγορούσε τον 56χρονο ηθοποιό ακόμα και για βίαιη συμπεριφορά κατά των παιδιών του. Συγκεκριμένα λέγεται ότι κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου μία ημέρα αφότου ο Πιτ στη διάρκεια πτήσης με ιδιωτικό αεροσκάφος λογομάχησε με τον μεγαλύτερο γιο τους Μάντοξ και μάλιστα βιαιοπράγησε εναντίον του χαστουκίζοντάς τον.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες απασχόλησαν την αμερικανική Δικαιοσύνη, όμως το πόρισμα που έβγαλε το δικαστήριο λίγες εβδομάδες αργότερα κατ’ ουσίαν δικαίωνε τον Πιτ στον οποίο επιτρεπόταν να περνά χρόνο με τα παιδιά του, με μοναδική ρήτρα την παρακολούθηση κάποιων από τις συναντήσεις τους από ψυχολόγο. Από τον Απρίλιο του 2019 Τζολί και Πιτ είναι και επισήμως διαζευγμένοι βάσει δικαστικής απόφασης. Ομως κάτι εκκρεμεί ανάμεσά τους. Χρήμα, γόητρο, σωρευμένος θυμός; Ο,τι και αν είναι, φαίνεται πως η διαφαινόμενη απόφαση δεν ικανοποιεί την Τζολί, η οποία ζητά την απομάκρυνση του δικαστή, στην επιλογή του οποίου είχε συναινέσει και η ίδια. Και είναι γνωστό ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Ειδήσεις σήμερα:

Mητσοτάκης για κορωνοϊό: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα

Θεσσαλονίκη: «Πλούσια» τα ευρήματα της αστυνομίας στο υπό κατάληψη κτίριο - Δείτε φωτογραφίες

Παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 λιποθύμησε on air
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης