Κορωνοϊός και τηλεόραση: Οι 13 καλύτερες ταινίες με θέμα ιούς

Κορωνοϊός και τηλεόραση: Οι 13 καλύτερες ταινίες με θέμα ιούς

Ο κορωνοϊός μας κλείνει σπίτι - Μήπως έχετε όρεξη για ταινία με θέμα... ιό;

movies_virus
Το τελευταίο διάστημα δεκάδες χώρες του κόσμου λόγω κορωνοϊού βιώνουν καταστάσεις που μόνο σε ταινίες είχαμε δει. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά φιλμ που χρόνια πριν, όχι μόνο περιέγραψαν πανδημίες, αλλά έφτασαν και πολύ κοντά στο να περιγράψουν τη σημερινή πραγματικότητα.

Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε ταινίες στις οποίες περιγράφονται υποθέσεις με ιούς, σε σημείο που προκαλούν μέχρι και μεταμόρφωση σε… ζόμπι! ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν άρθρο δημοσιεύεται για ψυχαγωγικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να διακωμωδήσει ή να προκαλέσει πανικό. Επίσης κανένας δεν θα γίνει ζόμπι! 

Contagion (2011)
IMDb 6,6/10 από 214.344 χρήστες
Ένας φονικός ιός ξεσπά κι απειλεί τους πάντες. Μια ειδική ομάδα γιατρών από ολόκληρο τον πλανήτη έχει πλέον την ευθύνη να σώσει την κατάσταση.

Outbreak (1995)
IMDb 6,6/10 από 104.573 χρήστες
Ο στρατηγός Μπίλι Φορντ αναθέτει στον συνταγματάρχη Σαμ Ντάνιελς που εργάζεται στο Αμερικανικό Στρατιωτικό Ινστιτούτο Ερευνών για Μολυσματικές Ασθένειες, να ερευνήσει την ξαφνική εμφάνιση ενός θανατηφόρου μολυσματικού ιού, που έχει εξαπλωθεί στην Αφρική. Μετά από έρευνες, διαπιστώνει πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ο φονικός ιός να εξαπλωθεί και στις ΗΠΑ. Αμέσως φροντίζει να ενημερώσει τους ανωτέρους του αλλά χωρίς εξήγηση ο στρατηγός Φορντ απαλλάσσει τον Σαμ από την υπόθεση και οι προϊστάμενοι αρνούνται να λάβουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις.

28 Days Later (2002)
Κλείσιμο
IMDb 7,6/10 από 357.165 χρήστες
Μια οµάδα ακτιβιστών οικολόγων απελευθερώνει από ένα ερευνητικό εργαστήριο πειραματόζωα φορείς ενός επικίνδυνου ιού. Καμία ένδειξη θεραπείας και αποτέλεσµα: µέσα σε 28 ηµέρες έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Βρετα

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε βίντεο εδώ


Διαβάστε επίσης:

Τα πάντα για τον κορωνοϊό: Συμπτώματα - Οδηγίες - Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία

Κορωνοϊός: Τι κάνω αν πιστεύω πως έχω προσβληθεί

Κορωνοϊός - Σχολεία: Το προληπτικό κλείσιμό τους μπορεί να σώσει ζωές, λέει Έλληνας καθηγητής του Yale



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης