Πόσα χάνει το Netflix από το μοίρασμα κωδικών; - Θα λάβει μέτρα;

Πόσα χάνει το Netflix από το μοίρασμα κωδικών; - Θα λάβει μέτρα;

Για τους συνδρομητές, το μοίρασμα κωδικών στο Netflix είναι κάτι πολύ βολικό - Για την πλατφόρμα όμως είναι ένας πονοκέφαλος και μάλιστα από εκείνους που κοστίζουν πολύ!

netflix
Σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων ιστοσελίδων, το μοίρασμα κωδικών κοστίζει στην εταιρεία τουλάχιστον 1,62 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο!

Το ποσό αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Magid, σύμφωνα με την οποία το 9% των συνδρομητών του Netflix μοιράζεται τους κωδικούς του.

Αν θεωρήσουμε ότι το 9% είναι ακριβές (αν και μας φαίνεται αρκετά μικρό...) τότε προκύπτουν τα εξής:

Οι συνδρομητές του Netflix αγγίζουν τα 137 εκατομμύρια, άρα το 9% ισοδυναμεί με 12,3 εκατομμύρια ανθρώπους που δίνουν τον κωδικό τους σε τουλάχιστον άλλο ένα άτομο.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι μοιράζονται τον κωδικό με ένα ακόμη άτομο, δηλαδή άλλος ένας δεν πληρώνει τη συνδρομή των 12,99 δολαρίων τον μήνα (η συνδρομή στις ΗΠΑ για το βασικό πακέτο) αυτό ισούται με χασούρα 122 εκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα. Αν το πολλαπλασιάσουμε αυτό επί 12 μήνες προκύπτει το ποσό του 1,59 δισ. δολαρίων.

Γι' αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη που οι επικεφαλής ψάχνουν να βρουν τρόπο να κοπεί το μοίρασμα κωδικών, χωρίς όμως να χάσουν συνδρομητές, ειδικά τώρα που ανοίγει ο ανταγωνισμός! Πώς όμως θα κινηθούν;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης