Ρις Γουίδερσπουν για τη σεξουαλική παρενόχληση: Δεν μίλησα νωρίτερα για να έχω δουλειά

Ρις Γουίδερσπουν για τη σεξουαλική παρενόχληση: Δεν μίλησα νωρίτερα για να έχω δουλειά

«Θα ήθελα να πω ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στην καριέρα μου, αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Είχα πολλές εμπειρίες παρενόχλησης και σεξουαλικής κακοποίησης», αποκάλυψε η ηθοποιός

Reese_Witherspoon
«Η σιωπή ήταν προϋπόθεση για να έχω δουλειά», δήλωσε η ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν, επισημαίνοντας ότι δεν θα μπορούσε να μιλήσει νωρίτερα για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε όταν ήταν μικρή. Όπως είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός που αυτή την εποχή πρωταγωνιστεί μαζί με την Τζένιφερ Άνιστον στη σειρά «The Morning Show», προβληματίστηκε για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έζησε και της προέκυψαν αντανακλαστικά.
   
Όπως είχε αποκαλύψει η ηθοποιός στην εφημερίδα «The Guardian», είχε δεχτεί στα 16 της χρόνια σεξουαλική παρενόχληση από έναν σκηνοθέτη και τότε οι μάναντζερ που είχε και οι παραγωγοί τής είχαν προτείνει να μην μιλήσει. «Θα ήθελα να πω ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στην καριέρα μου, αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Είχα πολλές εμπειρίες παρενόχλησης και σεξουαλικής κακοποίησης», είπε.
   
Παράλληλα επισήμανε ότι βίωσε την «ενοχή» επειδή δεν μίλησε για τα όσα συνέβησαν νωρίτερα, καθώς θα το ήθελε.
   
Κλείσιμο
«Όχι. Υπήρχε μία κουλτούρα σιωπής και η σιωπή ήταν μια από τις προϋποθέσεις για να έχω δουλειά. Αυτό μου είχαν πει», τόνισε.
   
Η Γουίδερσπουν είναι από τις ηγετικές μορφές του κινήματος Time's Up, το οποίο ξεκίνησε μετά από τις καταγγελίες εναντίον του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάνστιν.

The Morning Show — Official Trailer | Apple TV+
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης