Βραβεύθηκε από το Ίδρυμα Μπότση ο «δικός μας» Δ.Μαρκόπουλος

Βραβεύθηκε από το Ίδρυμα Μπότση ο «δικός μας» Δ.Μαρκόπουλος

Ένας δικός μας άνθρωπος, ο οικονομικός ρεπόρτερ του “Πρώτο Θέμα” και του protothema gr. Δημήτρης Μαρκόπουλος τιμήθηκε το πρωί της Πέμπτης από το «Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση» με το βραβείο Οικονομικού Ρεπορτάζ.

Καταγγελία προς αρμόδια Δ.Ο.Υ. Αγ.Ι. Ρέντη, ΥΠΕΕ και ειδικό γραμματέα κ. Καπελέρη
Ένας δικός μας άνθρωπος, ο οικονομικός ρεπόρτερ του “Πρώτο Θέμα” και του protothema gr. Δημήτρης Μαρκόπουλος τιμήθηκε το πρωί της Πέμπτης από το «Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση» με το βραβείο Οικονομικού Ρεπορτάζ. 

Κλείσιμο
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος πήρε το βραβείο για την ανάδειξη της άγνωστης ιστορίας ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών και προσώπων που καθορίζουν τις οικονομικοκοινωνικές εξελίξεις μέσα από το ένθετο της εφημερίδας μας «Business Stories». Ένα ένθετο που δημιούργησε σχολή μέσω της παρουσίασης με τρόπο άμεσο των άγνωστων ομίλων που επηρεάζουν τις ζωές μας αλλά και μέσω της ανάδειξης των σχέσεων οικονομικής και πολιτικής ζωής. Ο

 Δημήτρης Μαρκόπουλος ασχολείται με το επιχειρηματικό κυρίως ρεπορτάζ, την συγγραφή των προφίλ γνωστών επιχειρηματιών της χώρας αλλά και τη σύνδεση πολιτικών και businessmen. 

Τα άλλα βραβεία

Από το Ίδρυμα Μπότση τιμήθηκαν επίσης οι Ιάσονας Αθανασιάδης για την έγκυρη ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης από εστίες πολέμου και κοινωνικές αναταραχές, ο Νίκος Ασλανίδης της ΕΡΤ3 για την εκπομπή «Αληθινά Σενάρια», ο  Τάσος Τέλογλου της Καθημερινής για τη συμμετοχή του στην υπόθεση Siemens, ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης για την ανάδειξη του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αγγελική Γυπάκη για την ανάδειξη περιβαλλοντικών θεμάτων στην εφημερίδα Απογευματινή, οι κοινοβουλευτικοί ρεπόρτερς Γιάννης Φωτούλας (Ριζοσπάστης) και Γιάννης Απέργης (Ελεύθερος Τύπος), ο Πλάτωνας Τσούλος για την αναλυτική καταγραφή της οικονομικής επικαιρότητας. 
Με το Βραβείο Ανθρωπιστικού Ρεπορτάζ τιμήθηκε η Σταυρούλα Τσουλέα των Νέων, το Βραβείο Ισότητας των Φύλων ο Σταύρος Θεοδωράκης του MEGA, το βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Βαγγέλης Φανίδης από το ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι 1», το Βραβείο «Απόστολος Μαγγανάρης» ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, το βραβείο Ξένου Τύπου η Βέρα Κορίδη και το Βραβείο Εθνικής Αντίστασης ο Αγαμέμνονας Φαράκος. 
Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στον αθλητικογράφο Γιώργο Αρκουλή, τον ντοκιμαντερίστα Γιώργο Πετρίτση, τον κύπριο συγγραφέα Ανδρέα Σοφοκλέους, το site www.aftodioikisi.gr, το Ιστορικό Φωτογραφικό Αρχείο Νεώτερης Ελλάδας, την εφημερίδα «Πρωινός Λόγος Ιωαννίνων», ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ για το περιβάλλον, ο συγγραφέας Βασίλης Λεβαντίδης, το περιοδικό των εκδόσεων Λιβάνη «Επίκαιρα», ο δημιουργός του πρώτου πανεπιστημιακού μεταπτυχιακού για τη δημοσιογραφία Μάριος Νόττας, ο αστυνομικός ρεπόρτερ Στέλιος Παρασκευόπουλος καθώς και οι πολιτικοί Κώστας Γκιουλέκας (για την έκδοση του δίτομου έργου του για τον Πόλεμο 1940-41 με τις τότε δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις) και Απόστολος Κακλαμάνης (για τις εποικοδομητικές παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ). 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης